Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

1.000 ευρώ Πρόστιμο για μη έκδοση αποδείξεων λιανικής

Εφοριακοί και αστυνομικοί θα μπορούν στο εξής να βεβαιώνουν επιτόπια φορολογικές παραβάσεις και να επιβάλουν πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ
σε περιπτώσεις μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης αποδείξεων λιανικής.
Σύμφωνα με το άρθρο 33 του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση όποιος δεν εκδίδει ή εκδίδει ανακριβώς αποδείξεις λιανικών πωλήσεων τιμωρείται και με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ. Αν η αξία της συναλλαγής υπερβαίνει το ποσό των 1.000 ευρώ, τότε επιβάλλεται πρόστιμο στο διπλάσιο της αξίας της απόδειξης.
Το πρόστιμο θα επιβάλλεται επί τόπου από το όργανο που διαπίστωσε την παράβαση και θα καταβάλλεται, εντός προθεσμίας 20 ημερών από την επιβολή του, σε οποιαδήποτε ΔΟΥ.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, επιτόπια βεβαίωση φορολογικής παράβασης και επιβολής προστίμου ύψους 1.000 ευρώ θεσπίζεται προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποφασιστικά τα αδικήματα φοροδιαφυγής που τελούνται με τη μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και τη μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση του ΦΠΑ και των άλλων παρακρατούμενων ή επιρριπτόμενων φόρων, τελών ή εισφορών κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου