Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέοι Μιχαλολιάκος και Πατέλης

Η απόφαση ελήφθη λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, μετά την απολογία Πατέλη. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα τηλεφωνήματα του «πυρηνάρχη» της Νίκαιας τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα


Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής,
 Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η απόφαση ελήφθη λίγο πριν από τις 4:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά την απολογία του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη ο οποίος κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιώργος Πατέλης μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής απολογούνταν επί έξι ώρες για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Καθοριστικό ρόλο για την απόφαση προφυλάκισης έπαιξαν τα τηλεφωνήματα του «πυρηνάρχη» της Νίκαιας τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13πμ, της 18ης Σεπτεμβρίου, το πρωί της επομένης δηλαδή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έως και τις 12:37μμ σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.
Τι υποστήριξε στην απολογία του
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος. Επομένως, ισχυρίζεται η υπεράσπιση τού Νικού Μιχαλολιάκου, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφ' όσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κ. Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε τη δίωξή του πολιτική, σημειώνοντας ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ότι καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται. Ακόμη, όπως είπε, δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, το κόμμα του έχει μόνο κοινοβουλευτική δράση, ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.
Εξερχόμενος από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο Ν. Μιχαλολιάκος φώναξε «ζήτω η νίκη». Έξω από το κτίριο τον περίμενε η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, η κόρη του Ουρανία και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενής, Αρβανίτης και Ματθαιόπουλος.
Την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα οδηγηθεί στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Την ίδια περίπου ώρα θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό ο Γ.Λαγός και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στον Πειραιά, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου