Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


ΠΡΟΣ Βουλευτές ΑΜΘ Καβάλα 13.2.2015
ΘΕΜΑ | ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Κύριοι Βουλευτές,
θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρόλο οι κυβερνήσεις διαχρονικά μέχρι σήμερα, δεν έχουν δώσει ΑΔΕΙΕΣ στους Πανελλήνιους και Περιφερειακούς σταθμούς, τους αναγνωρίζουν σαν επιχειρηματικές οντότητες και τους φορολογούν κανονικά σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.

Αντίθετα για πάρα πολλά χρόνια το κράτος αρνείται να εφαρμόσει την Νομοθεσία και να ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ την ΔΗΜΟΣΙΑ διαφήμιση δίκαια και όπως προβλέπεται ρητά από τις σχετικές διατάξεις (Π.Δ. 261/1997 (ΦΕΚ Α'/186), Π.Δ. 60/1997 (ΦΕΚ Α'/53) Ν.3021/2002 (ΦΕΚ Α'/143), Ν.3166/2003 (ΦΕΚ Α'/178), περί …διαφάνειας στη διαφημιστική προβολή του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, προς όφελος των μεγάλων Πανελλαδικών ΜΜΕ και σε βάρος των μικρών Περιφερειακών ΜΜΕ.

Επίσης υπό την πίεση της τρόικα και του ΔΝΤ και με το πρόσχημα της εφαρμογής του μηχανισμούς στήριξης, τίθεται σε εφαρμογή η διάταξη του άρθρου 5 του Νόμου 3845/2010 για την επιβολή φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων 20%, που επιβαρύνει και τις μικρές ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ επιχειρήσεις που προβάλλονται, μέσα από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ τηλεόραση. Αυτό κάνει ασύμφορη την τηλεοπτική διαφήμιση για τις ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ επιχειρήσεις, με ΚΑΤΑΦΑΕΣΤΑΤΟ στόχο έμμεσα και άμεσα να «χτυπηθεί» η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ενημέρωση, αφού δεν θα υπάρχουν ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ τηλεοπτικοί σταθμοί, αν ισχύσει και εφαρμοστεί ο παρόν Νόμος, αφού δεν θα υπάρχει ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ..!

Παρακαλούμε για την ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Νόμου όσον αφορά την ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ και την εξαίρεση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ από την καταβολή του 20% επί όλων των τηλεοπτικών διαφημίσεων.
Για το ΕΝΑ CHANNEL
Λευτέρης Κουκουτίνης