Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

H Μαρίλη Μέξη υποψήφια με το Ποτάμι στην Αργολίδα

Την λαϊκή αγορά του Ναυπλίου επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη, η Μαρίλη Μέξη, υποψήφια βουλευτής με το «Ποτάμι» και συζήτησε με τους πωλητές και τους πολίτες τα προβλήματά τους. Εκεί διαπίστωσε για άλλη μια φορά την καθίζηση της αγοράς, που οφείλεται στην φτωχοποίηση του κόσμου αλλά και στον αποπνικτικό ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε πωλητής στη Μαρίλη: «Πολλές φορές φορτώνουμε τα πράγματα όπως τα ξεφορτώσαμε!» Από την πλευρά της η Μαρίλη Μέξη τόνισε πως, εκλεγόμενη, θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να στηρίξει την υγιή λειτουργία της αγοράς, με συνεχή ενημέρωση και στοχευμένες παρεμβάσεις.
Μαζί Δυναμώνουμε το Αύριο
Ανήκω σε μια γενιά, την γενιά των τριαντάρηδων, που από το ένα άκρο βρέθηκε στο άλλο. Από την πλασματική ευμάρεια και τους ψεύτικους παράδεισους, στην Ελλάδα της ανεργίας και της κρίσης. Φτωχοποίηση, περικοπές μισθών και συντάξεων, εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, ποινικοποίηση της κατοχής ακίνητης περιουσίας, φόροι και πάλι φόροι. Είμαστε μια χαμένη γενιά, ακούω γύρω μου.

Έχοντας δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο εξωτερικό, έχω βιώσει από κοντά την μετανάστευση των νέων Ελλήνων επιστημόνων και εργαζομένων, την χαμένη ελπίδα να βρουν εργασία στον τόπο τους. Πώς μπορούμε να βγούμε από τη κρίση στην οποία ζούμε όταν οι νέοι έχουν ξεγράψει τη χώρα τους; Αν δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες έτσι ώστε η Ελλάδα να πάψει να «διώχνει» τα παιδιά της – τους ταλαντούχους επιστήμονες, τους ικανούς τεχνίτες, τα «δαιμόνια» επιχειρηματικά μυαλά, τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν. Πρέπει λοιπόν να τα αλλάξουμε όλα προς όφελος των νέων. Από το εκπαιδευτικό σύστημα, ως την ενίσχυση νέων μικρών επενδύσεων από νέους, στην πληροφορική, στις σύγχρονες δυναμικές καλλιέργειες.

Χρειάζεται να αποκτήσουμε συναίσθηση των δυνατοτήτων μας. Να κάνουμε μαζί τη μεγάλη υπέρβαση.
Με αυτή την πεποίθηση, συμμετέχω στις εκλογές. Είμαι για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής, αλλά δεν «μπαίνω τώρα στην πολιτική». Ως πολιτική Υπεύθυνη του Τομέα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Ποτάμι, ασχολούμαι ενεργά με κρίσιμα ζητήματα της δημόσιας πολιτικής, όπως είναι η μεγάλη και αυξανόμενη φτώχεια των παιδιών που ζουν σε νοικοκυριά ανέργων και των παιδιών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού συμπεριλαμβανομένων όσων ζουν σε ιδρύματα.

Σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθειά μου αυτή και να δυναμώσετε με την ψήφο σας την επιθυμία μου να προσφέρω στον τόπο μου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Να καταθέσω τη δική μου συμβολή στην ανασυγκρότηση της αγοράς εργασίας και του κοινωνικού κράτους, δίνοντας προτεραιότητα σε πολιτικές που ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και ανακουφίζουν τα ασθενέστερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως: μείωση της φορολογίας ως αναγκαία αναπτυξιακή πολιτική, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι πρέπει να πληρώνουν με βάση τα εισοδήματά τους και όχι με κατά κεφαλήν εισφορές, στοχευμένες δημόσιες επενδύσεις σε έργα που ενισχύουν την παραγωγή (π.χ. αρδευτικά έργα σε περιοχές με εξαγωγικές καλλιέργειες) και την τεχνολογική υποδομή (π.χ. ευρυζωνικά δίκτυα), ανάπτυξη αποτελεσματικών κοινωνικών υπηρεσιών στους δήμους, αξιοποιήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την προσχολική αγωγή ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικών σταθμών, ενίσχυση των ειδικών σχολείων, ευρεία εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισόδηματος για οικογένειες και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη και ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Η Ελλάδα έχει λύσεις. Και αυτές οι λύσεις είναι οι άνθρωποι της. Η χώρα δεν θα σωθεί αν δεν μπουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική. Άνθρωποι με γνώση και τόλμη. Άνθρωποι με ουσιαστικά προσόντα, αυτά που είναι χρήσιμα για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Στις εκλογές του Γενάρη, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.

Επικοινωνία
Fb: www.facebook.com/marilypotami
κ: 698 066 2430
@: marily.mexi@gmail.com