Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/09

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καλεί τα μέλη του
            και όλους τους συνάδελφους στον Ιδιωτικό τομέα στο νομό να συμμετάσχουν
            την Τετάρτη 18/09 στην 4ωρη στάση εργασίας κατά τις ώρες 11.00 – 15.00.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου, στο Ναύπλιο


Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 11:00
έξω από τον ΟΤΕ στο Ναύπλιο, μαζί  με το Π.Α.ΜΕ

            Συνάδελφοι, η καθημερινή αγανάκτηση και τα προβλήματα που όλοι βιώνουμε είναι αποτέλεσμα της επίθεσης που έχει εξαπολύσει εναντίον των εργαζομένων αλλά και των άλλων λαϊκών στρωμάτων Κυβέρνηση – Κεφάλαιο – Ε.Ε.  Πρέπει να απαντήσουμε με συντονισμένο αγώνα των εργαζομένων όλων των κλάδων, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
            Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου τους. Στηρίζουμε των αγώνα των εκπαιδευτικών γιατί η υπόθεση της μόρφωσης είναι υπόθεση όλων μας, των εργατών και των παιδιών μας και χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή πανελλαδικά στην απεργία τους.
            Βιομήχανοι και τραπεζίτες, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο.Μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Απελευθερώνουν τις απολύσεις. Κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις. Μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο, καταργούν την Κυριακή αργία. Δεν τους “καίγεται καρφί” πώς επιβιώνουν οι άνεργοι...
            Δεν πάει άλλο! Πρέπει να τους σταματήσουμε και να μπούμε σε νέα φάση αγώνων,  επιθετικών, μαζικών, οργανομένων! Πρέπει να μας βρουν εμπόδιο μπροστά τους! Να μην υλοποιήσουν όλα αυτά που σχεδιάζουν σε βάρος μας. Είναι ανάγκη να κλιμακωθεί η πάλη μας! Προετοιμαζόμαστε για απεργία το επόμενο διάστημα!

Διεκδικούμε:
-- Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογράψει ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ.
-- Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να δοθεί σε όλους τους άνεργους και όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα.
-- Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό τομέα.
-- Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να παρθούν πίσω οι μειώσεις στις συντάξεις, να επανέλθουν η 13η και 14η επικουρική σύνταξη, να επιστραφούν στα Ταμεία τα κλεμμένα και παρακρατημένα από το κράτος και τους εργοδότες.
-- Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της Εφορίας.

-- Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου