Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Σοκ και δέος στη ΝΔ από την υπόθεση Μπαλτάκου


Και φυσικά το θέμα δεν κλείνει με την αναγκαστική παραίτηση του γενικού γραμματέα υπουργικού συμβουλίουΠαναγιώτη Μπαλτάκου. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αθώος του αίματος, αλλά καταγγελίες για ακροδεξιούς θύλακες στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχαν εδώ και καιρό, όχι μόνο από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ. Ο Α. Σαμαράς κάλυπτε σταθερά και επίμονα τον στενό του συνεργάτη και τώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη από τις αποκαλύψεις για τις μυστικές συνομιλίες που είχε ο δικός του άνθρωπος με τον Η. Κασιδιάρη.

Γεγονός είναι ότι διαμορφώνονται νέα πολιτικά δεδομένα, σε μια στιγμή που η κυβέρνηση είχε πάρει ανάσα λόγω της συμφωνίας με την Τρόικα και της ανοιχτής στήριξης από εταίρους και πιστωτές. Η είδηση της ημέρας θα ήταν οι ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία διευθέτησης του ελληνικού χρέους και τα θετικά μηνύματα από τις αγορές, αν δεν υπήρχε η αιφνιδιαστική ανατροπή που προκάλεσε ο υπόδικος Χρυσαυγίτης βουλευτής παρουσιάζοντας έναν αδιανόητο διάλογο. Στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχει αναβρασμός: Οι αντισαμαρικοί ή απλώς αποστασιοποιημένοι από την ηγετική ομάδα αποδοκιμάζουν το περιβάλλον του πρωθυπουργού, όσοι έχουν κρυφές ακροδεξιές τάσεις επιβεβαιώνουν την άποψή τους ότι δεν έπρεπε να έχει ανοίξει αυτό το μέτωπο με τη Χ.Α, όλοι προσπαθούν να αποτιμήσουν το πολιτικό κόστος από το θέμα που ανέκυψε με αυτόν τον αναπάντεχο και δραματικό τρόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι δικαιώνεται στη θεωρία του ότι η ΝΔ χειρίζεται το θέμα της Χρυσής Αυγής με βάση κομματικές σκοπιμότητες και εκλογικές επιδιώξεις. Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι δικαιώνεται για το μέτωπο που είχε ανοίξει με τον Τ. Μπαλτάκο επί των ημερών της κρίσης γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Και το ΠΑΣΟΚ προβάλλει τη δικαίωσή του γιατί έχει θέσει πολλές φορές θέμα Μπαλτάκου, ενώ μόλις στις 28/3 στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος είχε πει τα εξής:

«Κύκλοι της Ν.Δ. στοχεύουν εμένα συνεχώς, γιατί θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, γιατί φαντάζονται μια άλλη συνεργασία. Κύκλοι οργανωμένοι, επίμονοι. Κανείς δεν έχει μιλήσει τόσο αυστηρά όσο έχω μιλήσει εγώ σε αυτούς και κατ΄ ιδίαν και δημόσια. Κανείς δεν έχει κάνει δήλωση για τον Μπαλτάκο σαν τη δήλωση που έχω κάνει εγώ και ο γραμματέας της Επικοινωνίας, ο Δημήτρης Καρύδης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου