Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Υπουργοί στη μαύρη λίστα Σαμαρά


















Ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας, ομολογούν πλέον με αυτοσαρκασμό αρκετά στελέχη της ΝΔ που διαπιστώνουν καθημερινά ότι αρκετοί υπουργοί «ζουν στον δικό τους κόσμο».Το τελευταίο διάστημα, σε πλήρη αντίθεση με τις νουθεσίες και εντολές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μια σειρά κυβερνητικά στελέχη είναι άφαντα αλλά και με τα... φάλτσα τους έχουν εκθέσει πολλές φορές την κυβέρνηση.

Άλλοτε με τις δηλώσεις τους και άλλοτε με τις επιλογές τους ανατρέπουν κάθε προσπάθεια αλλαγής του κλίματος ενισχύοντας την αμφισβήτηση εις βάρος της πολιτικής της για τα εσωτερικά θέματα.
Παρά τις κατά καιρούς οδηγίες του πρωθυπουργού τα όσα καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την ηχηρή απουσία των υπουργών που δεν πήγαν στη Βουλή για να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις έχουν βγάλει εκτός εαυτού τον Αντώνη Σαμαρά.

Από τους επτά υπουργούς που έπρεπε να βρίσκονται στη Βουλή μόνο ένας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, εμφανίστηκε.

Οι υπόλοιποι έξι έχασαν το δρόμο προς τη βουλή με αποτέλεσμα η συζήτηση των ερωτήσεων να αναβληθεί.

Το θέμα προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού ο οποίος, πλέον έχει πλήρη εικόνα και φέρεται αποφασισμένος στον ανασχηματισμό που δεν αργεί, να στείλει για ξεκούραση αρκετούς υπουργούς και περισσότερους υφυπουργούς.

Είναι δυνατόν, την ώρα που ο πρωθυπουργός βρίσκεται συνεχώς σε ένα αεροπλάνο και μάλιστα παρά το βαρύ πρόγραμμα του να αποφασίζει να επισκεφτεί τη λαβωμένη από το σεισμό Κεφαλονιά και οι Υπουργοί του να απουσιάζουν από τη βουλή;

Μπορεί μια κυβέρνηση να ελπίζει σε πλήρη ανάκαμψη με τους υπουργούς της να εργάζονται με βραδείς ρυθμούς; Ασφαλώς και όχι. Είναι η ελληνική κυβέρνηση μια κυβέρνηση που εργάζεται με ταχείς ρυθμούς στο σύνολό της; Ασφαλώς και όχι.

Εκτός από τον σκληρό πυρήνα των «μνημονιακών» Υπουργών πολλά από τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης… απουσιάζουν.

Μπορεί να βγει το βαρύ πρόγραμμα της νέας χρονιάς, ειδικά των πρώτων έξι μηνών που η χώρα αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. με αυτούς τους ρυθμούς; Ασφαλώς και όχι!

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που εργάζεται απίστευτα πολλές ώρες καθημερινά και προσπαθεί να λύσει πολλά προβλήματα, γνωρίζει ότι πρέπει να αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις.

Οι υπουργοί δεν είναι και πολύ πρόθυμοι, τα κομματικά στελέχη δεν τα καταφέρνουν, ήλθε η ώρα των βουλευτών. Το Μέγαρο Μαξίμου θα στηρίξει αποκλειστικά στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την «πολιτική αντεπίθεση» που άρχισε με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στους βουλευτές της ΝΔ το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου