Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Οι πρώτες φωτογραφίες από το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο!

Οι πρώτες εικόνες από την κατασκευή του Roc, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στην ιστορία της αεροπλοΐας, εξάπτουν τη φαντασία για το τελικό αποτέλεσμα.

Το αεροπλάνο είναι δημιούργημα του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Αλεν και θα χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση δορυφόρων στην ατμόσφαιρα αλλά και για εμπορικές πτήσεις.

Το Roc θα έχει άνοιγμα φτερών μήκους 117 μέτρων, θα τροφοδοτείται από 6 μηχανές τύπου Μπόινγκ 747 και θα μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους βάρους μέχρι 6.124 κιλών και σε τροχιές μέχρι και 2.000 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη δύο ατράκτων, η καθεμία από τις οποίες θα έχει μήκος 72 μέτρα, ενώ το αεροπλάνο για να τροχοδρομήσει θα χρειάζεται 14 τροχούς.


Η κατασκευή του γίγαντα των αιθέρων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις θα γίνουν το 2016.

Το αεροσκάφος θα φέρει μια επανάσταση στη διαστημική αεροπλοΐα, καθώς θα μειώσει δραστικά το κόστος στα καύσιμα που χρειαζόταν για την εκτόξευση των δορυφόρων από το έδαφος.

Ο Πολ Αλεν επιθυμεί στο μέλλον να χρησιμοποιήσει το Roc και για εμπορικές πτήσεις, για να μεταφέρει στο Διάστημα επιβάτες που θα ήθελαν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.





Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΡΙΑΝΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΥΜΝΗΣ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Ήλθε η ωρα να πληρώσουν Παπανδρέου, Παπακωνσταντινου, Σαμαρας, Βενιζελος και ΕΛΣΤΑΤ


Βομβες απο τον Αλέξη Τσίπρα, που προανήγγειλε εξεταστικές με ονοματεπώνυμο για το έγκλημα του μνημονιου.
Ξεκινώντας την ομιλία του με την παραδοχή οτι «η χωρα λεηλατήθηκε απο την τροικα και τις μνημονιακες κυβερνήσεις», εξήγγειλε οτι
«μιας και ο Σαμαρας μιλα για αλήθεια, ήλθε η ώρα να μάθουμε την αλήθεια για τα ακόλουθα»:
– Πως ο Παπανδρεου διαβεβαίωνε οτι δεν θα υπαχθουμε στο ΔΝΤ, την ίδια στιγμή που είχε ήδη συμφωνήσει προεκλογικά την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ.
– Πως ο Παπακωνσταντινου ενώ έβγαινε να δανειστεί απο τις αγορές, μιλούσε για τιτανικούς.
– Πως ο Βενιζελος πήγε στις Κάννες ως αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και γύρισε ως αντιπρόεδρος του Σαμαρά.
– Πως ο Σαμαράς μέσα σε μια νύχτα έκανε στροφή 180 μοιρών και μετατράπηκε σε υπερασπιστή του Παπανδρέου.
– Γιατί διόγκωσης το έλλειμμα της χώρας, με την μεθόδευση της ΕΛΣΤΑΤ.
Ας ελπίσουμε οτι όντως θα τα κανει ο Τσίπρας.


ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 1 0

ΈΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΥΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Το Ποτάμι στην πρώτη γραμμή για καίρια ζητήματα της Αργολίδας







Στην πρώτη γραμμή της Κοινοβουλευτικής δραστηριότητας είναι οι βουλευτές του Ποταμιού αναδεικνύοντας θέματα εθνικής σημασίας που άπτονται των τομέων της Παιδείας, της Οικονομίας, και του Περιβάλλοντος αλλά και καίρια ζητήματα του Νομού Αργολίδας. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Σπύρος Λυκούδης κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σχετικά με το ζήτημα της επανεκκίνησης της λειτουργίας των προαστιακών σιδηροδρομικών δρομολογίων Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, έργο που έχει εξαγγελθεί από τον Σεπτέμβριο 2014. Η αποκατάσταση και η ανακαίνιση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και του τερματικού σταθμού στο Ναύπλιο αποτελεί χρόνιο αίτημα των πολιτών της Αργολίδας ενώ σημειώνεται ότι διασχίζει και κάποιους από τους πλέον σημαντικούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους της χώρας μας (Μυκήνες, Άργος, Τίρυθνα, Ναύπλιο).
Η προηγούμενη Κυβέρνηση με δελτίο τύπου του τέως Υπουργού ΠΕΚΑ είχε αναγγείλει στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 ότι επρόκειτο να προωθηθεί «εντός του επόμενου τριμήνου η επανεκκίνηση της λειτουργίας των προαστιακών σιδηροδρομικών δρομολογίων Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, μετά από συνεργασία του τότε Υπουργού ΠΕΚΑ με τον τότε Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Η απόφαση αυτή των δύο τότε Υπουργών γνωστοποιήθηκε στον Πρόεδρο του ΟΣΕ Παναγ. Θεοφανόπουλο, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση των ενεργειών που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της γραμμής. Σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας της γραμμής θα χρηματοδοτηθεί από τις ΥΓΟΣ (Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος), καθόσον τα δρομολόγια αυτά χρειάζονται οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία». Στις 12 Οκτωβρίου 2014 δημοσιεύθηκε η είδηση, σύμφωνα με την οποία ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Α.Ε. παρουσία του τότε υπουργού Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε για την επαναλειτουργία εντός εξαμήνου της σιδηροδρομικής γραμμής Ναύπλιο – Άργος – Κόρινθος με άμεση αποκατάσταση και ανακαίνιση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και του τερματικού σταθμού στο Ναύπλιο.

Για τους παραπάνω λόγους ερωτάται ο κ. Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού: (1) Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο και ο ΟΣΕ να ενεργήσουν για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κορίνθου – Άργους –Ναυπλίου; (2) Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση των δρομολογίων και σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα προπαρασκευαστικά έργα, ώστε να είναι δυνατή η ασφαλής λειτουργία της γραμμής; (3) Ποιος είναι ο προϋπολογισμός των προπαρασκευαστικών αυτών έργων και από ποια πηγή πρόκειται να χρηματοδοτηθούν;

Σημειώνεται ότι στο άμεσο προσεχές διάστημα, το Ποτάμι και οι άνθρωποί του, μέσα από διαβουλεύσεις με τον κόσμο και την κινητοποίηση όλων, θα αναδείξουν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στον Νομό Αργολίδας και θα επιδιώξουν όλες τις θεσμικές και πολιτικές δυνατότητες για την αντιμετώπισή τους.
Μαρίλη Μέξη
Περιφερειακή εκπρόσωπος στα ΜΜΕ Αργολίδας - Το Ποτάμι

Υπεύθυνη του Τομέα για τα Δικαιώματα των Παιδιών - Το Ποτάμι

Στις 25 Νοεμβρίου 2015 το νέο χαρτονόμισμα των 20 Ευρώ [ΦΩΤΟ]




Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, παρουσίασε, χθες, επισήμως το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 Ευρώ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο, το οποίο έχει ανανεωμένο σχέδιο και ορισμένα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα τεθεί σε κυκλοφορία στη Ζώνη του Ευρώ στις 25 Νοεμβρίου 2015.

Το νέο 20ευρω περιλαμβάνει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το παράθυρο με προσωπογραφία, στο ολόγραμμα.

Όταν παρατηρείται στο φως, το παράθυρο γίνεται διαφανές και αποκαλύπτει μία προσωπογραφία της «Ευρώπης» - μορφής της Μυθολογίας - η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου.

Όπως και τα νέα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ περιλαμβάνει επίσης έναν αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα και μια προσωπογραφία της «Ευρώπης» στο υδατογράφημα.

Οι διαφορές νέου και παλιού

Α' ΟΨΗ

Ενισχύθηκε με μουσικά όργανα η Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπλίου


O Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Τουρισμού και Περιβάλλοντος, του Δήμου Ναυπλιέων, παρέλαβε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 μουσικά όργανα, ηχητικά συστήματα και βοηθητικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο υλοποίησης έργου του άξονα προτεραιότητας «08 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΕΠΙΝ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 101.000,00 €.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράση/ Υποστήριξη Πολιτιστικών Θεσμών και Ενίσχυση Δραστηριοτήτων στον Πολιτιστικό Τομέα, 2007-2013», η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων, εκτελεί με επιτυχία το έργο με τίτλο: «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Ενίσχυση φιλαρμονικών και χορωδιών της Πελοποννήσου» με στόχο την υποστήριξη των πολιτιστικών υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος που βρέθηκε στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η παράδοση του μουσικού εξοπλισμού ανέφερε τα εξής: «Αυτή είναι μια σημαντική μέρα για τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπλίου, καθώς παρέλαβε έναν αξιοσημείωτο αριθμό καινούργιων μουσικών οργάνων και λοιπού μουσικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών. Με αυτή τη πράξη χρηματοδότησης η Φιλαρμονική μας και οι χορωδίες μας ενισχύονται και έτσι ένα όνειρο μας να αναβαθμίσουμε την λειτουργία τους και να ενισχύσουμε το σπουδαίο έργο που προσφέρουν γίνεται πραγματικότητα Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί όσο η Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπλίου όσο και δημοτικές χορωδίες μας είναι ξεχωριστές ,διακρίνονται και αισθανόμαστε περήφανοι με κάθε τους εμφάνιση.»
25/02/2015

ΑΡΓΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ Αυτό με τα τούβλα ήταν απλά μια βλακεία της στιγμής ? ...




Μετά την προσπάθεια που κατέβαλλε η δημοτική αρχή του δήμου Άργους-Μυκηνών και προσωπικά ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην Αργολίδα και την αξιοποίηση του σταθμού του ΟΣΕ στο Άργος «θα έχουμε αποτελέσματα γρήγορα .. ?

ΑΡΓΟΣ: «ΧΟΚΕΟΜΑΝΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ερευνα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ομοσπονδία χόκεϊ

«Χοκεομάνα» η Στέρνα Αργολίδας καθώς παρότι με 182 κατοίκους, διαθέτει και ομάδα χόκει επί χόρτου. Πώς να πριμοδοτηθείτε στις Πανελλήνιες ...

«Η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας είναι αυτονόητη υποχρέωση μου, όπως και κάθε δημόσιου λειτουργού.
Από την στιγμή που περιήλθαν σε γνώση μου καταγγελίες που αφορούσαν την Ομοσπονδία Χόκεϋ, με εντολή μου ξεκίνησε ενδελεχής έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία και συνεχίζεται. Τα στοιχεία της θα αποσταλούν στη Δικαιοσύνη και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη διαπιστώθηκε αρμοδίως ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ειδική αθλητική αναγνώριση της Ομοσπονδίας από την ΓΓΑ, καθώς τα ενεργά της σωματεία είναι λιγότερα από τον ελάχιστο κατά νόμο προβλεπόμενο αριθμό. Γι’ αυτό και προέβην στην ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης της Ομοσπονδίας, κατ’ εφαρμογή του νόμου, καθώς και στην απόρριψη και ανάκληση αιτημάτων αθλητών για την εγγραφή τους στον ειδικό πίνακα διακρίσεων της ΓΓΑ, μολονότι βεβαίως τα παιδιά είναι τα τελευταία που φταίνε σ’ αυτή την υπόθεση».

Να προσθέσουμε πως με απόφαση του Γιάννη Ανδριανού την Παρασκευή, «ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Μπέιζμπολ σε συνέχεια της ανάκλησης της αθλητικής αναγνώρισης 34 σωματείων μελών της τα οποία δεν είχαν αθλητική δραστηριότητα τουλάχιστον τα έτη 2012 και 2013».

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΕΒΓΑΖΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



Το ντοκουμέντο της ντροπής για τον πρώην πρωθυπουργό και νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά αποκαλύπτει η «ΑΚΡΟΠΟΛΗ».
Σύμφωνα με τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία που έχει στα χέρια της η εφημερίδα μας και τα οποία προέρχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, την περίοδο 2010-2012, ο Σαμαράς- επί πρωθυπουργίας του- έβγαζε λεφτά στο εξωτερικό, την ώρα που ζητούσε από το ελληνικό λαό θυσίες και «αίμα»!
Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται σε μια λίστα με 174 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην συντριπτική τους πλειοψηφία από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ ακολουθούν του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι απέστειλα εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης.

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Καλύτερη διαχείριση του χώρου Σένγκεν με ταυτόχρονη ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων της ΕΕ

                             

Την ανάγκη μεγαλύτερης προστασίας των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων τόνισε η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την καλύτερη διαχείριση του χώρουSchengen με την εφαρμογή μίας νέας - υπό δοκιμή σήμερα - δέσμης μέτρων, τα λεγόμενα "Έξυπνα Σύνορα''. Στη συνεδρίαση μετείχαν εκπρόσωποι των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών μελών καθώς και ο Έλληνας Επίτροπος για θέματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων κ. Δημήτρη&sigma f; Αβραμόπουλος.

Ειδικότερα, ο μηχανισμός των έξυπνων συνόρων είναι ένα σύστημα που αποσκοπεί στην επιτάχυνση, τη διευκόλυνση και την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων των υπηκόων τρίτων χωρών που ταξιδεύου&n u; προς την ΕΕ και θα περιλαμβάνει αφενός έναπρόγραμμα καταχώρισης των ταξιδιωτών (ΠΚΤ) και αφετέρου ένασύστημα καταχώρισης εισόδου/εξόδου (ΣΚΕΕ). Το πρώτο θα επιτρέψει στους τακτικούς ταξιδιώτες να εισέρχονται στην ΕΕ με απλοποιημένους συνοριακούς ελέγχους, ενώ το δεύτερο θα καταγράφει το χρόνο και τον τόπο εισόδου και εξόδου πολιτών τρίτων χωρών που ταξιδεύουν προς την ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της, η Ελίζα Βόζεμπεργκ έδωσε έμφαση στη στόχευση που πρέπει να έχει το εν λόγω πρόγραμμα, αναφορικά κυρίως με το θέμα της ασφάλειας στην ΕΕ, και με δεδομένους πλέον τρεις παράγοντες που τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει το σκηνικό στα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα: την ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστών προς την Ευρώπη, την είσοδο στην ΕΕ με αυξανόμενους ρυθμούς πολλών στρατολογημένων μαχητών της θρησκευτικής τρομοκρατίας και βεβαίως την εξάπλωση του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος με κύριο στόχο την Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι ο διάλογος για την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Αφενός στην κοστολόγησή του και αφετέρου στη συνεργασία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με τα κράτη μέλη, δεδομένου ότι ορισμένα από αυτά εφαρμόζουν ήδη παρόμοια πιλοτικά προγράμματα σε εθνικό επίπεδο και μπορούν να βοηθήσουν με την εμπειρία τους, ώστε να υπάρχει σύγκλιση των εθνικών νομοθεσιών για την υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κλείνοντας, η Ε.Βόζεμπεργκ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να αποφασίσουμε, ποιά στοιχεία θα συλλέγονται, από ποιούς, ποιοί θα έχουν πρόσβαση σε αυτά και για πόσο χρόνο, ούτως ώστε να προστατεύονται παράλληλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Θέλουμε μία Ευρώπη με ανοιχτά σύνορα μεν αλλά ελεγχόμενα κατά τρόπο ασφαλή, όχι μία Ευρώπη φρούριο, στην οποία κανείς δεν θα έχει πρόσβαση».

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΤΩΡΑ: Συνταρακτική ανατροπή στην υπόθεση του Βαγγέλη...Τα ευρήματα που τινάζουν τα πάντα στον αέρα!


Η φίλη της εκπομπής τα εντόπισε σε βόλτα στην παραλίμνια περιοχή, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την Γαλακτοκομική Σχολή...
Βρήκε ανάμεσα σε καλαμιές και κάτω από βραχάκια, ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα αθλητικά μποτάκια με κορδόνια νούμερο 43.
Τα μποτάκια ήταν μάρκας FILA. Λίγο πιο κάτω βρισκόταν ένα μπλε τζην παντελόνι. Παρόμοια παντελόνι και μποτάκια φορούσε και ο αγνοούμενος Βαγγέλης Γιακουμάκης όταν χάθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νύχτα με φως - Σοκ στο "Τούνελ" για το φοιτητή...
Νέα φωτογραφία του αγνοούμενου φοιτητή...[photo]
Η νέα μαρτυρία και το άγνωστο καψώνι στον αγνοούμενο φοιτητή

Ο ιδιοκτήτης του καφέ που σύχναζε ο Βαγγέλης με τους Κρητικούς λύνει τη σιωπή του...

Η τηλεθεάτρια έστειλε τις φωτογραφίες των ευρημάτων στην εκπομπή και ειδοποίησε την Αστυνομία που έσπευσε στον τόπο για έρευνα. Οι αστυνομικοί που πήραν τα παπούτσια και το παντελόνι για έλεγχο, ερεύνησαν την περιοχή αλλά δεν βρήκαν κάτι άλλο.

Η Αγγελική Νικολούλη στο δωμάτιο του 20χρονου φοιτητή μέσα στη Σχολή, είχε βρει στη ντουλάπα του ένα πανομοιότυπο ζευγάρι μποτάκια με αυτά που φορούσε όταν χάθηκε. Σύμφωνα με τους συγγενείς τα μποτάκια του Βαγγέλη ήταν νούμερο 44- 45 και μάρκας Boxer .
Πηγή

Διαλέξτε και πάρτε ... Πακιστανοί με λαθραία τσιγάρα στο Βραχάτι



συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24 και 33 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν είκοσι (20) πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον κατασχέθηκαν, μία μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και το χρηματικό ποσό των -690- ευρώ ως προερχόμενο από την εμπορία

Τρόποι Πληρωμής Λογαριασμού Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δημοτικής Ενότητας Μιδέας


Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και ιδιαίτερα τη διευκόλυνσή τους, οι λογαριασμοί Ύδρευσης - Αποχέτευσης μπορούν να εξοφλούνται από την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 και κάθε Τετάρτη από τις 9.00 -12.00 στο δημοτικό κατάστημα Αγίας Τριάδας.
Η επόμενη περιοχή που θα εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής θα είναι η δημοτική ενότητα Ασίνης.
24/02/2015

« Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού 2015»


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας πρόκειται να καταρτίσει πρόγραμμα για τον εξηλεκτρισμό των εγκαταστάσεων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι επαγγελματίες αγρότες προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν εγκαταστάσεις υδροληψιών (π.χ. πηγάδια, γεωτρήσεις), κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (π.χ. βουστάσια, χοιροστάσια, ποιμνιοστάσια, πτηνοτροφεία, μελισσοκομεία), θερμοκήπια, κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν αίτηση στην Υπηρεσία και να διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας (π.χ. συμβόλαια ή ενοικιαστήρια διάρκειας τουλάχιστον 8 ετών), νόμιμες κτιριακές εγκαταστάσεις, άδειες οικοδομής, άδειες λειτουργίας και άδειες χρήσης νερού.



Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2710238103.

Γ Δέδες Κρύβονται πίσω από τις αρμοδιότητες δήμαρχοι και Περιφέρεια για ...





ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Η παράταση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί σήμερα, σχετικά με το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, απασχόλησε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος (Δευτέρα 16/2/2015), όπου το θέμα έθεσαν με πρωτοβουλία τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η παράταξη της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας» σημείωσε πως η συσσώρευση του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων στην Τρίπολη καθιστά κρίσιμη και οριακή την σημερινή κατάσταση.

Η συσσώρευση των σκουπιδιών απειλεί άμεσα τη Δημόσια υγεία και η διολίσθηση στην άρνηση ανάληψης πρωτοβουλιών αποτελεί εμπαιγμό για μια τοπική κοινωνία που αγωνιά και αναζητά λύση. Οι αιρετοί όλων των βαθμίδων δεν μπορεί να αδιαφορούν.

Για το λόγο αυτό και με αφορμή την συζήτηση περί «αρμοδιοτήτων» που εξελίχθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Δέδες, κάλεσε όλες τις πλευρές να ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο της επίρριψης ευθυνών ένθεν κακείθεν και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη, να μην «ταμπουρώνεται» πίσω από το θέμα της μη αρμοδιότητας, αρνούμενος κάθε παρέμβαση για την επίλυση του κρίσιμου ζητήματος.

Επισημάνθηκε μάλιστα, πως είναι πλέον αργά να σφυρίζει αδιάφορα ο κ. Τατούλης και να πετά το μπαλάκι των ευθυνών, που ο ίδιος επιδίωξε να αναλάβει το 2011. Τότε, η Περιφέρεια επέλεξε να «άρει το φορτίο» της ευθύνης για το σύνολο της διαχείρισης των απορριμμάτων, ευθύνη που άνηκε στους Δήμους. Διεκδίκησε όμως και τελικά, καλώς, ανέλαβε τότε ο Περιφερειάρχης την αρμοδιότητα, με βάση δύο παραμέτρους: Την δηλωμένη αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης από τους τότε ΦΟΔΣΑ της Πελοποννήσου, αλλά και το σχέδιο δράσης της Περιφέρειας για την προσωρινή και ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Η κρισιμότητα και η σοβαρότητα των στιγμών επιβάλλει να αναλογισθούν ανεξαιρέτως όλοι, χωρίς υπεκφυγές, τις ευθύνες τους: Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, Περιφερειακό και Δημοτικά Συμβούλια, ΠΕΔ, ΦΟΔΣΑ οφείλουν να μιλήσουν και να σκύψουν στο πρόβλημα, ώστε να δοθεί λύση.

Η πρόταση της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, είναι η Περιφερειακή ηγεσία να αναλάβει εδώ και τώρα, την πρωτοβουλία για την από κοινού χάραξη σχεδίου Δήμων, Περιφέρειας και Πολιτείας με άμεσα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά την μεταβατική περίοδο, η οποία θα διαρκέσει επί μακρόν μιας και η πορεία της διαχείρισης που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ξεφύγει πολύ από τα όρια των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και προέβλεπαν κατάληξη και σύμβαση του διεθνούς διαγωνισμού στις αρχές του 2014. Η λύση αυτή μπορεί να υποστηριχθεί από τις χρηματοδοτήσεις που έλαβαν πρόσφατα οι Δήμοι για την προσωρινή διαχείριση και ταυτόχρονα από οικονομικούς πόρους και την τεχνογνωσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επειδή «οι καιροί ου μενετοί» καλούμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, «να βγει από την κρύπτη του» και να αναλάβει πρωτοβουλίες με την αρμόζουσα υπευθυνότητα, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο μεγάλο αυτό ζήτημα, όπως επιβάλλεται για τη Δημόσια υγεία και το Δημόσιο συμφέρον.





ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ


Επισκέφτηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Κάρολο Παπούλια, πρωτίστως για να τον ευχαριστήσω και να τον συγχαρώ για την 10ετή θητεία του στο προεδρικό αξίωμα που ήταν υποδειγματική.
Επίσης εξέφρασα την δική μου αμηχανία και επιφύλαξη σε σχέση με τους θεσμούς μας, γιατί η δημοκρατία μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά λεπτή φάση. Όταν μισούν αυτούς που λένε την αλήθεια και πράττουν υπεύθυνα και χειροκροτούν αυτούς που λένε ψέματα και πράττουν ανεύθυνα, υπάρχει ένα βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της κοινωνίας, όχι στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος. Και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα.

Σε σχέση με τη συγκυρία, σε σχέση με τα τρέχοντα και το περιβόητο έγγραφο των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης που έστειλε ο κ. Βαρουφάκης, ειλικρινά εκφράζω τη λύπη μου, γιατί κάνουμε τόσα βήματα πίσω. Γιατί ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή με πολύ πιο άνετους όρους, μένουμε επί μήνες στο παλιό μνημόνιο και ετοιμαζόμαστε από τον Ιούλιο και μετά για ένα μνημόνιο 3.

Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο τούμπας και υποχώρησης, ώστε τώρα η τρόικα, οι

σύμφωνα με το νέο όνομα, να αναγκάζουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο. Δεν το γράφουν αυτοί για να το στείλουν να δούμε εάν συμφωνούμε, αλλά υποβάλουν στην πρόσθετη τιμωρία την ελληνική κυβέρνηση να το γράφει και στη συνέχεια να το διορθώνει και να το ξαναδιορθώνει μόνη της. Πραγματικά λυπάμαι.

Φυσικά όλα αυτά που γράφονται στο έγγραφο, δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις. Δηλαδή με προεκλογικά ψέματα και ψευδαισθήσεις.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΜΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ


Για την επιβαλλόμενη νόμιμη συγκρότηση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ, την οποία τον καλούμε να πράξει άμεσα, η Δημαρχία με ένα μακροσκελέστατο κείμενο απάντησε ουσιαστικά αρνούμενη να την υλοποιήσει.
Επί του κειμένου:

Τι παραδέχθηκε ο κος Δήμαρχος με το απαντητικό του κείμενο για τη λειτουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ;

Όπως προκύπτει από την απάντηση του κου Δημάρχου [και από την τοποθέτηση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18/2/2015 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Μπέγκος] το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ λειτουργεί παράνομα χωρίς την συμμετοχή της αντιπολίτευσης.

Τι δεν μας είπε ο κος Δήμαρχος στην μακροσκελή απάντηση του;

- Τον λόγο που μέχρι σήμερα η αντιπολίτευση δεν συμμετέχει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στις επιτροπές ελέγχου του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ όπως αυτό συμβαίνει με όλες τις άλλες προβλεπόμενες επιτροπές και νομικά πρόσωπα του ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ στις οποίες συμμετέχει [βλέπε ΚΕΔΑΜ, ΔΕΥΑΡΜ κοκ].

- Δεν μας είπε επίσης τι στοιχίζει στην κοινωνική ευαισθησία του κου Δημάρχου η συγκρότηση της εκ του νόμου προβλεπόμενης διαπαραταξιακής επιτροπής του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ και η εκ του νόμου προβλεπόμενη συμμετοχή της αντιπολίτευσης σε αυτήν ώστε να υπάρχει ο προσήκων και προβλεπόμενος έλεγχος της λειτουργίας του.

Σε τι δεν δεσμεύθηκε ο κος Δήμαρχος:

Παρά τη φλυαρία του απαντητικού κειμένου [η οποία είναι στη λογική ότι για να τους διαχειριστείς επικοινωνιακά “αφού δεν μπορείς να τους πείσεις φρόντισε να τους μπερδέψεις”] ο κος Δήμαρχος δεν δεσμεύθηκε:

- για την επιβαλλόμενη νόμιμη συγκρότηση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ την οποία τον καλούμε να πράξει άμεσα,

- ούτε δεσμεύτηκε να αποδώσει λογοδοσία για την λειτουργία του, την οποία ενώ οφείλει εκ του νόμου ουδέποτε έχει πράξει.

Οι εκλογές δεν είναι αύριο οπότε κανένα λόγο δεν έχει η αντιπολίτευση να τραυματίσει το κοινωνικό προφίλ του κου Δημάρχου αλλά οφείλει να τον επαναφέρει στη νομιμότητα από την οποία φαίνεται ότι ο ίλιγγος της εξουσίας τον έχει απομακρύνει.

Του συνιστούμε ότι είναι προτιμότερο να τακτοποιήσει τα του δήμου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στην Αργώ ΑΕ [που βουλιάζει με ευθύνη του] και να διοχετεύσει εκεί την ενέργεια του, αφήνοντας τις δημαγωγίες κατά μέρος.

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΓΑΡΟΥ

ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΟ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΛΑΤΑΝΑ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Σακελλαρίδης: «Άστοχη και λανθασμένη η άποψη του Μανώλη Γλέζου»

Ως «άστοχη και λανθασμένη» χαρακτήρισε την άποψη του Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μανώλη Γλέζου, ότι η Κυβέρνηση δεν υλοποιεί προεκλογικές της δεσμεύσεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στον ΣΚΑΪ.

«Άστοχη και λανθασμένη η εκτίμησή του. Δεν είναι δυνατόν να φοβηθούμε τον Μανώλη Γλέζο. Δεν θέλει να τρομάξει την Ελληνική κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης και χαρακτηρίζοντας ως «νίκη», τα όσα έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση, πρόσθεσε:
«Έχουν περάσει μόλις τρεις βδομάδες από την ημέρα που η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της Χώρας και είναι αδύνατο μέσα στο διάστημα αυτό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.
Ήδη, τα όσα πέτυχε μέσα σ' αυτές τις τρεις πρώτες βδομάδες, είναι μία νίκη».

«Ας μη βιαζόμαστε...» πρόσθεσε.

Μ. Γλέζος: «ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό»


«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση» αναφέρει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μανώλης Γλέζος, σε άρθρο του με τίτλο «Πριν είναι αργά».

Στο ίδιο άρθρο, στην ιστοσελίδα της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες», ο κ. Γλέζος ζητά συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, «διότι συνήργησα σε αυτή την ψευδαίσθηση» και καλεί σε αντίδραση: «Όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση» αναφέρει.

Ολόκληρο το άρθρο

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ' αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.»

Μαζικές απολύσεις στον ΟΤΕ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του "13888"

Την παραίτηση όλων των υπαλλήλων της τηλεφωνικής υποστήριξης "13888", ζήτησε η Διοίκηση του ΟΤΕ, την περασμένη Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του "13888".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο όμιλος ΟΤΕ, θέλει να μεταφέρει όλο το προσωπικό του 13888 - που ανήκε στην εταιρεία OTEPLUS - στην ιδιωτική εταιρία E VALUE, με ατομικές συμβάσεις, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της εργατικής νομοθεσίας. «Με αυτό τον τρόπο καταρρίπτονται όλα τα δικαιώματα των συλλογικών συμβάσεων καθώς και του εργατικού δικαίου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι, απαίτησαν από τον Όμιλο ενημέρωση περί των δικαιωμάτων, αλλά δεν έλαβαν μέχρι στιγμής καμία απάντηση, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη που μας πέρασε, λόγω της αναταραχής, «λευκή απεργία».

«Ο λόγος προφανώς, που ο Όμιλος ΟΤΕ βιάζεται να προχωρήσει στις ατομικές συμβάσεις, είναι οι αναμενόμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο καθεστώς στα εργασιακά.

Ο ΟΤΕ, που αυτή τη στιγμή παρέχει τις πιο ακριβές υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας και είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, αμείβει τους εργαζομένους του με μισθούς από 200 έως 600 ευρώ το οχτάωρο αναλογικά.

Οι υπάλληλοι του 13888, καλούνται να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις, χάνοντας έτσι όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας τους, καθώς και όλα τα δικαιώματα που έχουν για επιδόματα όπως αυτό του γάμου.

Αν και εργαζόμαστε στα κτήρια του ΟΤΕ, δεν είμαστε υπάλληλοι του ΟΤΕ, αλλά μισθωμένοι υπάλληλοι θυγατρικών εταιρειών (oteplus, e value), οι οποίες εταιρείες μας προσλαμβάνουν με εξευτελιστικά χαμηλό ποσό.

Δουλεύουμε συνήθως τετράωρα και εξάωρα με τον μισθό μας να κυμαίνεται από 200 έως 350 ευρώ.

Προσληφθήκαμε ως πτυχιούχοι και αμειβόμαστε με τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, δίχως να λαμβάνουμε κανένα επίδομα» συμπληρώνει η ανακοίνωση-καταγγελία των εργαζομένων του "13888".

Στο «Ωνάσειο» ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Στο «Ωνάσειο» εισήχθη, σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπου του τοποθετήθηκαν δύο stent, σύμφωνα με πληροφορίες του mega, με συνεργάτες του, ωστόσο, να τονίζουν, πως η εισαγωγή αφορούσε σε προγραμματισμένες καρδιολογικές εξετάσεις.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν, πως ο κ. Κουρουμπλής θα πάρει εξιτήριο, αύριο, Τρίτη.

ΝΕΟΣ "πονοκέφαλος" -Μίκης Θεοδωράκης- για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!


Να βρουν τη δύναμη να πουν έστω και τώρα «όχι» στο «nein» του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Bόλφγκανγκ Σόιμπλε, καλεί τα ηγετικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, παρομοιάζοντας την Κυβέρνηση με «άτυχο έντομο που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί», με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής.

Ο κ. Θεοδωράκης καλεί τους κυβερνώντες «να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον λαό και στον εθνικό μας πλούτο, που κακώς - πολύ κακώς - τον αγνοούν επιδεικτικά».

Θα πρέπει όμως, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των μνημονίων, ξεκινώντας από την αποκατάσταση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος.

«Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο λαός μας. Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί, αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει», αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Σ’ αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα 'μαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Και στο κάτω-κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας», καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης, ενώ αναδημοσιεύει ως υστερόγραφο, τη δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μανώλη Γλέζου, ενάντια στη συμφωνία της Παρασκευής.

Τραγωδία στην Αρτάκη: Στον 56χρονο Γιώργο Μπούφη ανήκει το πτώμα που βρέθηκε στο λιμάνι!

Ταυτοποιήθηκε το πτώμα που βρέθηκε στο στο Λιμάνι της Νέας Αρτάκης το Σάββατο (21-02-2015) στις 1 το μεσημέρι... 
Το πτώμα ανήκει στον 56χρονο Γιώργο Μπούφη, ο οποίος διέμενε στην Νέα Αρτάκη και είχε καταγωγή από την Ύδρα.
Τα αίτια της τραγωδίας διερευνώνται από την Ασφάλεια Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Πτώμα γυναίκας αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στη Βούλα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, για ύπαρξη πτώματος γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή Βούλας, μπροστά από το Ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ», χθες το μεσημέρι.

Η άτυχη γυναίκα είχε λευκό δέρμα, ηλικίας περίπου 30 ετών και ύψους περίπου 1,60 μ., με μαύρα μαλλιά.

Φορούσε παντελόνι μπλε και μπλούζα ροζ όταν ανασύρθηκε από τη θάλασσα, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

"Μπλόκο" στην επαναπρόσληψη Δημοσίων Υπαλλήλων!


Δεν θα δεχθεί η Γερμανική Κυβέρνηση τις Ελληνικές πρωτοβουλίες για ρύθμιση των "κόκκινων δανείων" και επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, που πολλάκις έχει ανακοινώσει, ήδη, ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, διασαφήνισε στο σημερινό κυβερνητικό briefing, στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του Υπουργικού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, κληθείς να σχολιάσει, εάν η Γερμανία τις θεωρεί μονομερείς ενέργειες, όπως μετέδωσε, απόψε, το mega.

«Όχι δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο», είπε και πρόσθεσε, ότι «η Ελλάδα δεσμεύτηκε να μην κάνει τίποτα χωρίς να υπάρχει συνεργασία και συμφωνία των τριών θεσμών. Αυτό αποφασίστηκε την Παρασκευή».

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα και οι θεσμοί εξακολουθούν να παίζουν τον ρόλο τους», σημείωσε ο κ. Γιέγκερ, συμπληρώνοντας, ότι εφόσον υπάρξει τελική συμφωνία θα δοθεί στην Ελλάδα ευελιξία να προσθέσει δικές της μεταρρυθμίσεις στο μείγμα του προγράμματος, όχι όμως μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον πυρήνα του.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε παρά τις αντιδράσεις "συντηρητικών" Βουλευτών να υπάρξει μέχρι την Παρασκευή και η έγκριση από το Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Ήδη, τόνισε, το Σάββατο το πρωί, ο κ. Β. Σόιμπλε ενημέρωσε τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και τώρα η Γερμανική Κυβέρνηση αναμένει τις Ελληνικές προτάσεις, που θα συζητηθούν, αύριο, Τρίτη, σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Αμέσως μετά - είπε ο κ. Γιέγκερ - ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών θα φέρει το ζήτημα στο Γερμανικό Κοινοβούλιο και εάν το περιεχόμενο των Ελληνικών προτάσεων είναι αυτό που πρέπει δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Από τη μεριά του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, ρωτήθηκε, εάν είναι ώρα να "πάρει στα χέρια" της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ την Ελληνική κρίση και απάντησε, ότι τις ημέρες αυτές η κα. Μέρκελ είχε στενή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όμως πιστεύει, ότι η υπόθεση αυτή ανήκει στο Eurogroup και στον κ. Σόιμπλε.

ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΡΓΟΓΑΛ ΑΡΓΟΥΣ

ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΗΘΥΡΩΝ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Κηδεύομεν... Αιδώς Αρκάδες...


Κηδεύομεν την αξιοπρέπεια μιας πόλης, η καταθλιπτική εικόνα της οποίας «αναδεικνύει» το «Αρκαδικό Ιδεώδες», μέσω των Ελληνικών και διεθνών Μ.Μ.Ε., προς τέρψιν και παραδειγματισμό.

Κηδεύομεν την υπόσταση, την οντότητα, το φιλότιμο και την υπερηφάνεια των κατοίκων της, οι οποίοι απαθείς και άπραγοι παρακολουθούν, σε επαναλαμβανόμενα μονόπρακτα, το θέατρο του παραλόγου «στο ίδιο δράμα θεατές».

Κηδεύομεν την επάρκεια, την ικανότητα, το εφικτό και την αποτελεσματικότητα των Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Α' και Β' βαθμού, του χθες και του σήμερα.

Κηδεύομεν το όνειρο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, γιατί και τα όνειρα έχουν τις αντοχές και τα όριά τους.

Κηδεύομεν το γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο των αρμοδίων και υπευθύνων, που τον κατέστησαν άλογο, στις ακροβασίες και παλινωδίες της λογικής του παράλογου ή του παράλογου της λογικής.

Κηδεύομεν, εν τόπω σκοτεινώ, εν τόπω ρυπαρώ, εν τόπω αναψύξεως, εν τόπω πλήρει απορριμμάτων, .ενθα απέδρα δυσμορφία, δυσωδία, παράνοια και ωχαδερφισμός...

Υ.Γ. 1. Η Τρίπολη δεν αποτελεί μόνο έδρα του Δήμου, λειτουργεί και ως πρωτεύουσα του Νομού και ως έδρα της Περιφέρειας.

Υ.Γ.2. Πολιτισμός, Πόλη, Πολίτευμα, Πολιτεία, Πολιτική, Πολιτικοί και ΠΟΛΙΤΗΣ, αποτελούν ομόρριζα και ομόπασχα...



Νίκος Πολυμενάκος

Επεισόδιο ανάμεσα σε Μητροπολίτη Ιερεμία και επισήμους στην Μεγαλόπολη



Αποχώρησαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου οι επίσημοι λόγω έντασης με τον Μητροπολίτη Ιερεμία

Επεισόδιο είχαμε πριν από λίγο ανάμεσα στον Μητροπολίτη Ιερεμία και τους επισήμους που είχαν πάει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Μεγαλόπολη για την επιμνημόσυνη δέηση για τους 212 εκτελθέντες πατριώτες.

Κατά την είσοδο των επισήμων στον ναό ο Δεσπότης τους έκανε παρατήρηση γιατί άργησαν για λίγα λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης ο Μητροπολίτης Ιερεμίας δεν αρκέστηκε σε μια απλή παρατήρηση αλλά σε πολύ έντονο ύφος έκανε μακροσκελείς παρατηρήσεις που αφορούσαν και τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης αλλά και γενικά όλους τους επισήμους που μεταξύ άλλων ήταν η Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η αντίδραση των καλεσμένων ήταν άμεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να προτρέπει και τους υπόλοιπους και τελικά να αποχωρούν όλοι από την εκκλησία.

Σύμφωνα με όσα μας λένε παρόντες στο επεισόδιο , πρόκειται για στιγμές με μεγάλη ένταση.

Οι επίσημοι τελικά αποχώρησαν και στην συνέχεια πηγαίνουν προς το μνημείο για να κάνουν κατάθεση στεφάνων.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζουν οι ΗΠΑ


Στην αντεπίθεση περνά η Ουάσινγκτον για το ουκρανικό ζήτημα.
Οι ΗΠΑ προτίθενται να προχωρήσουν στην επιβολή πολύ σύντομα νέων σοβαρών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την κατάρρευση της συμφωνίας εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

"Πολύ σοβαρές κυρώσεις μπορεί να επιβληθούν, οι οποίες θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στη ρωσική οικονομία", δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι "εντός των προσεχών ημερών ο πρόεδρος Ομπάμα θα αξιολογήσει τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του και θα λάβει την απόφασή του".

Π. Λαφαζάνης: Ιδιωτικοποιήσεις ΤΕΛΟΣ


«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις
και πολύ περισσότερο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε στην υπεράσπιση των «κόκκινων γραμμών», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συνομολογήσει μια συμφωνία «η οποία θα σκοπεύει να ακυρώσει τον πυρήνα του ριζοσπαστικού προοδευτικού μας προγράμματος».

Εκοιμήθη εν Κυρίω Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, ο πολιός και ευλογημένος συνταξιούχος ιερέας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Ψαρρολόγος, σε ηλικία 79 ετών.

Ο Μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Ψαρολλόγος γεννήθηκε το 1936 στο Τυρό Αρκαδίας . Από νεαρά ηλικία, αγάπησε τον Θεό και την Εκκλησία. Γι’αυτό και το έτος 1964 χειροτονήθηκε Διάκονος και Ιερέας από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Χρυσόστομο Ταβλαδωράκη και τοποθετήθηκε αρχικώς ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αγίου Δημητρίου Αργολίδος και στην συνέχεια το έτος 1967 τοποθετήθηκε εφημέριος του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ»

Ξεκίνησε η Σχολή Επαγγελματικής ΚατάρτισηςΤην ερχόμενη Παρασκευή τα εγκαίνια


Ξεκίνησε η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου – Την ερχόμενη Παρασκευή τα εγκαίνια
Ξεκίνησε τη λειτουργίας της από τις 18 Φεβρουαρίου η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου που ιδρύθηκε με την 10630/17.09.2013 ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης [ΦΕΚ 2599/τ. Β΄/15.10.2013]
Η σχολή λειτουργεί με απογευματινό ωράριο, στο κτίριο του Γυμνασίου του Τοπικού Διαμερίσματος Αγίου Δημητρίου.
Οι ειδικότητες που διδάσκονται είναι οι εξής:
Τεχνίτης Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας
Τεχνίτης Λιθοξόος-Μαρμαράς και Λιθοχαράκτης
Τεχνίτης Μελισσοκομίας
Τεχνίτης Φυτικής Παραγωγής
Επισημαίνεται ότι είναι η μοναδική σχολή στην Ελλάδα του Υπουργείου Παιδείας με αυτές τις ειδικότητες και ήδη λειτουργούν και τα τέσσερα τμήματα.
Τα εγκαίνια της Σχολής θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, στις 17:30, στον χώρο λειτουργίας της Σχολής.

ΕΔΩ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ. ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΑΚΑ

Δραχμάς δεν δίδω ! Σαν δανειακή διαπραγμάτευση ...

Εκτέλεσαν αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού


Αφαντοι παραμένουν οι δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 47 χρόνου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Μάκη Γκαλιμάνη, πατέρα δύο παιδιών. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει λιγοστές πληροφορίες για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο κατα πληροφορίες ήταν μάρκας PASSAT ή ΤΟΥΟΤΑ , χρώματος μαύρου. Όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες κινήθηκε γρήγορα, βγήκε από τον οικισμό Κουβέλα και βρέθηκε στην εθνική οδό πριν ακόμα φτάσουν οι αστυνομικοί. Τα μπλόκα που έστησαν σε διάφορα κομβικά σημεία δεν απέδωσαν ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η κινητοποίηση της Αστυνομίας συνεχίζεται ακόμη.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ


Πολλές λέξεις συμφωνίας. Νοήματα που κρύβουν και που χρησιμοποιούνται όταν μας συμφέρει. Ίσως τελικά οι λέξεις να μην είναι τελικά παρά μόνο σύμβολα επικοινωνίας, μέσα προπαγάνδας ή ιδεολογικές κατασκευές χωρίς περιεχόμενο. Είμαστε στην εποχή που τα περιεχόμενα των ιδεών μεταβάλλονται στο όνομα μιας μετανεωτερικότητας, που καλπάζει προς το καταστρεπτικό της έργο.

Η πρακτική να μην αντιλαμβάνονται οι πολίτες τους πολιτικούς είναι το GAME – MERKEL. Η κ. Καγκελάριος είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Επίσης είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας. Κλείνει 10 χρόνια φέτος το 2015 στην Πρωθυπουργία της Γερμανίας. 10 ολόκληρα χρόνια. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2017. Άρα μιλάμε τουλάχιστον για 12 χρόνια στην ηγεσία της Γερμανίας.

Στη Βουλή δικογραφίες για Μητσοτάκη, Λοβέρδο, Καραγκούνη, Μαυραγάνη


Tέσσερις ακόμη δικογραφίες διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή και αφορούν την άρση ή μη της ασυλίας πρώην υπουργών και ενός βουλευτή Η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να διερευνηθούν ανώνυμες καταγγελίες που έχουν ως κεντρικό πρόσωπο τον τέως υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, σύμφωνα με τις οποίες ασκούνταν πιέσεις προκειμένου να απεμπλακούν από τον έλεγχο άτομα που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, τον Δεκέμβριο του 2014 έφτασε στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων ανώνυμο φαξ το οποίο ανέφερε ότι "στην Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας ασκούνται πιέσεις να απαλλαγούν πρόσωπα τα οποία φέρονται να είναι στην λίστα Λαγκάρντ και είναι συγγενικά πρόσωπα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης".
Σύμφωνα με επίμαχο φαξ "οι πιέσεις ασκούνταν από τον κ. Μαυραγάνη και άνθρωπο του γραφείου του και αφορούσαν εμβάσματα με τα οποία εισήγαγε πριν δέκα χρόνια ποσά έως 200.000 ευρώ δολάρια η πεθερά του ευρωβουλευτή της ΝΔ από λογαριασμό που είναι συνδικαιούχος ο ίδιος και η σύζυγός του".
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανώνυμο φαξ εστάλη στη Βουλή για να διερευνηθεί, χωρίς να έχει γίνει έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΤην ίδια ώρα, τέσσερις ακόμη δικογραφίες διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή και αφορούν την άρση ή μη της ασυλίας πρώην υπουργών και ενός βουλευτή.

-Η πρώτη αφορά μηνυτήρια αναφορά της ΟΛΜΕ και καθηγητών επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών σε βάρος των Κ. Μητσοτάκη και Α. Λοβέρδου γιατί «σταμάτησε η μισθοδοσία τους και παράνομα απολύθηκαν χωρίς να διαπιστωθεί προηγούμενα εάν υπάγονται στην νομοθεσία που αφορά την κατάργηση των θέσεων και την διαθεσιμότητα».

-Η δεύτερη δικογραφία αναφέρεται σε μήνυση κατά του Κ. Τασούλα την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος για την «παράλειψη και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία υλοποίησης του διορισμού του» στην θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) - όπως είχε προτείνει τον Οκτώβριο 2014 στον υπουργό, με απόφαση του το Δ.Σ. του Κέντρου».

-Η τρίτη δικογραφία περιλαμβάνει μηνυτήρια αναφορά του Αλέξη Κούγια, πρόεδρου της ΠΑΕ Παναχαική, κατά του Γ. Ανδριανού και του Αστυνομικού Διευθυντή Πατρών για την αναβολή στις 16.11.2014 του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναχαικής – ΑΕΚ με το επιχείρημα ότι λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου και σχετικών κινητοποιήσεων η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων. Ισχυρίζεται ότι η πραγματικότητα ήταν πως τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να αγωνιστούν λόγω υποχρεώσεων τους στην εθνική ομάδα».

-Η τέταρτη αφορά αίτημα άρσης ασυλίας του Κ. Καραγκούνη μετά από μηνυτήρια αναφορά πρώην εργαζόμενου στο γραφείο του ο οποίος διεκδικεί δικαστικά δεδουλευμένα έξι μηνών. Ο εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία καταγγελία σύμβασης εργασίας, αφού το επίμαχο πρόσωπο εργαζόταν στο γραφείο του εθελοντικά.

Έρχεται μπόνους για τους συνεπείς φορολογουμένους Σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για να ενισχύσει όσους τηρούν τις υποχρεώσεις τους

Μπόνους προς τους συνεπείς φορολογούμενους είναι μέσα στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών σε μια προσπάθεια να ενισχύει τη συνεπή στάση τους στην αποπληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων και σε αντιστάθμισμα για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί μπόνους σε όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις τα προηγούμενα χρόνια και θα παραμείνουν συνεπείς και στις φετινές τους υποχρεώσεις.

Η ρύθμιση αυτή σύμφωνα με την υπουργό εξετάζεται να κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια που θα αφορούν είτε τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ή το φόρο εισοδήματος.

Έκοψαν τα ξύλα από ξένα ελαιοπερίβολα για να τα πουλήσουν



Άργος:Συνελήφθησαν, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, δύο 37χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 13.2.2015 έως και χθες (19.2.2015), σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών Αργολίδας, είχαν προβεί στην κοπή ελαιόδεντρων από συνολικά 4 αγροκτήματα ημεδαπών, με σκοπό να ιδιοποιηθούν παράνομα την ξυλεία από αυτά, η οποία αγγίζει τους 10 τόνους, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν ένα βενζινοπρίονο, καθώς και 3 μπιτόνια με καύσιμο (βενζίνη), τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Μεγάλη παρέλαση του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού


Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Φεβρουαρίου 2015, που είναι και το τελευταίο της Αποκριάς. Οι εκδηλώσεις θα είναι πολλές και θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και στις περισσότερες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με τη συμμετοχή 39 γκρουπ και περίπου 4.300 καρναβαλιστών, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, με έναρξη στις 14.30. Μετά το τέλος της παρέλασης, στην τελετή λήξης, θα τραγουδήσει η Καλαματιανή Demy με το συγκρότημά της.

«Να μην σφυρίζει αδιάφορα ο κ.Τατούλης»



ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ:
Η παράταση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί σήμερα, σχετικά με το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, απασχόλησε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος (Δευτέρα 16/2/2015), όπου το θέμα έθεσαν με πρωτοβουλία τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Η παράταξη της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας» σημείωσε πως η συσσώρευση του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων στην Τρίπολη καθιστά κρίσιμη και οριακή την σημερινή κατάσταση.
Η συσσώρευση των σκουπιδιών απειλεί άμεσα τη Δημόσια υγεία και η διολίσθηση στην άρνηση ανάληψης πρωτοβουλιών αποτελεί εμπαιγμό για μια τοπική κοινωνία που αγωνιά και αναζητά λύση. Οι αιρετοί όλων των βαθμίδων δεν μπορεί να αδιαφορούν.

Για το λόγο αυτό και με αφορμή την συζήτηση περί «αρμοδιοτήτων» που εξελίχθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Δέδες, κάλεσε όλες τις πλευρές να ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο της επίρριψης ευθυνών ένθεν κακείθεν και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη, να μην «ταμπουρώνεται» πίσω από το θέμα της μη αρμοδιότητας, αρνούμενος κάθε παρέμβαση για την επίλυση του κρίσιμου ζητήματος.

Επισημάνθηκε μάλιστα, πως είναι πλέον αργά να σφυρίζει αδιάφορα ο κ. Τατούλης και να πετά το μπαλάκι των ευθυνών, που ο ίδιος επιδίωξε να αναλάβει το 2011. Τότε, η Περιφέρεια επέλεξε να «άρει το φορτίο» της ευθύνης για το σύνολο της διαχείρισης των απορριμμάτων, ευθύνη που άνηκε στους Δήμους. Διεκδίκησε όμως και τελικά, καλώς, ανέλαβε τότε ο Περιφερειάρχης την αρμοδιότητα, με βάση δύο παραμέτρους: Την δηλωμένη αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης από τους τότε ΦΟΔΣΑ της Πελοποννήσου, αλλά και το σχέδιο δράσης της Περιφέρειας για την προσωρινή και ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Η κρισιμότητα και η σοβαρότητα των στιγμών επιβάλλει να αναλογισθούν ανεξαιρέτως όλοι, χωρίς υπεκφυγές, τις ευθύνες τους: Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, Περιφερειακό και Δημοτικά Συμβούλια, ΠΕΔ, ΦΟΔΣΑ οφείλουν να μιλήσουν και να σκύψουν στο πρόβλημα, ώστε να δοθεί λύση.

Η πρόταση της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής συνεργασίας, είναι η Περιφερειακή ηγεσία να αναλάβει εδώ και τώρα, την πρωτοβουλία για την από κοινού χάραξη σχεδίου Δήμων, Περιφέρειας και Πολιτείας με άμεσα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά την μεταβατική περίοδο, η οποία θα διαρκέσει επί μακρόν μιας και η πορεία της διαχείρισης που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ξεφύγει πολύ από τα όρια των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και προέβλεπαν κατάληξη και σύμβαση του διεθνούς διαγωνισμού στις αρχές του 2014. Η λύση αυτή μπορεί να υποστηριχθεί από τις χρηματοδοτήσεις που έλαβαν πρόσφατα οι Δήμοι για την προσωρινή διαχείριση και ταυτόχρονα από οικονομικούς πόρους και την τεχνογνωσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επειδή «οι καιροί ου μενετοί» καλούμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, «να βγει από την κρύπτη του» και να αναλάβει πρωτοβουλίες με την αρμόζουσα υπευθυνότητα, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο μεγάλο αυτό ζήτημα, όπως επιβάλλεται για τη Δημόσια υγεία και το Δημόσιο συμφέρον

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί ο Π. Βατικιώτης σχεδίασε τη "νέα δραχμή". Δείτε τα νέα χαρτονομίσματα

Έξι χαρτονομίσματα της "νέας δραχμής" σχεδίασε ο Π. Βατικιώτης. Τα χαρτονομίσματα κοσμούν προσωπικότητες κύρους όπως η Μαρίας Κάλλας, ο Οδυσσέας Ελύτης η Μελίνα Μερκούρη κ.α (pics)

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο, η πρωτοβουλία του σχεδιαστή Παύλου Βατικιώτη, να σχεδιάσει τα χαρτονομίσματα της νέας δραχμής.

Τα 6 χαρτονομίσματα των 50, 100, 200, 500, 1000 και 10.000 δραχμών φέρουν τις εικόνες του Κορνήλιου Καστοριάδη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιάννη Μόραλη, του Γεώργιου Παπανικολάου , της Μελίνας Μερκούρη και της Μαρίας Κάλλας








Ο Κώστας Γιαννακίδης από το protagon ρώτησε το σχεδιαστή για την πρωτοβουλία του και ο Παύλος Βατικιώτης απάντησε :

«Ξεκίνησα να τις σχεδιάζω μεταξύ σοβαρού και αστείου... Στο τέλος το πήρα σοβαρά όμως! Θεωρώ πως το νόμισμα πρέπει να είναι όμορφο γιατί είναι κι αυτό καθρέφτης μιας χώρας. Ίσως είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της καλαισθησίας ενός λαού... Όπως και κάθε δημόσιο έγγραφο, διαβατήριο, ταυτότητα, παράβολο κ.λπ... Στην Ελλάδα πάντα υστερούσαμε σε αυτό το κομμάτι γιατί μάλλον κανένας καλός γραφίστας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά με κάτι τέτοιο. Ακόμα και τα έντυπα της Εφορίας είναι τόσο άσχημα σχεδιασμένα που στο τέλος γίνονται τελείως δύσχρηστα και δυσνόητα... Δεν ξέρω αν ποτέ χρειαστεί να γυρίσουμε στη δραχμή, αλλά αν αυτό γίνει θα ήθελα πολύ να έχω στο πορτοφόλι μου όμορφα χαρτονομίσματα!».