Δεν θα δεχθεί η Γερμανική Κυβέρνηση τις Ελληνικές πρωτοβουλίες για ρύθμιση των "κόκκινων δανείων" και επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, που πολλάκις έχει ανακοινώσει, ήδη, ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, διασαφήνισε στο σημερινό κυβερνητικό briefing, στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του Υπουργικού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, κληθείς να σχολιάσει, εάν η Γερμανία τις θεωρεί μονομερείς ενέργειες, όπως μετέδωσε, απόψε, το mega.
«Όχι δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο», είπε και πρόσθεσε, ότι «η Ελλάδα δεσμεύτηκε να μην κάνει τίποτα χωρίς να υπάρχει συνεργασία και συμφωνία των τριών θεσμών. Αυτό αποφασίστηκε την Παρασκευή».
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα και οι θεσμοί εξακολουθούν να παίζουν τον ρόλο τους», σημείωσε ο κ. Γιέγκερ, συμπληρώνοντας, ότι εφόσον υπάρξει τελική συμφωνία θα δοθεί στην Ελλάδα ευελιξία να προσθέσει δικές της μεταρρυθμίσεις στο μείγμα του προγράμματος, όχι όμως μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον πυρήνα του.
Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε παρά τις αντιδράσεις "συντηρητικών" Βουλευτών να υπάρξει μέχρι την Παρασκευή και η έγκριση από το Γερμανικό Κοινοβούλιο.
Ήδη, τόνισε, το Σάββατο το πρωί, ο κ. Β. Σόιμπλε ενημέρωσε τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και τώρα η Γερμανική Κυβέρνηση αναμένει τις Ελληνικές προτάσεις, που θα συζητηθούν, αύριο, Τρίτη, σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.
Αμέσως μετά - είπε ο κ. Γιέγκερ - ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών θα φέρει το ζήτημα στο Γερμανικό Κοινοβούλιο και εάν το περιεχόμενο των Ελληνικών προτάσεων είναι αυτό που πρέπει δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Από τη μεριά του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, ρωτήθηκε, εάν είναι ώρα να "πάρει στα χέρια" της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ την Ελληνική κρίση και απάντησε, ότι τις ημέρες αυτές η κα. Μέρκελ είχε στενή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όμως πιστεύει, ότι η υπόθεση αυτή ανήκει στο Eurogroup και στον κ. Σόιμπλε.