Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Έρχεται "κύμα" συγχωνεύσεων



Μπαράζ συγχωνεύσεων προβλέπει μέχρι το καλοκαίρι η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς οι συγχωνεύσεις υπαγορεύονται πλέον από την ίδια την αγορά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδαςΝαυτεμπορική, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς,Χριστόδουλος Αντωνιάδης, υποστηρίζει πως πλέον οι σύγχρονες ανάγκες των εταιρειώνόπως το λειτουργικό κόστος και η τραπεζική χρηματοδότηση θα οδηγήσουν σε μία σειρά από «ηχηρές» συγχωνεύσεις.

Παράλληλα, αυτό σημαίνει πως στην ελληνική αγορά θα εμφανιστούν νέα σχήματα και θα εισέλθουν νέα επενδυτικά κεφάλαια, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την παρέμβαση των τραπεζών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αντωνιάδης τόνισε πως το 2013 παρατηρήθηκε ανάσχεση της δυναμικής των κόκκινων δανείων, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2014.

Επισημαίνεται δε πως οι τράπεζες πλέον προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με ανεξάρτητες υπερδιευθύνσεις το πρόβλημα των επισφαλών δανείων, ώστε να γίνει αναδιάρθρωση, όπου αυτό είναι εφικτό.

Σύσταση bad bank στην Εθνική

Η Εθνική ανακοίνωσε τη σύσταση νέας Μονάδας Εταιρικών Πιστοδοτήσεων Ειδικής Διαχείρισης, με επικεφαλής το γενικό διευθυντή Πέτρο Φουρτούνη, ο οποίος θα αναφέρεται στο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, γενικό διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων του Ομίλου, Παύλο Μυλωνά.

Σκοπός της νέας μονάδας, ο σχεδιασμός της οποίας έγινε με τη στήριξη εξειδικευμένων συμβούλων από την εταιρεία McKinsey & Company, είναι η βέλτιστη διαχείριση δανείων που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις πρακτικές αντίστοιχων μονάδων, που λειτουργούν σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου