Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Συνέντευξη Τύπου Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Β.Σιδέρη για το Πανελλήνιο Κύπελλο Επιλέκτων Άρσης Βαρών 2015 στη Μεγαλόπολη



Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Με τη σειρά μου θέλω να καλωσορίσω τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Κυπέλλου Επίλεκτων Άρσης Βαρών 2015, η οποία είναι ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου να την φιλοξενεί στην περιοχής της και συγκεκριμένα στη Μεγαλόπολη στις 14 Φεβρουαρίου 2015.
Οι αγώνες έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο. Παράλληλα θα συγκροτηθούν οι Εθνικές Ομάδες για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών και η αντίστοιχη των Παίδων –Κορασίδων για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό πως το κορυφαίο γεγονός της Άρσης βαρών στην Ελλάδα πραγματοποιείται στην Περιφέρεια. Αυτό δείχνει την πρωτοβουλία και τη θέληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη και αποκέντρωση του αθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα μοναδικά σωματεία άρσης βαρών στην Πελοπόννησο είναι δύο και βρίσκονται στην Καλαμάτα και στην Πάτρα. Διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς και κύρους, όπως αυτή του Πανελλήνιου Κυπέλλου Επιλέκτων Άρσης Βαρών, η οποία λαμβάνει χώρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δώσει το έναυσμα για τη δημιουργία και άλλων σωματείων και την προσέλκυση νέων αθλητών στην Άρση Βαρών, ένα άθλημα το οποίο έχει προσφέρει στη Πατρίδα μας μεγάλες νίκες και χαρές με πρωτεργάτη τον σημερινό πρόεδρο της ΕΟΑΒ τον Πύρρο Δήμα.

Στο σημείο αυτό οφείλω να συγχαρώ την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και τον Πρόεδρο κ. Πύρρο Δήμα, για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους για την ανάπτυξη και την αποκέντρωση του αθλήματος, με σκοπό τη διάδοση του και την επαφή όλων και περισσότερων νέων αθλητών με τις αρχές της ευγενούς άμιλλας που πρεσβεύει.

Πρέπει να τονίσω, επίσης, πως η διοργάνωση δίνει την ευκαιρία στους πολίτες της Περιφέρειας μας να έρθουν σε επαφή τόσο με το άθλημα της άρσης βαρών όσο και με τις αξίες του υγιούς ανταγωνισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί τον αθλητισμό ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό και βασική προϋπόθεση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε μια περίοδο που οι πόροι από την πολιτεία και το Υπουργείο Αθλητισμού έχουν ελαχιστοποιηθεί, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει σε βελτιώσεις υποδομών και στην ανάπτυξη θεματικών μορφών αθλητικού τουρισμού και στηρίζει εμπράκτως κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση , στους αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν.

Βασίλης Γ. Σιδέρης
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου