Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αγωνιστικό προσκλητήριο από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου για την Πρωτομαγιά


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζόμενους, στους νέους και νέες, στους άνεργους και συνταξιούχους. Την ιστορική αυτή μέρα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες και στις κοινωνικές διακρίσεις.

Τώρα, που σχεδόν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει δεχτεί ανελέητη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από τις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές και τροικανές πολιτικές, ΤΩΡΑ πρέπει ΟΛΟΙ μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές, που κατέστρεψαν ότι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια.

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης επεκτείνονται άναρχα και αποτελούν πλέον το κυρίαρχο εργασιακό πρότυπο, η ακραία εργασιακή επισφάλεια της ενοικίασης και των εργολαβιών γενικεύεται και η “γενιά των 245€” θεωρείται “προνομιούχα” όταν σχεδόν 1,5 εκατ. άνεργοι συμπολίτες μας αναζητούν μάταια το αναφαίρετο “δικαίωμά τους στη δουλειά”, εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί εργαζόμενοι προσδοκούν χωρίς αποτέλεσμα μια αξιοπρεπή αμοιβή και περίπου 1 εκατ. συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα μέχρι και 16 μήνες.

Το Κράτος Πρόνοιας μεταλλάσσεται σε “Κράτος Φιλανθρωπίας”, ο δημόσιος χαρακτήρας του Ασφαλιστικού Συστήματος υπονομεύεται ευθέως και οι συντάξεις γίνονται “φιλοδωρήματα ανέχειας” με τις περικοπές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να συνιστούν παραβιάσεις του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι υποβάλλονται σε διαδοχικές “φοροεπιδρομές” και σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες μειώσεις στα εισοδήματά τους διαμορφώνονται οι όροι για την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων.

ΩΣ ΕΔΩ…Η 1η Μάη μας εμπνέει και μας δείχνει το δρόμο προκειμένου να αγωνιστούμε για ένα κόσμο ανθρώπινο και χώρους δουλειάς με εργασιακή δικαιοσύνη και εργασιακή προστασία. Οι τεράστιες επιτυχίες του Εργατικού κινήματος μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση και μας δίνουν το δικαίωμα να οραματιστούμε ένα καλύτερο αύριο για την Πατρίδα μας και τις οικογένειες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου