Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τσίπρας: Είστε γελοίοι και για κλάμματα


Θα ακυρώσουμε όλους τους μνημονιακούς νόμους, τόνισε,
 από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
O κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εγκληματική και αποτυχημένη την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ απευθύνθηκε στον κ. Σαμαρά: «Κοιτάξτε με κ. πρωθυπουργέ, δεν είναι κακό».
«Δεν σας κοιτάω για να μη γελάω», απάντησε ο πρωθυπουργός.
«Είστε για κλάμματα κ. Σαμαρά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα στους βουλευτές να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση και να εναρμονιστούν με την πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα και στο λαό.

«Κάνουμε μομφή στην κυβέρνηση γιατί αποτύχατε σε όλα. Η μομφή είναι εκεί έξω που χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια και τρώνε από σκουπίδια», υπογράμμισε.

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του περί ακύρωσης των μνημονίων, σημειώνοντας πως αυτό δεν συνιστά μονομερή ενέργεια. «Αν πείτε ότι αυτό είναι μονομερής ενέργεια, είναι σαν να παραδέχεστε ότι είστε υπό την κυριαρχία ξένων», τόνισε. «Τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο λαός. Η λύση είναι οι εκλογές που θα δώσουν ισχυρή εντολή ακύρωσης του μνημονίου», συμπλήρωσε.

«Ούτε στο κραχ του 1929 δεν πέρασε η ανεργία το 25%, ούτε στον τρίτο κόσμο δεν υπήρξε τόση συμπυκνωμένη καταστροφή. Δεν βρίσκουμε λόγια να περιγράψουμε την εθνική τραγωδία και το κοινωνικό ολοκαύτωμα», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο λουκέτο στην ΕΡΤ, τονίζοντας πως «εξευτελίσατε τη χώρα με το "μαύρο" στην ΕΡΤ. Ούτε τα δικτατορικά καθεστώτα δεν αποφασίζουν έτσι, η δημοκρατία και η πλουραλιστική ενημέρωση είναι κίνδυνος για εσάς. Καλό το παραμύθι, αλλά με τι θα συνεχίζετε να κυβερνάτε; Χαρίσατε τις ψηφιακές άδειες στους καναλάρχες».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την πιο θεαματική τούμπα της μεταπολίτευσης, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. «Κουβαλάτε το ΠΑΣΟΚ στις πλάτες σας για να γίνετε πρωθυπουργός. Είναι βαρύ το φορτίο», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου