Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Νικολάκου για παραίτηση Βουδούρη: Δεν είναι η Περιφέρεια σκαλοπάτι για μια άλλη εξουσία


Στο Περιδερειακού Συμβουλίου ανακοινώθηκε η παραίτηση του επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», κ. Οδυσσέα Βουδούρη.
Όπως ακούγεται, και όπως κατά κάποιον τρόπο παραδέχθηκε ο κ. Πατσαρίνος, ο κ. Βουδούρης μάλλον προορίζεται να αναλάβει άλλη αποστολή με το κυβερνών κόμμα. Ο κ. Πατσαρίνος δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Μένουμε σε αυτό και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι δίνεται μια εθνική μάχη και νέες ανάγκες. Ο . Βουδούρης θα πάει εκεί όπου μπορεί να προσφέρει καλύτερα. Καλό θα είναι να το καταλάβουμε όλοι αυτό».

Ο κ. Πατσαρίνος με τα παραπάνω λόγια απάντησε στην κυρία Νικολάκου, η οποία, σχολιάζοντας την παραίτηση Βουδούρη επεσήμανε ότι είναι πολύ προβληματισμένη με το γεγονός και εξήγησε: «Διεκδικεί την ψήφο των Πελοποννησίων, έχει να εμφανισθεί εδώ και πόσες συνεδριάσεις και τελικώς παραιτείται. Δεν πρόκειται για την αποχή ή την παραίτηση ενός οποιουδήποτε περιφερειακού συμβούλου, αλλά του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης. Και παραιτείται όχι από τα έδρανα, αλλά από τα προβλήματα της Πελοποννήσου». Και υπογράμμισε: «Λυπάμαι και εύχομαι και πιστεύω και το λέω ότι τις επόμενες φορές που θα έρθουν αλεξιπτωτιστές από οπουδήποτε, να είναι οι ίδιες οι παρατάξεις που θα τους απορρίψουν».

Ακολούθως, επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν είναι σχολείο ούτε δημόσια υπηρεσία για να μετρά απουσίες, αλλά καθήκον. «Δεν είναι η Περιφέρεια το σκαλοπάτι για μια άλλη εξουσία. Όσοι είναι εδώ από τη μείζονα πλειοψηφία, να παλέψουν για τα προβλήματα της Πελοποννήσου».
Ακολούθησε μια μικροένταση ανάμεσα στους συμβούλους.

Ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης είναι γιατρός, με ειδίκευση στη λαπαροσκοπική χειρουργική. Συμμετείχε ενεργά στους Γιατρούς του Κόσμου, σε πολλές αποστολές. Είχε εκλεγεί βουλευτής με το ΠαΣοΚ πρώτη φορά το 2009. Διαφώνησε με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ (Γ. Παπανδρέου), διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, εξελέγη βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), διαφώνησε με θέματα που αφορούσαν την πολιτική της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε (τρικομματική) η ΔΗΜΑΡ, διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε. Συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.
Συμμετείχε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Μάιο του 2014 με την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα». Σάλο προκάλεσε τον Δεκέμβρη του 2014 -κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το ατελέσφορο της οποίας οδήγησε σε πρόωρες εκλογές, όταν, μαζί με τον Θεόδωρο Παραστατίδη, συνέταξαν ένα κείμενο, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Π. Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, όπου καλούσαν τους βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά ψήφισαν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απέχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες ώστε «να αρθεί η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές», όπως ανέφεραν.

Οι αναφορές αυτές και οι υπαινιγμοί προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από συναδέλφους τους όπως ο Σπ. Λυκούδης ο οποίος έκανε λόγο για «αθλιότητες» από «πολιτικά σκουλήκια» και τον Χρ. Αηδόνη που απείλησε με μηνύσεις και έκανε λόγο για «άθλιους επαίτες για να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».
Τότε. ο κ. Μανώλης Γλέζος είχε ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του.

Ο κ. Βουδούρης είχε να εμφανιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για πάνω από τέσσερις συνεδριάσεις και η συνεχής απουσία του σχολιαζόταν διαρκώς. Όπως φαίνεται, μάλλον προορίζεται να υπηρετήσει από άλλη θέση, όπως άφησε να εννοηθεί και ο κ. Πατσαρίνος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 18ης Φεβρουαρίου.