Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σπείρες ηλεκτρολόγων κλέβουν ρεύμα ...? ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ


Το ειδικό συνεργείο, με τους έμπειρους υπαλλήλους της ΔΕΗ θα λειτουργεί επικουρικά, με εφόδους που θα καθιερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έχοντας στο στόχαστρό του, σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις που… παρουσιάζουν περιέργως μειωμένους λογαριασμούς του ρεύματος ή υπερβολικά χαμηλούς.
Οι έλεγχοι αυτοί, αξίζει να σημειωθεί ότι γίνονταν και στο παρελθόν, κυρίως από τους υπαλλήλους – καταμετρητές, αλλά ωστόσο μετά την ανάθεση του έργου «διακοπών λόγω οφειλής» που έγινε σε εργολάβο, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν πλέον ξεχωριστά συνεργεία υπαλλήλων, τα οποία και θα διενεργούν σε καθημερινή βάση ελέγχους σε ολόκληρο την Πελοπόννησο , επιδιώκοντας έτσι με τον τρόπο αυτό, να εντοπίσουν περιπτώσεις αυθαίρετων και παράνομων περιπτώσεων, στους μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος.
Η εμπειρία των αρμοδίων υπαλλήλων σε παρόμοιες περιπτώσεις, έχει δείξει πραγματικά οι… περιπτώσεις παρόμοιου τύπου που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία δέκα χρόνια σε νησί , ήταν πραγματικά απίστευτες.

Μόνο την τελευταία διετία, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις (βρέθηκαν να… έχουν παραβιάσει τον καταμετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος μπλοκάροντας έτσι το ειδικό «ρολόι» χρέωσης) και όλοι οι ιδιοκτήτες, παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη.

Σε άλλες περιπτώσεις, βρέθηκαν επίσης ιδιώτες καταναλωτές ή επιχειρήσεις, να έχουν κάνει αυθαίρετες παρεμβάσεις στους καταμετρητές, χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα (από καρφίτσα έως και ειδικό λεπτό σύρμα). Οι ίδιοι, είχαν τρυπήσει τους μετρητές και στην συνέχεια, κατάφεραν να μπλοκάρουν τα ψηφία ή ακόμα και να αλλοιώσουν (μειώνοντας στο ελάχιστο) την ένδειξη, για να επιβαρυνθούν με το ελάχιστο δυνατό κόστος.