Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Στην πολιτική σκακιέρα το περιφερειακό κανάλι ΜΑΧ

Σήμερα με τις υποψηφιότητες άνοιξε ο δρόμος σε αυτούς που μέχρι χθες θα ήταν δύσκολος …
Από το μαύρο της ΕΡΤ στο μαύρο του ΜΑΧΤV
Πρόσωπα που πέρασαν από την πολίτικη. ?
Πρόσωπα που αμέσως μετά τις εκλογές …. 2015 άρχισαν ένα ..Συντονισμένο (πόλεμο ) καταγγελιών σε Αρμόδιες αρχές & Υπουργεία , Ραδιοτηλεοπτικό για εκπομπές λόγου και έρευνας ,για δήθεν παραβιάσεις διαφημιστικού χρόνου στην εκπομπή Διαύγεια.
Πρόσωπα που απέκτησαν παραθαλάσσια κέντρα… από λάθος.. και παράληψη των υπευθύνων.?
Σήμερα με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο αδιαφορούν τα φιλικά εμπλεκόμενα πρόσωπα να υπογράψουν τις σύμβασής της ψηφιακής μετάδοσης,Digea/Ert/?αφήνοντας τις εταιρίες παραγωγής ήχου και εικόνας στον αέρα .




ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Αριθ. 84/2.3.2015  Α Π Ο Φ Α Σ Η
Σήμερα ημέρα Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00
το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης και τα μέλη Εύη Δεμίρη, Γιάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Αποστολάς, Δήμητρα Παπαδοπούλου. Απόντες η Αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου και το μέλος Γεώργιος Στεφανάκης. Iστορικό-Νομική θεμελίωση
1. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ασχολήθηκε με την ενδεχομένη υπό της εταιρείας με την επωνυμία ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ Α.Ε., ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού με το διακριτικό τίτλο MAX TV Νομού Αργολίδας παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας.
2. Η συζήτηση της υποθέσεως πραγματοποιήθηκε την 17η Φεβρουαρίου 2015. 3. Το Συμβούλιο έλαβε υπόψη του τις ακόλουθες διατάξεις: Ι. Το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά το οποίον η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους.
Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως ο νόμος ορίζει. Ο άμεσος έλεγχος του κράτους έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητος. ΙΙ. Το άρθρο 3 παρ. 2 του Ν. 2328/1995, κατά το οποίο οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση να μεταδίδουν συνεχώς το λογότυπό τους. ΙΙΙ. Το άρθρο 9 παρ. 2 του Π.Δ/τος 77/2003 κατά το οποίο τα πρόσωπα που αναφέρονται στις εκπομπές πρέπει να απολαμβάνουν δίκαιης, ορθής και αξιοπρεπούς συμπεριφοράς. ΙV. Το άρθρο 3 παρ. 1 εδαφ. β του Ν. 2328/1995, κατά το οποίο οι κάθε είδους εκπομπές που μεταδίδουν οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να σέβονται την προσωπικότητα κάθε προσώπου, η εικόνα του οποίου εμφανίζεται στην οθόνη ή μεταδίδονται το όνομα ή στοιχεία επαρκή για τον προσδιορισμό του. 1 V. Το άρθρο 4, παρ. 1, στοιχείο β, ε του Ν. 2863/2000,
κατά το οποίο το Ε.Σ.Ρ ελέγχει την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην εκάστοτε ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία και επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις. Αιτιολογικό Εκ των στοιχείων του φακέλου, των ενώπιον του Συμβουλίου τούτου ισχυρισμών του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας με την επωνυμία ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ Α.Ε., ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού με το διακριτικό τίτλο MAX TV Νομού Αργολίδας, του υποβληθέντος υπομνήματος και της παρακολουθήσεως, από dvds που απέστειλε στο ΕΣΡ
ο ως άνω τηλεοπτικός σταθμός, των εκπομπών με τίτλο «Με τον Άγγελο» που μεταδόθηκαν κατά την 15η και 16η .10.2014, καθώς και των δελτίων ειδήσεων που μεταδόθηκαν κατά την 15η , 16η και 17η .10.2014, προέκυψαν τα ακόλουθα: Εκπομπή «Με τον Άγγελο» της 15.10.14 Δεν υπάρχει το λογότυπο του σταθμού επάνω αριστερά στην οθόνη Super στο επάνω μέρος της οθόνης:
Σε λειτουργία η γραμμή του ΟΣΕ «Χάρη στον ΓΚΡΙΓΚΟ» Super στο κάτω μέρος της οθόνης:
ΑΡΓΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ 0:05΄:05΄΄ – 0:13΄:18΄΄ Κατά τη διάρκεια της προβολής πλάνων από την επίσκεψη του αντιδημάρχου στον σιδηροδρομικού σταθμού ο παρουσιαστής λέει τα εξής: «Το άλλο το παράξενο της υπόθεσης είναι η υπόδειξη που φαίνεται να έγινε σε κάποιον ο οποίος ήθελε να πει κάποια πράγματα για τον ΟΣΕ στο Άργος. Έγινε μια υπόδειξη παρουσία της κάμερας… Θα την ακούσετε.
Είναι αυτή που δεν βγήκε στον αέρα… Ξέρετε πολλά πράγματα δε φαίνονται έτσι όπως είναι, λόγω του μοντάζ, λόγω της κατάστασης που υπάρχει… Έχουμε κάνει κι ένα λάθος από ότι βλέπω εδώ στο super… Θα δείτε λοιπόν πως υποδεικνύει ο αρμόδιος, πως υποδεικνύει στον άνθρωπο που μιλάει στην κάμερα να διορθώσει αυτό που είχε κάνει λάθος… Κοιτάξτε να δείτε…»
Παρουσιαστής Πάμε λοιπόν ακούστε… Βλέπουμε στα πλάνα να μπαίνουν στον σιδηροδρομικό σταθμό ο αντιδήμαρχος με τη συνοδεία φωτογράφου και αστυνομικού. Κάτι λέει ο αντιδήμαρχος στον αστυνομικό πριν μπουν και ο παρουσιαστής σχολιάζει: «Εδώ έκλεισαν τις πόρτες και τα παράθυρα. Ακούστε… Ακούστε…Αυτή τη δήλωση». Εμφανίζεται πολίτης να κάνει δηλώσεις Και είναι ντροπή. Είναι ντροπή. Αυτό το κτίριο μπορεί να είναι του ΟΣΕ αλλά ανήκει στον δήμο. Είναι η περιοχή του δήμου. Έχουμε κάνει καταγγελίες, έπρεπε κάτι να είχε γίνει…
Παρουσιαστής Μισό λεπτό, μισό λεπτό… Εδώ λέει ότι έχουνε κάνει καταγγελίες και κάτι έπρεπε να είχε γίνει. Για να ακούσουμε… Εμφανίζεται πολίτης να κάνει δηλώσεις Έστω να είχανε κλείσει οι πόρτες… Μια προφύλαξη. Να μην υπάρχει πρόσβαση στο κτίριο. Παρουσιαστής Να μην υπάρχει πρόσβαση στο κτίριο λοιπόν ακούμε… Πάμε λίγο πιο κάτω… Εδώ γίνεται η υπόδειξη… Η υπόδειξη… Για να καταλάβετε λοιπόν πως λειτουργούν τα μέσα στην περιοχή. Κοιτάξτε εδώ τι λέει… Εμφανίζεται ο αντιδήμαρχος να λέει: Με δικιά μας πα…
Παρουσιαστής Με δικιά μας παρέμβαση… Με δικιά μας λοιπόν παρέμβαση… Πάμε πάλι πίσω το μοντάζ… Εδώ, εδώ… Παιδιά, είναι μοντάζ, ε; Μοντάζ. Του έχουμε 2 ντουμπλάρει τον ήχο… Κάτι άλλο ήθελε να πει. Προφανώς είναι από κάποια άλλη γιορτή αυτό που λέει. Πάμε πάλι… (επαναλαμβάνονται τα πλάνα με την τελευταία δήλωση του πολίτη και τη δήλωση του αντιδημάρχου)
Παρουσιαστής Ακούστε τώρα πως απαντάει. Εμφανίζεται ο ίδιος πολίτης που έκανε τις προηγούμενες δηλώσεις Αυτό που έχω να πω είναι να ευχαριστήσω το δήμο γιατί μόλις κάναμε εδώ η γειτονιά καταγγελίες και παράπονα ευαισθητοποιήθηκαν και ήρθανε, αμέσως έδειξαν ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση τους. Παρουσιαστής Λοιπόν… Θα τρελαθούμε τελείως… Εδώ θα τρελαθούμε τελείως. Πάμε πάλι να το ακούσουμε… Γιατί πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι δεν γράφτηκε αυτό… Πάμε πάλι… Εδώ λέει… Για να καταλάβετε λοιπόν πως λειτουργούν. Επειδή κάποιοι κάποτε ήταν δημοσιογράφοι ή ήθελαν να λένε ότι είναι δημοσιογράφοι και τελικά τώρα έχουν πάρει άλλες καρέκλες και έχουνε πάρει άλλες θέσεις, ξεχνάνε λοιπόν τα μαθήματα που τους κάναμε. Πάμε λοιπόν να δούμε… Επαναλαμβάνονται τα προηγούμενα πλάνα: Εμφανίζεται πολίτης να κάνει δηλώσεις Είναι η περιοχή του δήμου. Έχουμε κάνει καταγγελίες, έπρεπε κάτι να είχε γίνει…
Παρουσιαστής Μάλιστα. Εμφανίζεται πολίτης να κάνει δηλώσεις Έστω να είχανε κλείσει οι πόρτες… Μια προφύλαξη. Να μην υπάρχει πρόσβαση στο κτίριο.
Εμφανίζεται ο αντιδήμαρχος να λέει: Με δικιά μας πα… Εμφανίζεται ο ίδιος πολίτης που έκανε τις προηγούμενες δηλώσεις Αυτό που έχω να πω είναι να ευχαριστήσω το δήμο γιατί μόλις κάναμε εδώ η γειτονιά καταγγελίες και παράπονα ευαισθητοποιήθηκαν και ήρθανε, αμέσως έδειξαν ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση τους.
Παρουσιαστής Δε φταίει τώρα ο άνθρωπος. Δε φταίει ο άνθρωπος για αυτά. Ακούστε δηλώσεις. Προβάλλονται δηλώσεις του αντιδημάρχου.
Παρουσιαστής Είχαμε ενημερώσει πριν αλλά σπεύσαμε τώρα να βρούμε τον άνθρωπο που έχει τα κλειδιά να μπορέσει να κλειδώσει το ακλείδωτο κτίριο και αυτό πάει να πει ότι δουλέψαμε λοιπόν… Δουλέψαμε. Εμείς δεν προσφέραμε τίποτα. Για να ακούσουμε τη συνέχεια τι λέει. Συνεχίζονται οι δηλώσεις του αντιδημάρχου.
Παρουσιαστής Καλούμε λοιπόν τον κύριο Κρίγγο να έρθει εδώ στο στούντιο, αν μπορεί αύριο στην αυριανή εκπομπή γιατί θα συνεχίσουμε με ένα μικρό κομμάτι γιατί έχουμε πάρα πολλά να πούμε, να μας πει τι ακριβώς έκανε ο ίδιος. Αν βίδωσε μία βίδα. Αυτό μας ενδιαφέρει. Αν μετακίνησε μία πόρτα.
Αν είναι υπεύθυνος να κλειδώσει το κτίριο. Ή αν είναι ανεύθυνος, να μας πει τελοσπάντων ακριβώς τι ακριβώς έχει κάνει για να λέει σήμερα όλα αυτά τα πράγματα. Να τον πάρει τον χώρο. Συνεχίζονται οι δηλώσεις του αντιδημάρχου.
Παρουσιαστής Σίγουρα η πολιτεία οφείλει να τους προστατέψει (τους πολίτες). Με τη μόνη διαφορά ότι δε βλέπουμε την προστασία. 0:14΄:00΄΄ – 0:15΄:27΄΄
Παρουσιαστής Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που παρουσιάσαμε φίλοι μου το θέμα με τα τρένα…. Δεν είναι κάτι το οποίο είναι καινούργιο. Τα τρένα της περιοχής είναι μια μεγάλη ιστορία. Δε θα σταθώ στο γεγονός ότι κατά καιρούς μπορεί να έχουν χαθεί χρήματα και πολλά πράγματα να έχουν μείνει σε υποσχέσεις… Θα πω κάποια πράγματα όμως…
Αυτή τη φορά στόχο δεν είχαμε να θίξουμε ούτε τον υπουργό μας, τον κύριο Μανιάτη ούτε να θίξουμε το δήμο. Γενικά όμως στα μέσα ενημέρωσης 3 όταν προσπαθείς να βγάλεις κάτι το διαφορετικό, κάτι σαν να λέμε: να σας ρωτήσουμε κι αυτό, δεν το θέλουν. Έχουν μάθει κάνουμε δήλωση, γεια σας… Δεν σε ξέρουν, δε σε γνωρίζουν. Δε δέχονται να τους κάνεις καμία ερώτηση. Διότι εάν μπορούσαν οι δημοσιογράφοι αυτοί που πάνε εκεί με τα μικρόφωνα και έκαναν τις ερωτήσεις τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δελτίο ειδήσεων της 15.10.2014 Δεν υπάρχει το λογότυπο του σταθμού επάνω αριστερά στην οθόνη Δεν μεταδίδεται κανένα ρεπορτάζ απαξιωτικό για το δήμο. Εξάλλου δεν διατυπώνονται καθόλου κρίσεις από την παρουσιάστρια του δελτίου. Δελτίο ειδήσεων της 16.10.2014 Δεν υπάρχει το λογότυπο του σταθμού επάνω αριστερά στην οθόνη 19΄:00΄΄ – 23΄:03΄΄ Παρουσιάστρια Πάμε τώρα στο θέμα της επαναλειτουργίας του τρένου στην Αργολίδα. Μετά την προσπάθεια του σταθμού μας μέσα από την αντικειμενική καταγραφή και παρουσίαση της εξέλιξης του θέματος τόσο σε δελτία ειδήσεων όσο και στην εκπομπή Διαύγεια καθώς και μετά από τις καταγγελίες κατοίκων, την άμεση παρέμβαση του υπουργού κυρίου Μανιάτη, ο οποίος δεσμεύτηκε για την επαναλειτουργία της γραμμής την παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΟΣΕ κυρίου Θεοφανόπουλου με εξώδικη δήλωση προς τον σταθμό μας απαντά ο δήμος Άργους-Μυκηνών διαμέσου του αντιδημάρχου Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρη Κρίγγου, στην οποία διατυπώνεται μεταξύ άλλων η θέση ότι δε διασφαλίζεται η πληρότητα της αντικειμενικής παρουσίασης ειδήσεων που αφορούν το δήμο Άργους- Μυκηνών.
Πάμε στο σημείο αυτό να δούμε τι ακριβώς αναγράφεται στην εξώδικη δήλωση που εστάλη στον σταθμό μας και την οποία όπως είπαμε υπογράφει ο αντιδήμαρχος Άργους-Μυκηνών κύριος Δ. Κρίγγος. Παρουσιάστρια Στην εξώδικη δήλωση-πρόσκληση που απέστειλε ο αντιδήμαρχος Άργους-Μυκηνών κύριος Δημήτρης Κρίγγος στην τηλεόραση Max αναφέρει τα εξής:
«Προς μεγάλη μου έκπληξη ενημερώθηκα από τρίτους ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής υπό τον τίτλο «Με τον Άγγελο», που παρουσιάζεται από τον κύριο Άγγελο Δρίτσα και μεταδόθηκε από το κανάλι σας την 15.10.2014 έγιναν από τον εν λόγω παρουσιαστή σχόλια και αναφορές στο πρόσωπο μου.
Δεδομένου ότι τα άτομα τα οποία με ενημέρωσαν σχετικά μου μετέφεραν ότι διατυπώθηκαν από τον εν λόγω παρουσιαστή του καναλιού σας σχόλια, χαρακτηρισμοί και υπόνοιες που προσβάλλουν το άτομο μου και την εν γένει παρουσία μου και δραστηριότητα μου ως αντιδημάρχου του δήμου Άργους-Μυκηνών δια της παρούσης προκειμένου να διαπιστώσω εάν κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής τελέστηκε οιοδήποτε εις βάρος μου αδίκημα και προς προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου σας καλώ όπως ως έχετε υποχρέωση μου παραδώσετε άμεσα σε ηλεκτρονική μορφή την κασέτα της εν λόγω εκπομπής.
Τέλος σας επισημαίνω ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η πληρότητα της αντικειμενικής παρουσίασης ειδήσεων, πληροφοριών και γεγονότων που αφορούν το δήμο Άργους-Μυκηνών με απώτερο στόχο την ορθή και πλήρη ενημέρωση των δημοτών θεωρώ ορθό να ζητείται και η άποψη των εκπροσώπων αυτού, κάτι που προφανώς δεν κάνατε κατά την παρουσίαση της χτεσινής εκπομπής σας.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «MAX TV», που εδρεύει στο Ναύπλιο του δήμου Ναυπλιέων επί της οδού 25ης Μαρτίου, αριθμός 73, όπως εκπροσωπείται 4 νόμιμα προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες με την εντολή να αναγράψει ολόκληρο το περιεχόμενο της παρούσας στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.
Περισσότερα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στην προγραμματισμένη εκπομπή που ακολουθεί μετά το δελτίο ειδήσεων με τον Άγγελο Δρίτσα… να αλλάξουμε θέμα τώρα…
Δελτίο ειδήσεων της 17.10.2014 Δεν υπάρχει το λογότυπο του σταθμού επάνω αριστερά στην οθόνη 19΄:00΄΄ – 1:04΄:44΄΄
Παρουσιάστρια Κυρίες και κύριοι στο σημείο αυτό πάμε να δούμε πως σχολίασε θέματα και εξελίξεις που τρέχουν ο διευθυντής της τηλεόρασης Max και παρουσιαστής της εκπομπής «Διαύγεια» κύριος Άγγελος Δρίτσας στο κεντρικό μας δελτίο ειδήσεων. Μεταδίδεται απόσπασμα από το εν λόγω δελτίο:
Παρουσιάστρια Κύριε Δρίτσα καλησπέρα σας. Ά. Δρίτσας Καλησπέρα σας κυρία Ψυχογιού. Παρουσιάστρια Είμαστε μαζί για να σχολιάσουμε κάποιες τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που τρέχουν… Ά. Δρίτσας Να σχολιάσουμε τα ασχολίαστα στην ουσία.
Παρουσιάστρια Έχω στα χέρια μου δύο χαρτιά. Το ένα είναι δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα ο δήμος Άργους-Μυκηνών με τον τίτλο: Ο δήμος Άργους-Μυκηνών δεν εκβιάζεται και από την άλλη έχω ακόμη ένα…
Ά. Δρίτσας Μην το πείτε ακόμη τι έχετε. Διαβάστε μου λίγο αυτό που λέτε στην αρχή δελτίο τύπου… Δηλαδή δελτίο τύπου εξέδωσε για λογαριασμό μας; Παρουσιάστρια Δελτίο τύπου που απευθύνεται προς κάποια μέσα ενημέρωσης. Ά. Δρίτσας Γενικά;
Παρουσιάστρια Γενικά. Δεν βλέπω να αναγράφεται κάποιο όνομα ή κάποια επιχείρηση που αφορά Μ.Μ.Ε. ονομαστικά.
Ά. Δρίτσας Το έχουν υπογράψει αυτό το δελτίο τύπου που έχετε; Που έχουν αναρτήσει;
Παρουσιάστρια Όχι. Δε βλέπω καμία υπογραφή. Λέει δελτίο τύπου δήμου Άργους- Μυκηνών.
Ά. Δρίτσας Μάλιστα. Προφανώς τα κοριτσάκια που έχουν προσλάβει εκεί, τις κοπέλες που έχουν έρθει από… που τις απέλυσαν ή τελοσπάντων ολοκλήρωσαν τις δουλειές τους από κάποια άλλα μέσα αυτή τη στιγμή βγάζουν ένα δελτίο τύπου. Μήπως το δελτίο αυτό αφορά και άλλα αφεντικά ή πατεράδες που έχουν μέσα και λειτουργούν μέσα σε αυτό το δελτίο τύπου;
Παρουσιάστρια Πριν μου σχολιάσετε το δελτίο τύπου να διαβάσουμε τι ακριβώς αναγράφεται σε αυτό διότι μπορεί κάποιοι που μας παρακολουθούν να μην γνωρίζουν το περιεχόμενο του. Ξεκινώ λοιπόν. «Στόχος και σκοπός των τηλεοπτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι κοινώς αποδεκτό ότι θα πρέπει να είναι η πλήρης έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών αλλά και η ανάδειξη θεμάτων προς σκοπό επίλυσής τους. Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα έχουμε διαπιστώσει ότι η δυνατότητα χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων χρησιμοποιείται για λόγους που ουδεμία σχέση έχουν με τους καταστατικούς σκοπούς των μέσων αυτών. Γινόμαστε δέκτες πολύωρων εκπομπών που χαρακτηρίζονται από υπερβολές, αοριστολογίες, λογικά κενά και ανακρίβειες με στόχο τον δήμο Άργους-Μυκηνών. Εύλογα αναρωτιέται κανείς…»
Ά. Δρίτσας Ένα λεπτό… Εκεί να βάλουμε μία τελεία για να το σχολιάσω γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλο. Τι ακριβώς λέει; Ότι δεν προβάλλεται… 5 Παρουσιάστρια Πρώτον κάνει λόγο για μη έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, χωρίς είπαμε να ονομάσει μέσα μαζικής ενημέρωσης…
Ά. Δρίτσας Οι πολίτες παρακολουθούν Max; Πιστεύω ότι παρακολουθούν. Οι πολίτες παρακολουθούν άλλα τηλεοπτικά κανάλια που έχουν να κάνουν… είναι κάνα δυο κανάλια τελοσπάντων που αρκετό καιρό πριν γίνουν ψηφιακά τα παρακολουθούσε ο συγκεκριμένος δήμαρχος.
Δεν έβλεπαν οι πολίτες και δεν γνωρίζουν ότι καθημερινά εάν δεν πάρουν γεύση εφτά φορές ο δήμαρχος και ό,τι περισσέψει για τους υπόλοιπους δεν το γνωρίζουν; Δεν το βλέπουν; Ένα είναι το κανάλι που βγάζει… δηλαδή τρεις φορές το δήμαρχο;
Προς Θεού! Έχει γίνει σλόγκαν αυτό.
Πρέπει να παίρνουμε ένεση με δήμαρχο λέει για να κοιμόμαστε. Η αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργή για να πούμε ότι ναι έχει τη δυναμική… Τώρα θα αρχίσουν σιγά-σιγά να βγαίνουν. Τώρα θα σκαρίσουν. Να το πούμε έτσι απλά όπως μιλάω κι εγώ. Και σιγά-σιγά θα βγουν θέματα. Δεν υπάρχουν θέματα τώρα για να σχολιάσει η αντιπολίτευση.
Να σας πω κάτι κυρία Ψυχογιού; Αυτό που διαβάζετε τώρα εκεί απευθύνεται και στα portal. Υπάρχουν portals τα οποία τα διαχειρίζεται ο ίδιος ο δήμος Άργους, όλα αυτά τα portals ανεβάζουν συγκεκριμένα πράγματα επάνω. Ουδέποτε έχουν ανεβάσει κάτι διαφορετικό. Γνωρίζουν οι πολίτες ποια είναι αυτά τα portals που δεν ανεβάζουν κάτι αρνητικό.
Έχουν φτάσει στο σημείο να υποδεικνύουν κιόλας τι ακριβώς θα πρέπει να ανεβάσουν και πως θα πρέπει να το φτιάξουν. Κάποια υπερβάλλουν και κάποια δεν υπερβάλλουν. Άλλο τηλεόραση και portal και οτιδήποτε άλλο blogs και τα λοιπά. Εμείς λογοδοτούμε. Και όλα αυτά, από τη μια πλευρά να βγάζουν στη δημοσιότητα ένα δελτίο τύπου το οποίο είναι ουδέτερο. Γενικά. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν έχουμε λεφτά, δεν κάνουμε… Αλίμονο.
Ο επίτροπος είναι αυτός που θα κρίνει εάν πρέπει να πάρει ένα μέσο ενημέρωσης χρήματα. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μέσα ενημέρωσης και ειδικότερα οι τηλεοράσεις δεν μπορούν να περάσουν κωδικούς για τηλεοπτικά προγράμματα και οτιδήποτε. Οτιδήποτε λοιπόν θες να περάσεις ο επίτροπος το κόβει. Άρα λοιπόν ο επίτροπος είναι αυτός που ελέγχει αν πρέπει να φύγουν χρήματα από τους πολίτες για να δοθούν στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα χρήματα που δίνονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς δε δίνονται σε ευθεία γραμμή.
Τα όποια χρήματα κυρία Ψυχογιού δίνονται, δίνονται για κάποιες μικρές παραγωγές, οι οποίες είναι ένα σποτάκι που θα το βγάλει μια εταιρεία παραγωγής, μία μικρή καταχώριση για τις εφημερίδες… Τέτοια πράγματα δίνονται. Αυτά περνάνε εύκολα. Όλα τα άλλα δεν περνάνε.
Κανένας λοιπόν δεν εκβίασε κανέναν και από την άλλη πλευρά να πω το εξής… Αυτό το φακέλωμα που προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν είναι λάθος. Διότι αυτή τη στιγμή ο κύριος Καμπόσος από ότι γνωρίζω είναι πρόεδρος και συγχαρητήρια για αυτή την απόφαση που βγήκε και πλέον θα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι γνώστης και ξέρει πολύ καλά πως θα λειτουργήσει αλλά είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή να βγαίνει ένα δελτίο τύπου από κάποια άτομα, κάποιες κυρίες που είναι στο σπίτι τους και ενδεχομένως δεν παρακολουθούν καλά τηλεόραση διότι δεν θέλουν να δουν τηλεόραση… Είναι στο facebook… Είναι κάπου αλλού… Και βγάζουν ένα τέτοιο δελτίο για τα μέσα.
Κάποιες δε κυρίες που ήρθαν τώρα τελευταία και μπήκαν στο δήμο και αυτές δεν είναι από την περιοχή και δεν γνωρίζουν καλά τι έχει προσφέρει το συγκεκριμένο μέσο στην περιοχή. Έτσι λοιπόν προφανώς, ίσως, δε νομίζω του βάζουν στα αυτιά του αυτουνού που θέλει να γράψει κάτι και γράφει το διαφορετικό. Δεν είναι αυτό. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το Max Tv… Δε θέλω να πω ότι το συγκεκριμένο δελτίο τύπου που βγάζει γενικότερα μετά από όλο αυτό το θόρυβο που έγινε με τα τρένα κι αυτά… Βγάζει ένα δελτίο τύπου και λέει δεν εκβιαζόμαστε κι αυτά… Αυτό λοιπόν εμείς πρέπει να απαντήσουμε τώρα και να κάνουμε εμείς αγωγές. Και μάλιστα καλώ μέσα από το Max Tv, μέσα από το δελτίο 6 ειδήσεων διότι δεν έχω αυτή τη στιγμή το χρόνο να κάνω εκπομπή και να αναλωθώ σε αυτά, θα τα πούμε την Τετάρτη περισσότερα… Χωρίς αυτό να είναι εκβιαστικό, έχουμε πάρα πολλά την Τετάρτη… Καλώ το δήμο Άργους-Μυκηνών να διευκρινίσει σε ποιο μέσο απευθύνεται όταν λέει ότι τον εκβιάζουν. Εάν περάσει στον κόσμο ότι εμείς τον εκβιάζουμε τότε ό,τι έχει κάνει ως σήμερα… Τι να πω…
Είναι προϊόν εκβιασμού; Τι ακριβώς είναι; Διότι αυτό με παραξενεύει πάρα πολύ. Τώρα που πέρασαν οι εκλογές; Τώρα που είναι ο δήμαρχος για τα επόμενα 5 χρόνια εκβιάζει το κανάλι;
Τώρα το μάθατε το κανάλι εάν σας εκβιάζει; Συνεχίστε με το δελτίο τύπου διότι δεν μπορώ αν συγκρατήσω. Έχω τρελαθεί δηλαδή αυτές τις ημέρες.
Έχω αφήσει τα πάντα και ασχολούμαι με αυτά τα πράγματα. Δεν έχω καταλάβει και εγώ γιατί. Παρουσιάστρια Λοιπόν… Συνεχίζω αν και λίγο πολύ αναφερθήκατε στο συγκεκριμένο κομμάτι και απαντήσατε… Αναφέρει λοιπόν στη συνέχεια στο δελτίο τύπου γιατί άραγε στην παρούσα φάση επιλέγετε να μπει στο στόχαστρο ο δήμος Άργους-Μυκηνών.
Ά. Δρίτσας Ποιο στόχαστρο; Γιατί είμαστε ένα κανάλι που είμαστε εδώ στην περιοχή. Δεν μπορούμε να πάμε στην Καλαμάτα αυτή τη στιγμή να ψάχνουμε τι ακριβώς έχει κάνει ο κύριος Γκίκας, μετά να πάμε στην Τρίπολη να δούμε τι έχει κάνει ο κύριος Παυλής που ανέλαβε τώρα… Θα πάμε αργότερα να δούμε τι γίνεται… Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε πολύ καλά τα της περιοχής μας εδώ… Στην Αργολίδα… Ερμιονίδα… Άντε Μέχρι Σπέτσες αυτά που καλύπτουμε τόσο καιρό. Και λίγο την Κορινθία.
Με το νέο τώρα μεταβατικό αυτό στάδιο που έχουμε μπει στην ψηφιακή τηλεόραση και πλέον μας βλέπουν παντού θα πάμε και αλλού να κάνουμε αυτές τις εκπομπές. Δεν μπορούμε να γυρίζουμε γύρω εδώ. Εξάλλου και ο ίδιος θα πει: φύγετε από εδώ, πηγαίνετε πιο κάτω… Κάπως έτσι θα λειτουργήσει. Άρα λοιπόν θα πάμε κι αλλού. Με αυτό λοιπόν που λέει, εάν δεν το διευκρινίζει και τώρα που είναι πρόεδρος, όλοι οι δήμαρχοι θα πρέπει δηλαδή να βγουν αύριο και να δηλώσουν ότι ναι, εκβιαζόμαστε. Από όλα τα μέσα.
Δηλαδή τότε να μην υπάρχουν. Να τα κλείσετε τα μέσα. Υπάρχει επίτροπος. Ο επίτροπος ελέγχει και τα μέσα ενημέρωσης και το ΕΣΡ ελέγχει την αντικειμενικότητα. Δεν είναι αντικειμενικότητα όταν προχθές… θα το πω αυτό… ο κύριος Κοδέλας πριν τρεις μέρες, δήλωση όχι μόνο στο Max Tv, σε όλα τα μέσα…
Εδώ λοιπόν σε αυτή τη δήλωση που έγινε στις 14 Οκτωβρίου (σε παράθυρο εμφανίζεται το αντίστοιχο βίντεο) ρωτάει ο άνθρωπος τι ακριβώς γίνεται ο βουλευτής μας του ΣΥΡΙΖΑ… Ο βουλευτής λοιπόν ρωτάει.
Κάνει επερώτηση. Αυτά λοιπόν είναι οι αφορμές που ενοχλούν. Εγώ κυρία Ψυχογιού δεν το πήγα πολιτικά το θέμα. Αυτή τη στιγμή όμως όταν γίνεται μία εκπομπή και βλέπω ότι την υπόθεση την στρέφουν πολιτικά θα πρέπει λοιπόν να τα πάρουμε με τη σειρά.
Με τη σειρά λοιπόν θα τα πάρουμε την Τετάρτη. Και όπως πρέπει να τα πάρουμε. Το αν έχουν δοθεί ή δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις… Εγώ είπα κάτι τέτοιο; Πάμε λοιπόν… Θα το σχολιάσουμε…
Παρουσιάστρια Να ολοκληρώσουμε με το δελτίο τύπου για να πάμε και στο επόμενο χαρτί που έχω στα χέρια μου. Λοιπόν… «Μήπως κάποιοι με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να πιέσουν κάποιους που δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις τους; Μήπως χρησιμοποιούν τη δυνατότητα του τηλεοπτικού μονολόγου επιδιώκοντας κάτι; Τις απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα είναι δεδομένο ότι τις έχουν δώσει ήδη οι τηλεθεατές, οι οποίοι μπορούν να αντιληφθούν ευκόλως τις πραγματικές σκοπιμότητες».
Ά. Δρίτσας Αόριστα. Όταν όμως φωτογραφίζετε και λέτε για μονόλογο σε ένα τέτοιο αόριστο και το παίρνουν κάποιοι οι οποίοι φαίνονται ποιοι έχουν πρόσβαση να το δημοσιεύουν. Φαίνονται ξεκάθαρα. Μπείτε στο διαδίκτυο να δείτε πόσα blogs αυτή τη στιγμή έχουν ανακυκλώσει αυτή την κατάσταση και ποιο είναι το πρώτο blog που 7 το έβγαλε στην επιφάνεια.
Αυτός που βάζει μία φωτογραφία παραπάνω πλην του λογοτύπου που υπάρχει από το δήμο είναι το πρώτο blog το οποίο έχει συμφέρον και στηρίζεται από το δήμο Άργους-Μυκηνών Αυτό δεν είναι καταγγελία. Όταν λοιπόν πληρώνετε τους φωτογράφους και βάζουν το λογότυπο επάνω και ανακυκλώνεται συνεχώς αυτή η εικόνα, εννοείται ότι όλα τα blogs θα παίζουν το συγκεκριμένο. Να το κάνουν το κανάλι τι; Δεν το θέλουν το κανάλι, το κάθε ένα κανάλι.
Σίγουρα θέλουν ένα κανάλι οι δύο από μία άλλη περιοχή γιατί ξέρουν ότι ένα κανάλι από μία άλλη περιοχή δεν θα αναλωθεί να παρουσιάζει οκτώ θέματα και δέκα την ημέρα που θα έχουν να κάνουν για στόχους, σκοπούς της περιοχής του δήμου Άργους-Μυκηνών ή της Ερμιονίδας ή του Ναυπλίου.
Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα υπάρξει κανάλι μέσα στη Digea που θα ασχολείται στο δελτίο ειδήσεων του να έχει είκοσι θέματα την ημέρα, δεκαοκτώ από τη συγκεκριμένη περιοχή. Άρα λοιπόν θέλουν ένα και καλό. Ο κόσμος βλέπει. Στα άλλα κανάλια της περιφέρειας το πολύ να δείτε ένα και δύο και τρία θέματα.
Το ανώτερο. Και αυτά είναι τα θέματα της κορυφής. Και λογικό είναι. Γιατί και εγώ όταν βγάζω σαν κανάλι ένα θέμα από την Αρκαδία, άντε να βάλω δυο- τρία, από την Κορινθία δύο, τρία, τέσσερα… Δεν μπορώ να βάλω εγώ είκοσι θέματα από μια περιοχή. Άρα λοιπόν τα μέσα τα θέλουν κάτω. Το εάν εκβιάζει κάποιος ή δεν εκβιάζει δεν είναι ο κύριος καμπόσος και ο δήμος Άργους αυτοί που θα το πούνε αυτό. Υπάρχει επάνω εποπτεύουσα αρχή, υπάρχει ο κύριος Ρακιτζής να ελέγξει, να εισχωρήσει και σε άλλα θέματα… Ο κύριος Ρακιτζής θα ελέγξει το δήμο. Και αν ο κύριος Ρακιτζής δει ότι ο επίτροπος δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά του, τότε να βγει να πει ακριβώς αυτό που πρέπει ο δήμος Άργους και ο εκάστοτε δήμος που δίνει χρήματα ή δε δίνει στα μέσα. Να ολοκληρώσουμε αυτό το ανυπόγραφο δελτίο τύπου, το οποίο δεν απευθύνεται στο Max. Να το ξαναπώ. Παρουσιάστρια Για να μην θεωρηθεί ότι δεν το προβάλλουμε κιόλας.
Ά. Δρίτσας Για πέστε μου κάτι άλλο να ακούσει ο κόσμος.
Παρουσιάστρια «Με την παρούσα επιπροσθέτως δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οιαδήποτε αντικειμενική κριτική είναι ευπρόσδεκτη και πολλές φορές δημιουργική αλλά δεν θα επιτρέψουμε τις ανακρίβειες, τα ειρωνικά σχόλια και τις συκοφαντίες κατά του δήμου Άργους-Μυκηνών. Ο δήμος Άργους-Μυκηνών δεν εκβιάζεται».
Ά. Δρίτσας Για εμάς είναι αυτό; Ξαναρωτάω… Γιατί εάν είναι για εμάς να τους στείλουμε και εμείς ένα εξώδικο. Διότι εμείς δεν το κάναμε αυτό. Είναι για εμάς; Οι κύριοι που έχουν συντάξει αυτό το δελτίο τύπου, που βγαίνει στα διάφορα… Γιατί αυτοί που το ανεβάζουν πάνω πάει να πει ότι δεν είναι για αυτούς. Αυτοί είναι ικανοποιημένοι. Παίρνουν αυτό που θέλουν. Είναι μια χαρούλα. Το λιβάνι, λιβάνι. Είναι για εμάς; Το ξαναρωτάω.
Παρουσιάστρια Δεν είναι για εμάς. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ά. Δρίτσας Είναι γενικό. Παρουσιάστρια Είναι δεδομένο. Ά. Δρίτσας Τα μέσα… Άρα λοιπόν τώρα κάποιος που μας βλέπει στη Σπάρτη, ο δήμαρχος Σπάρτης λοιπόν θα πρέπει να κάνει μία δήλωση ότι εκβιάζεται. Δεν το υπογράφει ο κύριος Καμπόσος αυτό…
Παρουσιάστρια Δεν υπάρχει υπογραφή. Ά. Δρίτσας Να το διορθώσουν τα κορίτσια εκεί που τα έχει προσλάβει. Παρουσιάστρια Υπογραφή δεν υπάρχει. Εγώ δε βλέπω καμία υπογραφή.
Ά. Δρίτσας Εάν αυτό το δελτίο που είναι στο αέρα και φωτογραφίζει… Γιατί ο κόσμος βλέπει. Μας παρακολουθεί. Ο κόσμος είδε την εκπομπή. Δεν την είδε όμως αυτή που φτιάχνει τα εξώδικα. Αυτή η κυρία λοιπόν που φτιάχνει τα εξώδικα και έχει το δικό της συμφέρον θα πρέπει να βλέπει τηλεόραση και μετά να φτιάχνει το εξώδικο. Τελειώσαμε με αυτό; 8 Παρουσιάστρια Ολοκληρώνω τον επίλογο… «Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η χρηματοδότηση και το μέσο άντλησης εσόδων των καναλιών είναι η ελεύθερη αγορά και όχι οι ελάχιστοι πόροι των δήμων οι οποίοι καλύπτουν πλέον με δυσκολία τις ανάγκες των δημοτών, θα προφυλάξουμε τα συμφέροντα του δήμου αλλά πάνω από όλα την αξιοπρέπεια του» και κλείνει το δελτίο τύπου με το εξής: «δυστυχώς για κάποιους η εποχή που με το μικρόφωνο στο χέρι εκβίαζαν πέρασε ανεπιστρεπτί».
Ά. Δρίτσας Μάλιστα. Τώρα αυτό να το ξαναστείλω πίσω. Πως γίνατε κύριε Καμπόσο δήμαρχος; Πως γίνατε; Αυτό θέλω… Εάν αυτό δηλαδή το λέμε έτσι και φεύγει από τα γραφεία του κυρίου Καμπόσου, ρωτάω και ο κόσμος γνωρίζει: Πως γίνατε; Πως ξεκινήσατε; Και τελειώνω σε αυτό. Δε θέλω να έχω άλλο εξώδικο για αυτό το δελτίο. Για αυτό ρωτάω. Είναι δικό μας αυτό; Ο κύριος Καμπόσος ήταν δημοσιογράφος μας. Και σε αυτό το κανάλι και σε άλλο κανάλι που ήμουν εγώ πριν. Της οικογενείας μας. Και ήταν και δυναμικός δημοσιογράφος και η εκπομπή του λεγόταν «Εν ψυχρώ».
Και εγώ τον έβγαζα στον αέρα τότε και μιλούσε. Τεχνικά.
Έτσι λοιπόν κινδύνευσε το πρώτο κανάλι, το δεύτερο έκλεισε… Τα είπα και χτες αυτά. Εάν τον ενόχλησαν, τα ξαναλέω και στο δελτίο ειδήσεων. Εγώ δεν έχω καμία διάθεση να πάω στο ΕΣΡ. Εάν εσείς θέλετε να με φακελώσετε, το ΕΣΡ γνωρίζει την αντικειμενικότητα του μέσου. Και γνωρίζει πολύ καλά. Δεν έχουμε πρόβλημα λοιπόν στην πορεία μας.
Οι όποιοι έχουν δημιουργήσει προβλήματα, στο τέλος έχουν συμφωνήσει ότι τελικά έκαναν λάθος. Παρουσιάστρια Να πάμε στο δεύτερο έγγραφο που έχω στα χέρια μου και το οποίο είναι η δεύτερη κατά σειρά εξώδικη δήλωση που λαμβάνετε μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ημερών, μία χθες και μία σήμερα… Η χθεσινή, όπως είδαν και οι τηλεθεατές μας γιατί το παρουσιάσαμε από τον αντιδήμαρχο Άργους-Μυκηνών τον κύριο Δημήτρη Κρίγγο και η σημερινή από το δήμο Άργους-Μυκηνών.
Εγώ έχω πάρει εδώ ένα φάκελο, θα σας τον κάνω δώρο…
Ά. Δρίτσας Τιμή-πακέτο.
Παρουσιάστρια …για να τοποθετήσετε όλα τα εξώδικα που θα λαμβάνετε από εδώ και πέρα.
Ά. Δρίτσας Πολύ καλό αυτό που λέτε. Τιμή-πακέτο Δηλαδή η δικηγόρος που τα έφτιαξε είναι τιμή-πακέτο, δύο σε ένα. Τα έβγαλε… Φασόν είναι; Δεν είναι φασόν. Εδώ τα πράγματα αλλάζουν. Πάμε λίγο να φέρουμε την κουβέντα σε μια σοβαρότητα πλέον.
Παρουσιάστρια Επειδή δεν γνωρίζει και ο κόσμος τι ακριβώς αναγράφεται στη εξώδικη δήλωση… Ά. Δρίτσας Εγώ έχω του κυρίου Κρίγκου, εσείς έχετε του κυρίου Καμπόσου τώρα. Για πάμε να τα δούμε…
Παρουσιάστρια Του δήμου Άργους-Μυκηνών. Εξώδικη δήλωση του Δημητρίου Καμπόσου, δήμαρχου του δήμου Άργους-Μυκηνών. Ά. Δρίτσας Θα ήθελα κ. Ψυχογιού να κάνουμε μικρές παύσεις να απαντώ στο σημείο.
Παρουσιάστρια Τμηματικά. Ά. Δρίτσας Μην το πάμε μονοκόμματα γιατί θα τρελαθεί ο κόσμος.
Παρουσιάστρια Ξεκινάμε λοιπόν με το πρώτο κομμάτι της εξώδικης δήλωσης. «Δια της παρούσας σας δηλώνουμε προκειμένου να διασφαλιστεί η πληρότητα της αντικειμενικής παρουσίασης ειδήσεων, πληροφοριών και γεγονότων που αφορούν το δήμο Άργους-Μυκηνών με απώτερο στόχο την ορθή και πλήρη ενημέρωση των δημοτών και προς αποκατάσταση όσων ανακριβώς αναφέρθηκαν σε χθεσινή εκπομπή του καναλιού σας υπό τον τίτλο
«Με τον Άγγελο» ότι πρώτον: Τα ρέματα που βρίσκονται στην χωρική αρμοδιότητα του δήμου Άργους-Μυκηνών έχουν καθαριστεί 9 ήδη εδώ και δύο μήνες από το δήμο Άργους-Μυκηνών σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας». Να πούμε ότι το πρώτο σκέλος εδώ είναι…. Η εξώδικη δήλωση πάλι μιλάει για μη πληρότητα της αντικειμενικής παρουσίασης ειδήσεων…
Ά. Δρίτσας Να βάλουμε μία τελεία εδώ; Να δούμε λίγο εάν έχουν καθαριστεί τα ρέματα; (προβάλλεται βίντεο με εικόνες ρεμάτων από τις περιοχές Άκοβα και Ίναχος Άργους και δηλώσεις πολίτη για την αναγκαιότητα καθαρισμού των ρεμάτων με ημερομηνία 15-10-2014)
Ά. Δρίτσας Λοιπόν… Κυρία Ψυχογιού αυτά είναι βίντεο που έχουν στο κάτω μέρος τις ημερομηνίες. Είναι αυτά που θα δείξουμε μεθαύριο. Μη δεχτούμε άλλο εξώδικο τώρα για αυτά. Βλέπετε ημερομηνίες αυτή τη στιγμή… Ποια είναι η εικόνα ένα χρόνο μετά. Ποια είναι η αφορμή θα μου πείτε; Κάντε μου την ερώτηση. Σας παρακαλώ. Σας προκαλώ.
Παρουσιάστρια Θέλουμε να καταλάβουμε…
Ά. Δρίτσας Όχι, κάντε μου την ερώτηση τώρα και θα το συνεχίσουμε το εξώδικο. Ποια είναι η αφορμή που ασχολούμαστε με αυτό θέμα;
Παρουσιάστρια Ναι. Την οποία προαναγγείλατε και στη χθεσινή σας εκπομπή. Από εκεί ξεκίνησαν όλα, όσον αφορά στο δεύτερο εξώδικο.
Ά. Δρίτσας Όταν κυρία Ψυχογιού ο κύριος Κοδέλας βγαίνει προχθές…. Πότε ήταν ο κύριος Κοδέλας; Βλέπουμε στο κάτω μέρος. Θέλετε να ακούσουμε τον κύριο Κοδέλα; Προβάλλεται σχετική δήλωση του κ. Κοδέλα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για τις πλημμύρες στις 14.10.2014.
Ά. Δρίτσας Εδώ τα εξώδικα θα έπρεπε ο κύριος Καμπόσος να τα στείλει στον κύριο Κοδέλα, ο οποίος δήλωσε προχθές, 14.10.2014, δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Max αλλά και σε άλλα κανάλια και σε blog αν βλέπετε δίπλα σας τα προβατάκια εκεί στη σειρά…. Δήλωσε αυτά που δήλωσε. Το εξώδικο λοιπόν θα έπρεπε να πάει εκεί γιατί ο συγκεκριμένος λέει ότι δεν έχουν αποζημιωθεί. Κάνει ερώτηση, ο άνθρωπος έχει φτάσει στη Βουλή. Τώρα θα γυρίσουμε πάλι στο δήμο; Δηλαδή δεν θέλουμε να πάρουμε χρήματα; Τα πήραμε τα χρήματα; Αυτή την εκπομπή θα την κάνουμε την επόμενη εβδομάδα.
Για αυτό και κάνουμε την παρέμβαση. Διαβάστε μου λοιπόν το εξώδικο. Ας μην αφήσουμε άλλο τον κύριο Κοδέλα.
Παρουσιάστρια Στο πρώτο σκέλος απαντήσατε με την εικόνα και το ρεπορτάζ. Έτσι; Σημερινό ρεπορτάζ και δύο ημερών. Στο δεύτερο απαντήσατε επίσης μόλις τώρα. Αναφέρεται εδώ: «Ο δήμος Άργους-Μυκηνών δια εμού αλλά και όλων των στελεχών του βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες από τη θεομηνία που χτύπησε το δήμο μας πριν από ένα χρόνο. Άμεσα λειτούργησε προκειμένου να αποκατασταθούν οι τεράστιες ζημιές που είχαν προκληθεί στη δημόσια αλλά και ιδιωτική περιουσία αλλά και να ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες από μέρους του ενέργειες για την αποκατάσταση των πληγέντων στους οποίους εφόσον πληρούσαν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος και είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καταβλήθηκαν οι απαιτούμενες αποζημιώσεις ήδη εδώ και αρκετούς μήνες»
. Ά. Δρίτσας Στον κύριο Κοδέλα απαντά τώρα; Γιατί αυτή είναι ερώτηση που κάνει ο κύριος Κοδέλας στους υπουργούς. Και ο κύριος Καμπόσος απαντά αυτή τη στιγμή με εξώδικο σε εμένα ότι έχουν πληρωθεί δηλαδή οι πολίτες, άρα μη ρωτάς γιατί είσαι λάθος. Εγώ δεν ρώτησα εάν έχουν πληρωθεί. Με συγχωρείτε κυρία Ψυχογιού είδατε την εκπομπή χθες;
10 Παρουσιάστρια Βέβαια η εξώδικη δήλωση του δημάρχου λέει παρακάτω και διευκρινίζει ότι «για το σκέλος των αποζημιώσεων που αφορά την περιφέρεια και έχει σχέση με την αποζημίωση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού αυτών ουδεμία εμπλοκή-συμμετοχή έχει ο δήμος Άργους-Μυκηνών στον οποίο και δεν μπορεί να καταλογιστεί καμία ολιγωρία».
Ά. Δρίτσας Πολύ σωστά το λέει αλλά αυτό όταν ο κύριος Κοδέλας βγαίνει προχθές 14.10 και κάνει δήλωση στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου γιατί εδώ είναι όλα τα κανάλια, θα έπρεπε την επόμενη ημέρα να υπάρχει το γραφείο τύπου το συγκεκριμένο… Εφόσον ο κύριος Καμπόσος δεν παρακολουθεί τι λέει ο κύριος Κοδέλας, θα έπρεπε να βγάλει ένα δελτίο τύπου και να πει: κ. Κοδέλα γιατί στρέφεστε στο κεντρικό κράτος και κατηγορείτε ή τελοσπάντων κάνετε τέτοιες επερωτήσεις; Εμείς έχουμε αποζημιώσει αυτό το κομμάτι άρα μην το πάτε στην Αθήνα και το μπερδεύετε και έχει μείνει το κομμάτι των επαγγελματιών. Έλα όμως που υπάρχουν σε ρεπορτάζ σε εμάς και πολίτες που έχουν πρόβλημα… Πως θα γίνει τώρα δηλαδή… Διαβάστε μου το εξώδικο να δείτε τι άλλο μας υποδεικνύει, κάτι το οποίο εμείς το κάνουμε διότι βγάζουμε τους πολίτες. Εμάς είναι ευχάριστο αυτή τη στιγμή ότι απαντάει. Πρώτον απαντάει στον κύριο Κοδέλα που δεν έχει απαντήσει ακόμη. Το έχει πει αυτός ο άνθρωπος πριν τρεις μέρες, τελείωσε… Περιμένουμε να μας απαντήσει δηλαδή το κεντρικό κράτος. Εδώ λοιπόν τώρα… Αυτό είναι μία πρωτότυπη απάντηση διαμέσου εξωδίκου. Συγκεντρώστε και κρατήστε το εξώδικο. Παρουσιάστρια Συνεχίζω… «Όλα τα ανωτέρω αποφύγατε να τα αναφέρετε στη χθεσινή εκπομπή σας αν και τα γνωρίζατε καθόσον τα έχετε καλύψει δημοσιογραφικά στο παρελθόν».
Ά. Δρίτσας Τι γνώριζα εγώ; Ότι αποζημιώθηκαν; Παρουσιάστρια Ότι αποζημιώθηκαν και ότι έχουν καθαριστεί τα ρέματα. Αυτά τα δύο.
Ά. Δρίτσας Όχι, μισό λεπτό… Δύο σε ένα δε γίνεται. Δεν το έχει διαβάσει καλά ο κύριος Καμπόσος αυτό. Κάποιος του το έγραψε. Δεν είναι δικό του. Είναι γνώστης τι πρέπει να γράψει. Τι εννοείτε; Γνωρίζω εγώ εάν έχουν καθαριστεί τα ρέματα; Έχει πάει αυτός να ακούσει τον κόσμο; Αν έχει πάει και θέλει, ας πάει όπως πήγαινε κάποτε με τον κόσμο χέρι-χέρι και έμπαινε στα χωράφια και του μιλούσε και τον αγαπούσαν οι αγρότες και τον αγαπούν ακόμη… Ας πάει τώρα να ρωτήσει. Έχουν καθαριστεί; Λέει ότι έχουν καθαριστεί λοιπόν;
Παρουσιάστρια Ναι, βέβαια…
Ά. Δρίτσας Λέει ότι ευθύνεται η Περιφέρεια εάν δεν έχουν καθαριστεί τα υπόλοιπα ή οτιδήποτε; Παρουσιάστρια Λέει ότι έχουν καθαριστεί τα ρέματα…
Ά. Δρίτσας Δεν είναι αρμοδιότητα του να τα κάνει όλα αυτά. Παρουσιάστρια «Σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας έχουν καθαριστεί τα ρέματα που βρίσκονται στη χωρική αρμοδιότητα του δήμου Άργους- Μυκηνών».
Ά. Δρίτσας Ωραία. Δηλαδή θα πρέπει να περιμένουμε τώρα και ένα δεύτερο εξώδικο, να γίνει τρίτο, τέταρτο από τον κύριο Χειβιδόπουλο γιατί εμείς είπαμε ότι δεν έχουν καθαριστεί; Την ακούσατε… Κυρία μου την άκουσες εσύ που γράφεις το εξώδικο την εκπομπή; Είπαμε εμείς εχθές ότι τα ρέματα δεν έχουν καθαριστεί; Ο κύριος Κοδέλας λέει ότι δεν έχουν αποζημιωθεί και δεν έχει γίνει τίποτα.
Οι πολίτες το λένε. Αν εμείς περιφρουρήσαμε εσάς και δε δείξαμε το ρεπορτάζ… Δείχναμε κάποια πλάνα εκεί και δε δείξαμε το ρεπορτάζ. Περιφρουρήσαμε λοιπόν το μέσο μας. Το περιφρουρήσαμε. Για να μη μας στριμώξετε και μας πείτε πάμε ΕΣΡ για όλα αυτά που λέτε. Ξέρουμε πολύ καλά τι θέλετε να κάνετε. Θα πάρετε από τη μια πλευρά το 11 εξώδικο του ενός, το εξώδικο του αλλουνού, το δελτίο τύπου που αιωρείται και κατά κάποιο τρόπο φωτογραφίζει το μέσο το δικό μας και θα πάτε να μας τυλίξετε. Δε γίνεται αυτό το πράγμα που κάνετε. Είναι απλό. Εμείς απαντάμε με ρωτήσεις και ρεπορτάζ. Την Τετάρτη σας καλούμε να έρθετε ολόκληρο το κλιμάκιο, οι επτά αντιδήμαρχοι, ο υπεύθυνος… Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει να κάνει με τον καθαρισμό των ρεμάτων; Δεν ξέρω, δεν μας έχετε πει. Εφόσον αυτά βγήκαν στον αέρα και έχουν πληρωθεί και είναι κάτι το ευχάριστο… Άρα αυτή τη στιγμή δηλαδή το Άργος χαίρεται. Έχουν αποζημιωθεί δηλαδή όλοι. Γιατί δε μας καλέσατε; Να βάλετε ένα μικρό μπουφέ έξω και να πείτε συγχαρητήρια. Να το πείτε στα μέσα ότι εμείς πετύχαμε πράγματι μετά τη μάχη που είχαμε με τον κύριο υπουργό, με τον κύριο Μανιάτη… Θυμάστε πως έγινε… Πάλι ο κύριος Κοδέλας είχε ανάψει τα αίματα. Είχε κάνει ερώτηση τότε ο κύριος Κοδέλας τι ακριβώς έγινε τότε με τις πλημμύρες. Γιατί τότε δεν είχανε βγει τα χρήματα γιατί πλησίαζαν Χριστούγεννα και… Παρουσιάστρια Τα είπατε και χθες…
Ά. Δρίτσας Τα θυμάστε τώρα αυτά; Και εκεί «πλακώθηκαν», αγρίεψαν τα πράγματα με τον κύριο Μανιάτη γιατί δεν έγινε. Ο κύριος Μανιάτης, όμως, είχε λειτουργήσει. Κράτησε τα χρήματα. Έτσι δήλωσε. Δεν τα λέω εγώ. Τα κράτησε τα χρήματα και τα πήγε… Αυτά είπα χθες. Ότι κράτησε τον κωδικό από το 2013 και μετέφερε τα χρήματα στο 2014 διότι οι εργολάβοι δεν είχαν κόψει τιμολόγιο. Δεν μου το είπε ο κύριος Μανιάτης. Εγώ βλέπω τα ρεπορτάζ. Σας είπα ότι η εκπομπή λέγεται «Διαύγεια». Αυτό ήταν το πρόβλημα. Να δούμε το υπόλοιπο λοιπόν του νέου εξωδίκου που ήρθε στο σταθμό μας.
Παρουσιάστρια «Εύλογα δε μας δημιουργούνται ερωτήματα για τη στάση σας αυτή, η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές που αναφέρθηκαν στην αρχή του παρόντος, της αντικειμενικής δηλαδή και πλήρης παρουσίασης των γεγονότων… Αντίθετα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής, ο παρουσιαστής αυτός αναλώθηκε σε ένα διαρκή μονόλογο, στοχοποιώντας το δήμο Άργους-Μυκηνών».
Ά. Δρίτσας Να απαντήσω σε αυτό. Μονόλογο με μια καρέκλα -δεν ξέρω αν την είδατε- με ένα τηλέφωνο στο χέρι, με κάρτα να βγουν να μιλήσουν, με ώρα ότι η εκπομπή είναι live, με ρεπορτάζ… Σε τι αναλωθήκαμε; Που δείξαμε τον κύριο Καμπόσο μαζί στο δρόμο στις πλημμύρες; Σε τι αναλωθήκαμε; Δείξαμε κάποια πλάνα εκεί. Δεν τον χειροκροτήσαμε χθες; Μήπως βλέπουν κάτι άλλο;
Μήπως είναι πολιτικό το θέμα και δεν έχει να κάνει με το δικό μας κανάλι; Μήπως θέλουν να στραφούν σε κάτι διαφορετικό; Εγώ αναρωτιέμαι δηλαδή… Ποιος κάνει αυτά τα εξώδικα συνεχώς; Δεν είδαν την εκπομπή; Το Σάββατο το βράδυ η εκπομπή επαναλαμβάνεται. Είναι προγραμματισμένη. Σάββατο – Κυριακή. Σάββατο παίζει η πρώτη του κυρίου Κρίγκου, η οποία ολοκληρώνεται, έχει τελειώσει…
Παρουσιάστρια Η πρώτη εννοείτε, που αναφέρεται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου.
Ά. Δρίτσας Ας μην έρθει το τρένο έτσι όπως το κάνουν γιατί αυτό βλέπω ότι θέλουν να πετύχουν στο τέλος. Εμείς κ. Ψυχογιού κάναμε μία προσπάθεια μήπως βγει κάτι.
Παρουσιάστρια Για να κλείσουμε το θέμα γιατί έχουμε φάει και πάρα πολύ χρόνο… Ουσιαστικά τελειώσαμε και με την εξώδικη δήλωση. Δε λέει και κάτι καινούργιο…
Ά. Δρίτσας Αναλωθήκαμε πολύ. Παρουσιάστρια Εξηγήστε μας.
Ά. Δρίτσας Τι να σας εξηγήσω; Παρουσιάστρια Είχε προηγηθεί και η δήλωση η εξώδικη από τον κύριο Κρίγκο, τον αντιδήμαρχο Άργους-Μυκηνών. Πως φτάσαμε εδώ; Ποια ήταν η αιτία, η αφορμή;
12 Ά. Δρίτσας Θα μου διαβάσετε και άλλα κομμάτια του εξωδίκου; Διαβάστε μου λίγο. Θέλω να το ακούσει ο κόσμος. Γιατί αυτό το εξώδικο δεν έχει αναρτηθεί στη δημοσιότητα. Να καταλάβει λοιπόν πως αλλάζουν τα πράγματα. Παρουσιάστρια «Κατόπιν τούτων σας καλούμε όπως αποκαταστήσετε την πραγματικότητα…»
Ά. Δρίτσας Αυτό κάνουμε τώρα ενώ έπρεπε να το κάνουμε πριν. Ήταν λάθος μας. Και το παραδεχόμαστε. Έπρεπε να αφήσουμε αυτά τα βίντεο, αυτά που δεν είχαν ήχο, έπρεπε να τα αφήσουμε να μπαίνουμε και σε προσωπικά πράγματα, να μπαίνουμε και από ποιο χωριό κατέβηκε, να μπαίνουμε και σε άλλες διαδικασίες και τότε να είμαστε οι καλοί.
Γιατί το είπα. Δεν παρακολουθούν τηλεόραση αυτοί που γράφουν το εξώδικο. Θα μπουν σε προσωπικά πράγματα. Οι άνθρωποι που μιλάνε στις κάμερες δεν είναι μόνο σαν αυτόν που μίλησε πριν που έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα στα ρέματα. Αυτός μίλαγε για ένα συγκεκριμένο κομμάτι, όχι για το μεγάλο ποταμό, για έναν παραπόταμο, ότι υπάρχει πρόβλημα στον καθαρισμό. Αυτό είναι ένα κομμάτι της εκπομπής.
Εδώ ήταν η επόμενη εκπομπή. Θα το δούμε αυτό. Θα το δούμε στην επόμενη εκπομπή πόσοι θα μιλήσουν και τι θα πουν. Για αυτό θέλω να έχω έναν εκπρόσωπο εδώ στο πάνελ και θα τον έχω πιστεύω.
Παρουσιάστρια «Και σας δηλώνουμε λοιπόν ότι αφού εξετάσουμε το σύνολο των όσων είπατε κατά την προαναφερθείσα εκπομπή, θα προσφύγουμε ενώπιον των αρμόδιων αρχών για την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση κάθε τυχόν ζημίας μας».
Ά. Δρίτσας Καταλάβατε τι θέλουν να κάνουν; Θέλουν να στείλουν το μέσο με οποιοδήποτε τρόπο να το διαλύσουν, να το κλείσουν. Να το καταγγείλουν θέλουν. Για τι πράγμα να καταγγείλετε το μέσο; Γιατί το μέσο καθημερινά στο δελτίο ειδήσεων σας βγάζει θέματα. Ο κόσμος το ξέρει. Χωρίς σχολιασμό στα δελτία ειδήσεων. Και στην εκπομπή που βγήκε για πρώτη φορά σε αυτό το μοτίβο τους ενοχλεί. Τους ενοχλεί να βγαίνουν οι πολίτες να μιλούν. Παρουσιάστρια Μα, κύριε Δρίτσα και σήμερα πρώτο θέμα έχουμε την εκλογή του κυρίου Καμπόσου στη …
Ά. Δρίτσας Πρώτο θέμα είναι; Παρουσιάστρια Ναι. Ά. Δρίτσας Αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Αλλά θα τρέξουν να χειροκροτήσουν όλοι την ίδια στιγμή που όπως ισχυρίζεται βάλλεται… Δε βάλλεται όμως… Με ρωτήσατε πριν πως ξεκίνησε. Παρουσιάστρια Πως ξεκίνησε όλο αυτό και πως φτάσαμε εδώ, δηλαδή να έχετε και εσείς στα χέρια σας δύο εξώδικες δηλώσεις… Γνωρίζοντας και εγώ προσωπικά ότι εσείς δεν έχετε καμία διάθεση και πρόθεση προσωπικής αντιπαράθεσης ούτε καμία πολιτική…
Ά. Δρίτσας Δεν είναι του χαρακτήρα μου αν απαντώ με εξώδικα και όλα αυτά. Έπρεπε βέβαια και εγώ την ίδια στιγμή να στείλω εξώδικα. Και να σας πω γιατί. Κοιτάξτε ένα θέμα… Προβάλλεται βίντεο μέσα από όχημα, χωρίς ήχο που δείχνει την κατάσταση του δρόμου με τίτλο στο επάνω μέρος της οθόνης: «Επιτέλους τάπητας στο δρόμο προς Καρυά»
. Ά. Δρίτσας Αυτός εδώ λοιπόν είναι ο δρόμος που αναφέρθηκα προχθές στην εκπομπή. Στην εκπομπή λοιπόν της Πέμπτης είπα: αμάν βρε παιδί μου, αυτός ο δρόμος εκεί στην είσοδο που τα κράσπεδα τελοσπάντων μα τα στρώσουν, να βρει ο εργολάβος τον τρόπο να το στρώσει, να το κάνει, να τελειώνει αυτή η ιστορία στην είσοδο του Άργους, τώρα πάμε ενάμιση χρόνο – πόσο είναι, πολλές οι δηλώσεις… Αυτά τα είπα προχθές, μη μπερδευόμαστε… Ήταν ένα κομμάτι. Άρα λοιπόν εδώ δε στράφηκα κατά του δημάρχου η κατά του δήμου Άργους-Μυκηνών. Και ο κύριος
13 Καμπόσος στο παρελθόν, πρόσφατα, δε θυμάμαι, φώναζε κυριολεκτικά: φτιάξτε μου την είσοδο. Είναι έτσι; Τα έχετε δει στα δελτία αυτά που τα βγάζαμε; Είπαμε λοιπόν στην είσοδο του Άργους να το φτιάξετε. Τα πλάνα που βλέπετε είναι σημερινά, είναι φρέσκα. Αυτή τη στιγμή λοιπόν παρανομούμε. Ξέρετε γιατί; Γιατί δείχνουμε τα πλάνα. Αυτό έκανα και με τα τρένα. Αυτή τη στιγμή λοιπόν δείχνουμε τα πλάνα. Αύριο λοιπόν θα πρέπει να πάρουμε εξώδικο από τον κύριο Χειβιδόπουλο γιατί δείχνουμε πλάνα που έφτιαξε επιτέλους το δρόμο,. Αυτό είναι φοβερό! Είναι φοβερό διότι εφόσον έφτιαξε το δρόμο, θα καλέσει αύριο τα συγκεκριμένα μέσα, αυτά που λέει πριν ο δήμος Άργους-Μυκηνών, θα μπουν τα μικρόφωνα μπροστά και θα κάνει μία δήλωση: Ήταν έργο πνοής, ήταν έργο σωστό και έπρεπε να γίνει. Ενάμιση χρόνο μετά ή ένα χρόνο. Εδώ άλλαξε ο εργολάβος θέλω να τονίσω… Γιατί το βλέπει ο κόσμος και είναι πολύ σημαντικό το ότι έγινε αυτό το έργο. Άλλαξε ο εργολάβος, το πήρε η πλευρά του κ. Τατούλη με νέο εργολάβο και ολοκληρώθηκε το έργο.

Αυτό το έργο λοιπόν προχθές στην εκπομπή εμείς το σχολιάσαμε. Η μορφή της εκπομπής -για αυτό και έχει μουσική- δίνει μουσική, χιούμορ, βάλαμε σκυλάκια την άλλη φορά… Δεν είναι μία εκπομπή καθαρά πολιτική που έχει στόχο να χτυπήσει κάποιους. Εδώ βλέπετε λοιπόν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας του κυρίου Χειβιδόπουλου να ολοκληρώνει το έργο της Καρυάς. Τώρα αν το έργο αυτό το κάνει η Περιφέρεια ή αν έβαλε το χέρι του ο δήμος Άργους ή ποιος το έβαλε θα το ακούσουμε μεθαύριο, μπορεί και αύριο με δηλώσεις στο δελτίο, τη Δευτέρα πιστεύω τώρα -γιατί μεσολαβεί Σαββατοκύριακο- θα βγουν να μιλήσουν και θα πουν ότι πραγματικά ολοκληρώθηκε αυτό το έργο. Θα ήταν δύσκολο και στο θέμα του τρένου που όταν έβγαλα για πρώτη φορά και είπα ότι υπάρχουν καταγγελίες πολιτών; Από εκεί ξεκίνησε. Βγάλαμε το θέμα, το ρεπορτάζ κοιτάξτε να δείτε πως είναι ο σταθμός του τρένου… Επειδή με ρωτάτε πως ξεκίνησε. Από το τίποτα… Βγάλαμε λοιπόν εμείς το θέμα στον αέρα και είπαμε ότι στο τρένο υπάρχει παραβατικότητα, υπάρχει καταγγελία και όλα αυτά… Είχαμε πάει πριν, είχαμε φωτογραφίσει, είχαμε βιντεοσκοπήσει… Παρουσιάστρια Αποτυπώσατε την εικόνα την πραγματική που υπήρχε εκείνες τις μέρες.
Ά. Δρίτσας Καταλαβαίνετε ότι μία παραγωγή έχει δικά της συνεργεία. Δεν πάει με την παραγωγή του δελτίου ειδήσεων. Πάει ξεχωριστά. Έτσι λοιπόν εμείς όταν πήγαμε και κάναμε αυτή τη βιντεοσκόπηση και την είχαμε στο αρχείο μας, μετά όταν προβάλλαμε το πρώτο τρέιλερ και την εκπομπή, την επόμενη μέρα το βράδυ, την ίδια στιγμή που ολοκληρωνότανε η εκπομπή μας, πήραν από το γραφείο του δημάρχου και μας είπαν ότι το πρωί θα έρθει κλιμάκιο και θα πάει στον ΟΣΕ για να κλείσει τις πόρτες και τα λοιπά… Δεν ξέραμε ποιο κλιμάκιο. Αν θα είναι από το δήμο κτλ. Αυτό κάναμε εμείς. Εγώ έδωσα εντολή να πάει το δελτίο ανεξάρτητα να τραβήξει τις δηλώσεις και έπεσε πάνω στον κύριο Κρίγγο. Συμπτωματικά. Έγραψε όλο το κομμάτι που υπέδειξε ο κύριος Κρίγγος ότι εγώ το έκανα και όλα αυτά… Και αυτό τον ενόχλησε. Έχει κλείσει για μένα αυτή η υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ειδοποίησε τον κύριο Κρίγγο αν θα έπρεπε να πάει.
Περίμενα εγώ να πάει ο κύριος Κρίγγος εκεί;
Προς Θεού έχω εγώ τίποτα με αυτόν τον άνθρωπο; Στις εκλογές τον είχα εδώ στο τραπέζι και συζητούσαμε. Το είπα και πάλι. Δεν το καταλαβαίνουν; Μήπως πρέπει να μιλήσουν αυτοί οι άντρες και όχι να ασχολούνται με τα εξώδικα που κάποιοι τα γράφουν; Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορείτε να τα βάζετε μαζί μας. Εμείς σας προβάλλουμε τόσο καιρό. Από την άλλη πλευρά, κάπως έτσι ξεκινάει και το θέμα της πλημμύρας.
Εχθές το βράδυ που κάναμε την εκπομπή κ. Ψυχογιού εδώ στο Max βάζαμε διάφορα βίντεο. Εάν μου βάζανε βίντεο πάνω που είχε πέσει μία στα νερά κι έκλαιγε, αυτό θα έδειχνα εκείνη την ώρα. Θα ήταν μονταρισμένα βέβαια. Αλλά αυτό θα έδειχνα. Έδειξα λοιπόν τον κύριο Καμπόσο που ήταν μπροστά στις  πλημμύρες. Έδειξα το διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας από την Αρκαδία, ο οποίος αγωνιζόταν μέσα στις πλημμύρες να βρει λύση φωνάζοντας στη ντουντούκα, να συγκεντρώσει τον κόσμο, να μη χάσει κάτι. Ξέρετε πολύ καλά ότι κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με τους πυροσβέστες λόγω του πανικού. Εκεί χάθηκε μία ζωή. Ο κύριος Καμπόσος ήταν μπροστά. Είναι δυνατόν να πάμε ένα χρόνο πριν, να επισημαίνουμε ότι μπράβο στον κύριο Καμπόσο και τώρα να λέμε κάτι άλλο; Δεν είπαμε μπράβο στον κύριο Καμπόσο χθες; Γιατί οι κυρίες στο εξώδικο γράφουνε μέσα ότι δεν είπαμε τίποτα για αυτό; Είπαμε εμείς ότι δεν έχει κάνει κάτι; Οι πολίτες είπαμε ότι έχουν πρόβλημα και φωνάζουν. Και δεν τους βάλαμε να ακουστούν. Δηλαδή πρέπει να μας κάνουν εξώδικα τώρα άλλοι δεκαπέντε πολίτες που φωνάζουν; Με συγχωρείτε δηλαδή…
Τώρα μας ακούν στο δελτίο ειδήσεων και άλλοι που μπορεί να έχουν πρόβλημα και αύριο να μας καλέσουν να πάμε να κάνουμε το ρεπορτάζ. Θα έχουμε πρόβλημα λοιπόν εάν θα τους προβάλλουμε; Φυσικά και όχι. Γιατί τώρα μας έστειλε ο κύριος Καμπόσος την απάντηση. Άρα λοιπόν αυτή η απάντηση κ. Ψυχογιού θα καθησυχάσει την κατάσταση. Κύριοι πληρωθήκατε. Μην περιμένετε χρήματα. Ό,τι άλλο είναι να πάρετε, θα το πάρετε από την Περιφέρεια όταν θα το πάρετε. Άρα λοιπόν ξεκαθαρίζονται τα πράγματα. Αυτός είναι ο στόχος της εκπομπής. Δεν είναι κάτι άλλο. Αυτός ο δρόμος λοιπόν φτιάχτηκε.
Αυτό είναι θετικό. Θέλετε να βάλω εδώ σημαιάκια «μπράβο»; Μπήκατε, δείξατε και φτιάχτηκε ο δρόμος; Όχι. Το είχαν προγραμματίσει. Δεν είδαν την εκπομπή. Ωραία. Λειτούργησαν. Αντίθετα όμως ο κύριος Χειβιδόπουλος όταν δείχναμε τα έργα του Αναβάλλου, πράγματι είπε κάποια στιγμή ότι είδαμε την εκπομπή σε συγκεκριμένο κανάλι που έκανε αυτό. Αυτό ήταν το κομμάτι που μας πείραξε. Δεν αναφέρθηκαν πουθενά σε κανάλι και δημιούργησαν πρόβλημα. Και περισσότερο κυρία Ψυχογιού ήταν έρευνα. Είχαμε δείξει ήδη ρεπορτάζ με τον κύριο Μανιάτη. Στην ουσία κάναμε ζημιά στον κύριο Μανιάτη και δεν το θέλαμε γενικότερα. Να δείχνουμε δηλαδή τι έχει πει πριν τρία χρόνια και να μην μπορούμε να φτάσουμε στο σήμερα. Στο αποτέλεσμα. Ότι ο κύριος Μανιάτης ήρθε και έφερε τους ανθρώπους αυτούς. Κανείς δε γνωρίζει πως μπορεί να κινήθηκε το θέμα. Κανείς δεν το γνωρίζει. Όμως ήρθε ο κύριος Μανιάτης, έφερε τον εκπρόσωπο του ΟΣΕ και υποσχέθηκε να φτάσει η δουλειά επιτέλους, να πάει το τρένο μέχρι τις Μυκήνες.
Μπορεί να αναρωτιούνται οι πολίτες γιατί δεν έγινε πριν. Γιατί πριν δεν είχαμε κρίση, τώρα έχουμε κρίση. Έχουμε προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, δεν υποστηρίζω εγώ τον άλφα και τον βήτα. Εφόσον ήρθε και υποσχέθηκε, καλώς ήρθε. Τον ευχαριστούμε. Τώρα βγήκε ο κύριος Κοδέλας. Μεθαύριο θα απαντήσει σίγουρα στη Βουλή. Θα απαντήσει τώρα η κυβέρνηση. Μετά θα έρθουν κάτω, θα κάνουν δηλώσεις. Αυτές θα τις δείξουμε στο κανάλι. Αυτή είναι αντικειμενικότητα κ. Ψυχογιού. Παρουσιάστρια Δεν ξέρω αν θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο.
Ά. Δρίτσας Όχι… Εσείς που κρατάτε το φάκελο, μήπως θέλετε να προσθέσετε τίποτε άλλα; Γιατί βλέπω διαθέσεις άγριες.
Παρουσιάστρια Όχι, απλά τον κρατάω όπως σας είπα για να σας τον άνω δώρο. Έχει και ωραίο κίτρινο χρωματάκι από ότι βλέπετε.
Ά. Δρίτσας Είχα γράψει αρκετά πράγματα… Μπορεί αν φαίνομαι και έτσι ενοχλημένος γιατί δε γίνονται αυτά τα πράγματα επιτέλους με τα εξώδικα. Τι γίνεται; Εδώ ευτυχώς ο κύριος Καμπόσος είπε να του απαντήσουμε, του απαντήσαμε και ελπίζουμε να ηρεμήσει αυτό το θέμα και να μας στείλει έναν εκπρόσωπο μεθαύριο άσχετα τι θα κάνει με το δελτίο ειδήσεων. Ποτέ δεν του έχουμε πει: δεν πάμε. Όταν παίρνουνε λένε: παρακαλώ έχουμε συνέντευξη τύπου σε δέκα λεπτά. Η κάμερα να τρέξει. Δεν ρωτάνε αν είναι στο Κρανίδι, αν είναι στην Κόρινθο, που μπορεί να είναι. Σε ένα τέταρτο συνέντευξη, σε μία ώρα… Αυτά ξέρουν να λένε. Και καλά κάνουν
15 και τα λένε αλλά να ξέρουν ότι τα μέσα δε ζητάνε από τους δημάρχους να τους βάλουνε βενζίνη στο ρεζερβουάρ. Δε θέλουμε βενζίνη στο ρεζερβουάρ εμείς.
Παρουσιάστρια Κύριε Δρίτσα, ραντεβού με τους τηλεθεατές και την εκπομπή σας «Διαύγεια» την Τετάρτη με θέμα τις πλημμύρες. Έτσι δεν είναι;
Ά. Δρίτσας Με θέμα τις πλημμύρες και ελπίζω πάντα για το καλό των πολιτών και από την πλευρά της αντιπολίτευσης να μιλήσουν επιτέλους κάποιοι και να μας πουν κάποια πράγματα. Είδατε ότι καλώ την αντιπολίτευση. Καταλαβαίνετε τι λέω τώρα; Δεν έχει μιλήσει ούτε η αντιπολίτευση. Για αυτό αναφέρεται ο κύριος Καμπόσος σε μονόλογο. Δεν ξέρω… Δεν υπάρχει αντιπολίτευση; Δεν θέλω να κάνω αντιπολίτευση. Για αυτό λοιπόν καλούμε τους πολίτες αν έχουν προβλήματα, να βγουν να μιλήσουν. Αν δεν έχουν, δε χρειάζεται να κάνουν διάφορους ψιθύρους, τηλεφωνήματα, ελάτε να δείτε και τελικά να κρυβόμαστε. Όσοι θέλουν μιλούν, το μικρόφωνο είναι εδώ ανοικτό και ο κύριος Καμπόσος παρακαλώ… Είναι παλιός φίλος, γνώριμος να έρθει εδώ απέναντι στο μικρόφωνο αυτό να μιλήσει στους πολίτες και να εξηγήσει αυτά που πρέπει να εξηγήσει. Τι στέλνει συνεχώς τώρα ο ένας και ο άλλος εξώδικα; Έχετε εφτά αντιδημάρχους. Θα μας στείλουν και από την Νέα Κίο; Θα μας στείλουν και από τα ορεινά; Θα πω ότι αυτή την εβδομάδα θα προβάλλουμε όλη τη διαδρομή: πως έρχεται η υπόθεση και το νερό κάτω, ποια είναι η στάθμη, να πιάσουμε αν βρούμε και παλιούς δημάρχους, κοινοτάρχες… Τι γινόταν στα ορεινά. Υπάρχουν μεγάλες ζημιές που έχουν γίνει. Έχουν γίνει καταπατήσεις, μπαίνεις μέσα σε ρέματα, βλέπεις να υπάρχουν δρόμοι δηλαδή δεξιά-αριστερά σπίτια…
Όλα αυτά τα πράγματα θα πρέπει να τα δείξουμε…
Εκπομπή «Με τον Άγγελο» της 16.10.14 Δεν υπάρχει το λογότυπο του σταθμού επάνω αριστερά στην οθόνη Στην έναρξη της εκπομπής ο παρουσιαστής αναφέρει τα εξής: «Έχουμε ανοιχτή φωνή, έχουμε ανοικτό μικρόφωνο, δυστυχώς όμως έχουμε άδειες καρέκλες φίλοι μου… Δεχτήκαμε και το εξώδικο… Να είμαστε καλά… Εξώδικο είναι εξάλλου… Τι άλλο να μας κάνετε…»
Ά. Δρίτσας Ο κόσμος έχει προβλήματα κι εμείς ασχολούμαστε με το τι έγινε, ποιος έκλεισε και ποιος άνοιξε την πόρτα και να θίξαμε κάποιον ή αν δεν τον θίξαμε… Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να θίξουμε κάποιον… Είμαστε ένα κανάλι το οποίο προβάλλουμε πάντα αντικειμενικά και σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες κατηγορούν όχι μόνο το δικό μας κανάλι, κατηγορούν σχεδόν όλα τα μέσα ότι οι δημοσιογράφοι είναι πληρωμένοι, οι δημοσιογράφοι εξαρτώνται από διάφορα συμφέροντα κι έτσι δεν μπορούν να βγάλουν αυτά που πρέπει να βγάλουν στον αέρα. Δεν ξέρουν ότι υπάρχει το ΕΣΡ, το οποίο ελέγχει, είναι η εποπτεύουσα αρχή, η οποία ανά πάσα ώρα και στιγμή καταγράφει. Για αυτό και ο κ. Κρίγγος φρόντισε να ζητήσει το DVD της εκπομπής το οποίο το έχουμε εδώ και το δείχνουμε, το DVD θα το πάρει… Εξάλλου τα περισσότερα πράγματα που βγάζουμε στον αέρα υπάρχουν στο διαδίκτυο. Δεν είναι κάτι που είναι κρυφό. Καταρχήν, είναι υποτιμητικό για μένα προσωπικά να λέει ο συγκεκριμένος κύριος ή κάποιοι τελοσπάντων που τον συμβουλεύουν γιατί τώρα μεγάλωσε, δεν είναι ο πορτιέρης, δεν είναι ο προστάτης της νομαρχίας πλέον… Γιατί κάποτε ήταν έξω από τη νομαρχία ο κύριος αυτός μαζί με κάποιους άλλους σήμερα που είναι σε άλλα πόστα και ξέρετε τι έκαναν; Έφτιαχναν το φάκελο. Τον φάκελο του νομάρχη. Και όταν πήγαινες να μπεις μέσα -καταλαβαίνετε πως γίνεται στα νυχτερινά μαγαζιά- σου έκλεινε την πόρτα και σου έλεγε: περίμενε, έχει άλλος σειρά. Δεν τον ενδιέφερε ποιος είσαι και ποιος δεν είσαι. Εάν αυτά κύριε Κρίγγο σας ενοχλούν σας δείχνω εδώ λοιπόν τη φωτογραφία σας και εδώ σας λέω ότι είναι το κινητό μου. Δεν κάνω διαφήμιση. Είναι το κινητό μου. Βλέπετε στο σημείο, στην άκρη, ότι γράφει το όνομα σας … Δεν είναι όπως χθες που 16 έγινε ένα λάθος στο -γ- -κρ-… Δηλαδή αν έγινε στο super που βγάλαμε πάνω ένα λάθος, αυτό δεν πάει να πει ότι σφάλαμε σε ότι έγινε. Και πάλι λέω ότι ο κόσμος έχει προβλήματα και δεν μπορεί να ασχολείται με εσάς και εμένα που λέω αυτό που λέω. Αλλά είναι ουσιαστικά αυτά που θα πω γιατί αυτή τη φορά θα σας δείξω και ποιο θα είναι το επόμενο θέμα ώστε να προσπαθήσετε εσείς να βρείτε τη λύση. Και αν τη βρείτε τη λύση… Έχετε ακούσει που λένε στα χωριά «σφύρα μου κλέφτικα»; Εάν λοιπόν βρείτε τη λύση σε αυτά που εγώ θα σας υποδείξω κατά κάποιο τρόπο ότι θα είναι τα επόμενα ρεπορτάζ, εσείς απαντήστε μου τι έχετε κάνει. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγραφε το εξώδικο… Ωστόσο εσείς παίρνετε στο 6976979025. Σας περιμένω κύριε Κρίγκο τώρα… Να σας πω λοιπόν ότι τα εξώδικα… Δεν ξέρω αν το έφτιαξε δικό σας άτομο το οποίο έχει συμφέρον με το δήμο, δεν το γνωρίζω αυτό… Πάντως σίγουρα το έφτιαξε άνθρωπος που πρέπει να είναι δικηγόρος.
Ά. Δρίτσας Η ώρα είναι ακριβώς έντεκα. Χτυπάει το ρολόι. Χτυπάει η καμπάνα. Χτυπάει η καμπάνα κυρίες και κύριοι. Είναι ώρα νομίζω να πάρεις τηλέφωνο τώρα να τα πούμε. Στον αέρα. Ξέρετε κάτι; Μερικές φορές ο δάσκαλος όταν μαθαίνει κάποια πράγματα και κάποια παιδάκια και τα βγάζει στην κοινωνία για να λένε ότι είναι δημοσιογράφοι, κρατάει κάποια κρατούμενα και ξέρει πότε θα τα δείξει. Εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος. Είμαι παρουσιαστής και ιδιοκτήτης και γνωρίζω πολύ καλά τι λέω και τι κάνω για το κανάλι που εκπροσωπώ.
Μεταδίδεται απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων που περιγράψαμε άνωθεν σχετικά με το εξώδικο που έχει σταλεί από το δήμο Άργους – Μυκηνών. Ά. Δρίτσας Καταρχήν να σημειώσουμε ότι δεν κάναμε εκπομπή αποκλειστικά για το δήμο Άργους – Μυκηνών. Στα πλαίσια λοιπόν μιας έρευνας που κάναμε για να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε το τρένο στην Αργολίδα… δε ζητήσαμε το βαγόνι του Κολοκοτρώνη να το πάρουμε με τα οστά να το κάνουμε μουσειακό αρχείο. Ο κύριος μανιάτης σαν υπουργός ολόκληρης της Ελλάδος έτρεξε, έφερε τον εκπρόσωπο του ΟΣΕ… δε μας προβληματίζει αν είναι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή αν είναι κάτι άλλο… Μας ενδιαφέρει ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα διότι οι σύμβουλοί του ενδεχομένως τον ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και έτσι λοιπόν ο άνθρωπος αυτός και μπράβο του την επόμενη μέρα κιόλας να βρει τρόπο και επί τόπου εδώ να δει ο υπεύθυνος του ΟΣΕ, να πάει να δει την κατάσταση. Δυστυχώς, όμως, όταν ήρθε αυτός ο άνθρωπος κάτω ο υπεύθυνος δεν πήγαν στον ΟΣΕ να κάνουν τις δηλώσεις, εκεί που ήταν η άθλια αυτή εικόνα… Δεν πήγαν εκεί παρά μας κάλεσαν το βράδυ οι υπεύθυνοι που έχουν προσλάβει τώρα τελευταία με 150 ευρώ… Δεν ξέρω… Δε θέλω να πω τώρα γιατί θα θίξω κάποιο δημοσιογράφο τον οποίο ξέρετε τι είναι αυτό… Λιβάνι. Λιβανιστήρι με τρία κάθετα. Σαν αυτό που έχουμε στην … ξέρετε εσείς. Η κόρη λοιπόν του συγκεκριμένου από ότι βλέπω από το Διαύγεια αυτή τη στιγμή ο κ. Κρίγκος το έχει προτείνει αυτό;
Δεν ξέρω αν ο κ. Κρίγκος επειδή είναι του οικονομικού επί της καθαριότητας, επί του ελέγχου των υπηρεσιακών στοιχείων, της παράταξης… Δεν ξέρω… Δεν υπάρχουν άλλοι αντιδήμαρχοι; Νομίζω είναι άλλοι επτά. Έξι ή επτά; Δεν κάνουν τίποτα δηλαδή αυτοί; Τώρα ανέλαβε ο κ. Κρίγκος και άλλα δύο-τρία πρόσωπα που κρύβονται στο οικογενειακό περιβάλλον και από κάτω και από πάνω;
Αυτό είναι λοιπόν το θέμα μας φίλοι μου; Ολόκληρος δήμος… Δεν έγινε τίποτα; Είμαστε το κανάλι που βγάζαμε τα αρνητικά τόσα χρόνια; Εμείς τροφοδοτούμε τα αθηναϊκά μέσα και το γνωρίζετε. Τόσο τον Alpha όσο και τον ΑΝΤΕΝΝΑ.
Όταν βγήκαμε στις πλημμύρες στο δρόμο και ήταν ο κ. Καμπόσος μπροστά και τον βγάλαμε τι έπρεπε λοιπόν να κάνουμε; Να ψάξουμε τον κ. Κρίγκο αν είναι στο σπίτι του εκείνη την ώρα; Όταν βγάλαμε τους πολίτες τους είχαμε πει βγείτε στο δρόμο να μιλήσετε γιατί σε λίγο θα έρθουμε; Τι ακριβώς κάναμε λάθος κ. Κρίγκο;
Γιατί όταν εμένα μου κάνατε αυτή την κίνηση…
17 Εγώ δεν είμαι κανένας δημοσιογράφος να έχω ακουστικά στο αυτί μου αλλά όταν βάλλεται το μέσο που αγαπώ και έχω δώσει τη ζωή μου δεν μπορείτε εσείς γιατί αυτή τη στιγμή έχετε μια καρέκλα, που πρώτα ήσασταν όρθιος στη νομαρχία όταν ήταν ο κύριος Σωτηρόπουλος και κλείνατε τις πόρτες στον καθένα που έμπαινε μέσα και κοιτάζατε μόνο να μεταφέρετε τα χαρτιά στο εσωτερικό του γραφείου. Ξέρετε πότε. Όταν οι πικραμένοι αγρότες ερχόντουσαν και ρίχνανε τα πορτοκάλια. Όταν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα.. Που θέλετε να ξέρω εγώ ότι σήμερα εσείς θέλετε να γίνετε ο αυριανός δήμαρχος;
Δεν μπορώ να το γνωρίζω εγώ κ. Κρίγκο. Σας καλώ τώρα να με πάρετε τηλέφωνο γιατί με προκαλέσατε με το εξώδικο. Με απειλήσατε ενώ έπρεπε να με σεβαστείτε. Διότι προσφέρω στην Αργολίδα και κατηγορούμαι κάθε τόσο σαν μέσο ότι προσφέρω. Να με μάθουν λοιπόν ότι εγώ δεν είμαι το παιδάκι που θα παίξετε. Όταν με χρειάζεστε, είμαι μπροστά. Ποτέ δε σας έχω πει: όχι, δε θα έρθει η κάμερα. Ό,τι κάνετε το χειροκροτώ και γνωρίζω πολύ καλά ότι το 63 % των πολιτών σας έχει ψηφίσει. Δεν είμαι λοιπόν ο άνθρωπος που θα το παραβλέψω αυτό. Ξέρετε κάτι; … Όταν λοιπόν ήρθατε πριν στις εκλογές εδώ και μιλήσατε, δεν σας έκλεισε κανένας το μικρόφωνο. Τα είπατε. Και μάλιστα γνωρίζω πολύ καλά ότι από την εποχή που ήσασταν στα γραφεία της Περιφέρειας, της τότε Νομαρχίας, κρατούσατε αρχείο. Είχατε ντουλαπάκια, εφημερίδα Αργολίδα, εφημερίδα τάδε… τις είχατε βάλει σε σειρά… Τηλεοπτικό κανάλι τάδε … Τα είχατε φακελώσει. Είχατε κάνει το Διαύγεια. Εξάλλου είστε άνθρωπος, είστε δημοσιογράφος όπως λέτε… Υπάρχει διαφορά όμως. Δημοσιογράφος! Εσείς είστε δημόσιο- και το –γράφος πάει… Χωρίστε το εσείς, να το πάτε αλλού… Έτσι λοιπόν ο δημοσιογράφος βγαίνει μπροστά στην πλημμύρα. Δεν κάθεται στο σπίτι, να γίνει δημοσιογράφος του καναπέ. Και αυτός που βγαίνει μπροστά να ξέρετε έχει τον κόσμο και του βγαίνει ο κόσμος μπροστά. Και ο κόσμος φωνάζει όταν έχει πρόβλημα. Τι θα του πω εγώ… Θα ήθελα να δω τι είναι αυτό που δε δείξαμε και περιμένουν οι πολίτες να δουν. Θα ήθελα πάρα πολύ. Στην πορεία λοιπόν θα σας δείξω τι είναι αυτό που δε δείξαμε. Γιατί αυτό που ενδιαφέρει τον συγκεκριμένο είναι τι δείξαμε. Εγώ θα περιφρουρήσω τους ανθρώπους αυτούς αλλά και το μέσο, δεν πρόκειται να αφήσω αμοντάριστα αυτά που λένε αυτή οι άνθρωποι που εισέρχονται ακόμη και σε προσωπικά θέματα γιατί αυτοί οι άνθρωποι κάποτε, όπως μου λένε στο ρεπορτάζ, τους ψήφισαν. Αυτοί οι άνθρωποι βγήκαν έξω και εκτέθηκαν από ότι λένε… Και κάθε τόσο βγαίνουν και φωνάζουν… Λοιπόν… Μην τον πατάμε τον άλλον στο σβέρκο επειδή βγήκε και μίλησε… Έτσι λοιπόν είναι τα μέσα και μας βλέπουν σε όλη την Πελοπόννησο. Και αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή εδώ στο Άργος συμβαίνει και στην Καλαμάτα, συμβαίνει και στην Τρίπολη, συμβαίνει και στην Πάτρα… Συμβαίνει παντού. Με τη μόνη διαφορά εκεί, βγαίνει ένας δημοσιογράφος, του βάζουν το ακουστικό και του φωνάζει ο σκηνοθέτης να φτιάξει τα μαλλιά του. Δεν του φωνάζει μόνο ο σκηνοθέτης όμως. Του φωνάζουν κι άλλοι πίσω. Που του λένε κόψε μέχρι εκεί και προχώρα μέχρι πιο κάτω. Έτσι λοιπόν πολλοί χάνουν τις θέσεις και τις καρέκλες. Υπονοούμενα, ε; Ας μην με προκαλούσατε. Να σας πω κάτι… Τη βλέπετε αυτή την καρέκλα; Εάν νομίζετε ότι δε σας δίνω βήμα, κοιτάξτε αυτή την καρέκλα. Θα την βγάλω και σε παράθυρο μετά από λίγο να την έχετε μόνιμα. Αυτή η καρέκλα έχει το όνομα σας. Κύριε Κρίγκο, εάν δε διαβάσατε … λέτε στο εξώδικο ότι σας ενημέρωσαν ή δεν είδατε, δεν ξέρατε… Πάτε στο επόμενο βήμα. Δεν θα πέσω στην παγίδα εγώ να κλείσω το κανάλι, όπως κλείσατε άλλο κανάλι.
Και θέλετε να το κατονομάσω; Αν πάτε στο ΕΣΡ/Διαύγεια θα δείτε πως με τα ρεπορτάζ που κάνατε για κάποιους πρώην διοικητές του νοσοκομείου Άργους, που δεν έκαναν τη δουλειά τους… Δεν ξέρω τώρα αν κάποιοι από τους γιατρούς είναι στη ζωή… Αν με εκείνα τα ρεπορτάζ που κάνατε τότε, πως διασταυρώνατε την πληροφορία ότι ο γιατρός δεν ήταν στη δουλειά 18 του, πως διασταυρώνατε όλα αυτά που λέγατε και βγαίνατε στα κανάλια; Πως βγάζατε τις εφημερίδες αυτές που τυπώνατε και βρίζατε τα κουκούτσια… Δεν ξέρω πως τα λέγατε… Πως αυτή τη στιγμή αυτές οι κυρίες βρίσκονται να είναι μαζί σας; Θέλετε κι άλλα να σας πω; Γιατί σας άφησε ελεύθερο να κάνετε αυτό που δεν πρέπει να κάνετε ο κύριος Καμπόσος; Γιατί δεν εντόπισε ο κύριος Καμπόσος το κενό που υπάρχει κι ότι δε γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τα θέματα της δημοσιογραφίας; Δεν είναι δημοσιογραφία αυτή που σπουδάζουν μερικοί στον ΑΝΤΕΝΝΑ ή σε κάποια εργαστήρια. Θα πρέπει πρώτα να βγεις στο δρόμο, να φας κλωτσιές… Εάν λοιπόν δε βγείτε στο δρόμο να κάνετε ρεπορτάζ… Προφανώς εσείς βγαίνετε μόνο με την προστασία της αστυνομίας, όπως είδαμε και προχθές που πήγατε να κλείσετε τις πόρτες… Πάμε να δούμε το βίντεο… Είναι αυτό που ζητάτε… Για να μη λέτε βρε παιδί μου ότι δε σας δείχνω… Είμαστε ζωντανά στον αέρα να σας πω για να μη νομίζετε…
Είναι η ώρα 11:12. Σας περιμένω. Το τηλέφωνο μου το ξέρετε. Θέλετε να σας καλέσω εγώ; Θα το κάνω σε λίγο. Μην το κλείσετε. Θα το κάνω και θα σας βγάλω στον αέρα έτσι. Έχουμε μείνει λοιπόν στο θέμα που δεν είδατε. Πρέπει να τον πάρετε τηλέφωνο αμέσως τώρα να το δει ο κύριος Κρίγκος τι είναι αυτό που μας κατήγγειλαν εμάς οι πολίτες της περιοχής… Δεν είναι μόνο αυτό. Εμείς σε τρένο δεν μπαίνουμε εύκολα. … Εγώ στέκομαι σε ένα πράγμα. Ότι ενώ από τη μια πλευρά βγάζω καθαρά μια εκπομπή, η οποία δεν είναι δελτίο ειδήσεων. Λέμε «Διαύγεια».
Όταν λοιπόν λες Διαύγεια και πατήσεις το Διαύγεια και ανατρέξεις τρία, πέντε χρόνια πίσω θα βρεις αρχεία με ότι ακριβώς έχει γίνει. Άρα λοιπόν υιοθετούμε αυτό το όνομα και ακολουθούμε τη σειρά. Όταν λοιπόν λέμε «Με Διαύγεια»εννοούμε ότι έχω τη δυνατότητα τώρα να μπούμε στο youtube… Δε θέλω να το διαφημίσω…
Για μένα το youtube είναι ο καλύτερος server για αναζήτηση. Θέλω να πω ότι αν πάω τώρα στο youtube και πατήσω για να δω τι ακριβώς λέγατε πριν τις εκλογές και πριν τις προηγούμενες εκλογές… Θέλετε να σας βρω όταν ήσασταν παιδάκι και ήσασταν στην εφηβική σας ηλικία; Θα σας βρω και φωτογραφίες. Υπάρχει λοιπόν το βιογραφικό σας. Από τη στιγμή που υπάρχει το βιογραφικό σας και τολμάω και βγάζω μια εκπομπή που είναι στο διαδίκτυο και εσείς είστε άνθρωπος που έχετε καλές σχέσεις με το διαδίκτυο. Σας αρέσουν. Ενημερώνετε τα sites, κάθε τόσο μας στέλνετε και στα δικά μας blogs, στον Πανεργολικό κι άλλα πολλά και μας λέτε έκανα αυτό και για την κυβέρνηση και μπράβο… Τώρα πως χαλάστηκες έτσι;
Επειδή είπαμε αυτό που θα ακούσετε σε λίγο; Δηλαδή το δελτίο ειδήσεων του σταθμού δεν το είδατε την προηγούμενη μέρα; Περιμένατε την εκπομπή; Δεν είδατε στην πλατεία που ανεβήκατε κάποιοι σύμβουλοι και κάνατε βόλτα με το καροτσάκι; Ξέρετε πόσοι μας πήρανε κύριοι που διοικείτε το δήμο Άργους και μας είπαν: διακωμωδούν την κατάσταση των ανθρώπων που δεν μπορούν να περπατήσουν; Ανεβαίνουν στα καροτσάκια και κόβουν βόλτες για να τους φωτογραφίζετε; Το ξέρετε ότι μας το είπαν;
Είδατε να το προβάλλουμε; Θα μου πείτε γιατί δεν το προβάλλατε; Απλούστατα γιατί όταν σας καλούμε δεν έχουμε την άλλη άποψη. Και εσείς ετοιμάζεστε τώρα να μας φακελώσετε. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει να με φακελώσετε. Το καταλάβατε; Δεν με πειράζει. Ξέρω ότι με γράφετε. Τι το θέλετε το DVD; Μα, έχετε DVD στο σπίτι σας τώρα εσείς; Είναι δυνατόν να ζητάτε «κασέτα σε μορφή DVD». Ή DVD θα ζητήσεις ή κασέτα. Λοιπόν… DVD δε θέλετε; DVD 15.10.
Αν όμως πάρετε εσείς το DVD και το στείλετε εσείς εκεί που νομίζετε ότι μπορείτε να το στείλετε σας ενημερώνω κύριε Κρίγκο ότι δε θα έχουμε σωστό αποτέλεσμα. Θα μου κάνετε ζημιά. Πρέπει λοιπόν να πάρετε και τρεις μέρες πριν το DVD αυτό να δείτε όλη τη σειρά. Είστε ένας άνθρωπος, ο οποίος ενημερώνετε το δήμαρχο, ο οποίος ναι μεν έχει πολύ ωραία προφίλ και πολύ ωραίο υλικό στα social media, εσείς όμως είστε ένας άνθρωπος που κάποτε στη νομαρχία φτιάχνατε όλα τα 19 sites. Τακτοποιούσατε όλα τα δελτία τύπου. Δεν είδατε την εκπομπή; Θα με τρελάνετε δηλαδή. Θα πρέπει να εκθέτουμε τους ανθρώπους αυτούς που μιλάμε; …
Ά. Δρίτσας Θα το δείξουμε επειδή με προκαλείτε και να σας πω ότι οι εκπομπές παίζουν σε επανάληψη Σάββατο 22:30 και Κυριακή 22:30. Έτσι; Να ενημερωνόσαστε λιγάκι καλύτερα. Δεν μπορεί να μη γνωρίζετε. Έτσι λοιπόν εκεί θα τα ξαναδείτε. Η καρέκλα περιμένει. Η ώρα περνάει. Δόξα το Θεώ έχετε πάρει πολλούς ψήφους. Δεν μπορεί να μη σας ενημέρωσε κάποιος.
Σας έχω καλέσει στο τηλέφωνο από το πρωί.
Πριν παραλάβω το εξώδικο. Όχι γιατί φοβήθηκα ή θα φοβηθώ… Σας έχω καλέσει αρκετές φορές.
Από τη στιγμή που σας έχω καλέσει και σας προκαλώ να το δείτε αυτό δεν με έχετε πάρει ένα τηλέφωνο να μου πείτε ότι θα έρθω το βράδυ να το συζητήσουμε. Εδώ κάναμε όλες τις άλλες εκπομπές πίσω, βγάλαμε θέματα, μου διώξατε όλη τη θεματολογία…
Ήτανε σήμερα να έχω τον κ. Σωτηρόπουλο εδώ να μιλήσουμε και δεν προλαβαίνω να τον βγάλω… Πάμε να δούμε τι έγινε χθες και τα λέμε πάλι σε λίγο. Μεταδίδεται σε επανάληψη το βίντεο από την επίσκεψη των δημοτικών αρχών στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ.
Πάμε λοιπόν να δούμε την είσοδο. Βλέπουμε λοιπόν την είσοδο των ειδικών. Και υποδεχόμαστε, καλωσορίζουμε στην ουσία τους ανθρώπους που έκαναν το παν για να μπορέσει να διορθωθεί αυτή η κατάσταση στην είσοδο θα έλεγα του σιδηρόδρομου. Εδώ λοιπόν βλέπουμε τον εκπρόσωπο του δήμου, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, έχει αναλάβει δράση… Βλέπετε ακριβώς… Το είχε στο πρόγραμμα, είχε ειδοποιήσει τους πάντες, δεν είχε δει τίποτα… Δεν είδε κάτι, δεν ξέρει κάτι, δε γνωρίζει κάτι… Με τη μόνη διαφορά οι υπεύθυνοι… δεν ξέρω αυτοί που ανέλαβαν τώρα τα γραφεία τύπου, οι ειδικοί σύμβουλοι που πήραν με μία μικρή αμοιβή για να τους βάλουν στα γραφεία τώρα τους φρέσκους, ξέρουν αυτοί πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που θα πάρουν τώρα τη θέση αυτή. Κόπηκε και το πρώτο ένταλμα… Αυτοί λοιπόν όμως φρόντισαν το βράδυ να πάρουν τηλέφωνο μετά την εκπομπή και να μας ενημερώσουν ότι πολύ νωρίς το πρωί θα έχουμε αποτελέσματα, θα γίνει είσοδος στο χώρο του σταθμού για να μπορέσουν να μπουν οι ειδικοί με τα λουκέτα να φτιάξουν την κατάσταση.
Είναι γεγονός, όμως, φίλοι μου βλέπετε τώρα… Ζωντανά είμαστε στον αέρα… Βλέπετε εδώ… (εναλλάσσονται τα πλάνα με την άδεια καρέκλα στο στούντιο και με την είσοδο του αντιδημάρχου στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ) Κάνει είσοδο ο υπεύθυνος του δήμου. Ο άνθρωπος που έχει μαζί του και τον φωτογράφο, ο οποίος ακολουθεί… Βλέπετε λοιπόν… Είναι αυτό που λέγαμε, ότι πολλοί πολιτικοί μαζί τους κουβαλάνε κι ένα φωτογράφο… Παλαιότερα…
Ά. Δρίτσας Μισό λεπτό κύριε Κρίγκο… Γιατί λέμε για τον φωτογράφο… Είναι δυνατόν να ακολουθεί εσάς και οι άλλοι πίσω αν είναι στην ουρά; Πως είναι δυνατόν αυτό το πράγμα; Κοιτάξτε το… Ο οδηγός ήταν και φωτογράφος. Τώρα όμως επιβάλλεται να έχουμε έναν φωτογράφο… Έτσι για να μπορούμε να αποδείξουμε του λόγου το αληθές… Το άλλο το παράξενο της υπόθεσης είναι η υπόδειξη, που φαίνεται να έγινε σε κάποιον ο οποίος ήθελε να πει κάποια πράγματα για τον ΟΣΕ στο Άργος.
Έγινε μία υπόδειξη παρουσία της κάμερας… Θα την ακούσετε. Είναι αυτή που δε βγήκε στον αέρα… Ξέρετε πολλά πράγματα δε φαίνονται έτσι όπως είναι λόγω του μοντάζ, λόγω της κατάστασης που υπάρχει…
Έχουμε κάνει κι ένα λάθος από ότι βλέπω εδώ στο super…
Θα δείτε λοιπόν πως υποδεικνύει ο αρμόδιος, πως υποδεικνύει στον άνθρωπο που μιλάει στην κάμερα να διορθώσει αυτό που είχε κάνει λάθος… Κοιτάξτε να δείτε…Εδώ με Διαύγεια στο Max Tv, στο κανάλι που σίγουρα είναι διαφορετικό από τα άλλα, έχει τη δυνατότητα και τα λέει ενώ κάποια άλλα κανάλια δεν τα λένε. Δεν τα λένε και αυτό φαίνεται ολοφάνερα αν θα παρατηρήσετε από τα ρεπορτάζ…
Αποφεύγουν να δείχνουν συγκεκριμένα 20 κόμματα, πιάνουν τα άκρα δηλαδή ή ακροδεξιά ή δεξιά ή τέρμα κάτω. Δεν πάνε πουθενά αλλού. Μέχρι εκεί είναι… Για πολλούς και διάφορους λόγους. Μπορείτε εσείς που παρακολουθείτε να το σκεφτείτε γιατί γίνεται αυτό… Ποια είναι η ανάγκη τώρα, ποιο κόμμα πρέπει να ανέβει τώρα για να κάνει ζημιά στο άλλο κόμμα… Άρα λοιπόν θα πρέπει να πηγαίνουμε ή πολύ ψηλά ή στους πολύ κάτω. Οι πολύ κάτω λοιπόν θεωρούνται οι κόκκινοι. Βλέπουμε πάλι την είσοδο. Κοιτάξτε εδώ… Λέει πάλι στον αστυνομικό ότι το βράδυ λέει εγώ έκλεισα τις πόρτες… Έτρεξαν λοιπόν από το δήμο να πουν ότι δεν είδαν την εκπομπή…
Ά. Δρίτσας Αυτά που λέω τώρα είναι λόγια τα οποία έχουν δηλωθεί όπως λέω ότι λέει στον αστυνομικό εκείνη την ώρα ότι εγώ το βράδυ ξέρετε… πόρτα, παράθυρο… Θα δείτε πιο κάτω. Χωρίς σχολιασμό τι ακριβώς. Κοιτάξτε το βίντεο και πως προβλήθηκε να καταλάβετε τι ενοχλεί, τι ήταν αυτό που ενόχλησε τον αντιδήμαρχο. Ακούστε… Μεταδίδονται και πάλι τα πλάνα από την επίσκεψη των δημοτικών αρχών στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ. Εμφανίζεται πολίτης να κάνει δηλώσεις: Και είναι ντροπή. Είναι ντροπή. Αυτό το κτίριο μπορεί να είναι του ΟΣΕ αλλά ανήκει στον δήμο. Είναι η περιοχή του δήμου. Έχουμε κάνει καταγγελίες, έπρεπε κάτι να είχε γίνει…
Μισό λεπτό, μισό λεπτό…
Εδώ λέει ότι έχουνε κάνει καταγγελίες και κάτι έπρεπε να είχε γίνει.
Για να ακούσουμε…
Έστω να είχανε κλείσει οι πόρτες… Μια προφύλαξη. Να μην υπάρχει πρόσβαση στο κτίριο. Να μην υπάρχει πρόσβαση στο κτίριο λοιπόν ακούμε…
Πάμε λίγο πιο κάτω…
Εδώ γίνεται η υπόδειξη…
Η υπόδειξη…
Για να καταλάβετε λοιπόν πως λειτουργούν τα μέσα στην περιοχή.
Κοιτάξτε εδώ τι λέει…
Εμφανίζεται ο αντιδήμαρχος να λέει:
Με δικιά μας πα… Με δικιά μας παρέμβαση…
Με δικιά μας λοιπόν παρέμβαση…
Πάμε πάλι πίσω το μοντάζ…
Εδώ, εδώ…
Παιδιά, είναι μοντάζ,
ε; Μοντάζ.
Του έχουμε ντουμπλάρει τον ήχο…
Κάτι άλλο ήθελε να πει.
Προφανώς είναι από κάποια άλλη γιορτή αυτό που λέει.
Πάμε πάλι…
(επαναλαμβάνονται τα πλάνα με την τελευταία δήλωση του πολίτη και τη δήλωση του αντιδημάρχου)
Ακούστε τώρα πως απαντάει.
Αυτό που έχω να πω είναι να ευχαριστήσω το δήμο γιατί μόλις κάναμε εδώ η γειτονιά καταγγελίες και παράπονα ευαισθητοποιήθηκαν και ήρθανε, αμέσως έδειξαν ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση τους. Λοιπόν…
Θα τρελαθούμε τελείως…

Εδώ θα τρελαθούμε τελείως.
Πάμε πάλι να το ακούσουμε…
Γιατί πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι δεν γράφτηκε αυτό… Πάμε πάλι… Εδώ λέει…
Για να καταλάβετε λοιπόν πως λειτουργούν.
Επειδή κάποιοι κάποτε ήταν δημοσιογράφοι ή ήθελαν να λένε ότι είναι δημοσιογράφοι και τελικά τώρα έχουν πάρει άλλες καρέκλες και έχουνε πάρει άλλες θέσεις, ξεχνάνε λοιπόν τα μαθήματα που τους κάναμε.
Πάμε λοιπόν να δούμε…
Επαναλαμβάνονται τα προηγούμενα πλάνα:
Είναι η περιοχή του δήμου. Έχουμε κάνει καταγγελίες, έπρεπε κάτι να είχε γίνει… Μάλιστα. Έστω να είχανε κλείσει οι πόρτες… Μια προφύλαξη. Να μην υπάρχει πρόσβαση στο κτίριο. Εμφανίζεται ο αντιδήμαρχος να λέει: Με δικιά μας πα… 21 Αυτό που έχω να πω είναι να ευχαριστήσω το δήμο γιατί μόλις κάναμε εδώ η γειτονιά καταγγελίες και παράπονα ευαισθητοποιήθηκαν και ήρθανε, αμέσως έδειξαν ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση τους. Δε φταίει τώρα ο άνθρωπος. Δε φταίει ο άνθρωπος για αυτά. Ακούστε δηλώσεις. Προβάλλονται δηλώσεις του αντιδημάρχου. Είχαμε ενημερώσει πριν αλλά σπεύσαμε τώρα να βρούμε τον άνθρωπο που έχει τα κλειδιά να μπορέσει να κλειδώσει το ακλείδωτο κτίριο και αυτό πάει να πει ότι δουλέψαμε λοιπόν… Δουλέψαμε. Εμείς δεν προσφέραμε τίποτα. Για να ακούσουμε τη συνέχεια τι λέει. Συνεχίζονται οι δηλώσεις του αντιδημάρχου. Καλούμε λοιπόν τον κύριο Κρίγγο να έρθει εδώ στο στούντιο, αν μπορεί αύριο στην αυριανή εκπομπή γιατί θα συνεχίσουμε με ένα μικρό κομμάτι γιατί έχουμε πάρα πολλά να πούμε, να μας πει τι ακριβώς έκανε ο ίδιος. Αν βίδωσε μία βίδα. Αυτό μας ενδιαφέρει. Αν μετακίνησε μία πόρτα. Αν είναι υπεύθυνος να κλειδώσει το κτίριο. Ή αν είναι ανεύθυνος, να μας πει τελοσπάντων ακριβώς τι ακριβώς έχει κάνει για να λέει σήμερα όλα αυτά τα πράγματα. Να τον πάρει τον χώρο. Συνεχίζονται οι δηλώσεις του αντιδημάρχου.
Ά. Δρίτσας Και πάμε στο σήμερα. Σήμερα, λοιπόν, Πέμπτη, ώρα 11:30… Έχουμε τρία παράθυρα τώρα. Το βιολί, το τηλέφωνο που περιμένω και δεν χτυπάει… Θα πάει 12:00 σε λίγο και θα τελειώσουμε… Και την καρέκλα…
Ά. Δρίτσας Τι ήταν αυτό; Αυτό ήταν το βίντεο. Πόσο κουμπωμένα τα θέλετε τα μέσα; Δηλαδή τι να κάνουν τα μέσα; Να το κλείσουν για να ησυχάσετε;
Πως τα θέλετε τα μέσα; Να σας προβάλλουν μόνο λίγο πριν τις εκλογές και λίγο κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα; Τι θέλετε; Να μας παραγγείλετε κάτι… πως παραγγέλνετε στην πιτσαρία, στα σουβλατζίδικα… Βάζετε την υπεύθυνη να λέει ότι σε δέκα λεπτά ή σε μία ώρα έχει συνέντευξη τύπου.
Που τα μάθατε αυτά;
Σε πέντε, λεπτά, σε δέκα, σε μισή ώρα θα μιλήσει ο δήμαρχος γιατί έχει έρθει κάποιος να υπογράψουν μία σύμβαση για τα σχολεία. Μετά μία σύμβαση για τον παιδικό σταθμό.
Όταν είναι ένα μεγάλο γεγονός και φωνάζει ο κόσμος δε λέτε τίποτα. Δε λέτε τίποτα. Και δεν απευθύνομαι μόνο στον συγκεκριμένο. Απευθύνομαι σε όλους τους δημάρχους και αντιδημάρχους της περιφέρειας Πελοποννήσου και όχι μόνο.
Πως θέλετε τα μέσα;
Έχετε φροντίσει να έχετε δικό σας φωτογράφο και τώρα τελευταία να έχετε και δική σας κάμερα. Βέβαια έχετε… Όταν έχετε συγκεκριμένα sites σαν να είναι το site το δήμου μόνο που δεν είναι το site του δήμου. Γράφουν μόνο θετικά. Δεν υπάρχουν απόψεις πολιτών.
Και έχετε και κάποια άλλα site τα οποία με το που βάζει το logo το συγκεκριμένο, το παίρνετε από εκεί και το κάνει link σε όλους τους υπολοίπους. Γιατί σε εκείνον μπορείτε και δίνετε τη δυνατότητα να πάρει πέντε δραχμούλες για να μπορέσει να έρθει στο χώρο σας. Αυτά είναι για όλους. Δεν είναι μόνο για το δήμο Άργους-Μυκηνών. Υπάρχουν βέβαια και δήμοι που στέκονται πολύ σωστά και είναι σοβαροί και δέχονται την καλή κριτική, τις απόψεις των πολιτών, κάνουν το δικό τους γκάλοπ, θέλουν να γνωρίζουν τι λένε οι πολίτες… Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να λέτε ότι δείξαμε κάτι, δεν δείξαμε την άλλη πλευρά, κάναμε κάτι λάθος… Μα, είναι δυνατόν; Τι θέλετε τώρα; Να σας φέρω στην επιφάνεια πάλι τα βίντεο που έπαιξαν χθες; Είναι όλα μέσα στο DVD. Είναι μιάμιση-δύο ώρες… Έπαιξαν οι δηλώσεις των υπουργών, οι χειραψίες, μόνο τα λουκούμια δε βάλαμε που είχατε στην είσοδο. Και αναρωτιέμαι. Τι τρένο θέλετε στο Άργος; Εμείς σαν μέσο προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τη γραμμή με όση δυναμική μπορεί να έχουμε. Κάποτε αυτή τη δυναμική τη χρησιμοποιήσατε. Χρησιμοποιήσατε μέσα ενημέρωσης για να είστε σήμερα εκεί που είστε. Ξέρετε σε ποιους απευθύνομαι. Βγαίνατε και φωνάζατε στους πολίτες. Δεν σας άρεσε το άλφα και το βήτα που έκανε ο κάθε δήμαρχος, ο τότε 22 δήμαρχος. Αν πήρε φωτιά το αρχείο του δήμου Άργους κάποιοι ευθύνονται τότε. Έξω ήταν έτοιμοι τότε να μιλήσουν προεκλογικά και πίσω καιγόντουσαν τα αρχεία. Γνωρίζετε ότι τότε δεν ήσασταν εσείς. Ήτανε άλλοι. Εμείς την κριτική την κάνουμε. … Δεν πρέπει να τα βγάζουμε αυτά; Να μας δίνετε καλύτερα ένα μενού γιατί στο κανάλι, όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλα κανάλια παίρνουν τηλέφωνο οι τηλεθεατές και λένε: βρε παιδιά, αν δεν πάρουμε μία δόση από τον τάδε δήμαρχο δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Γιατί δεν το είχατε σήμερα; Αυτό δε σας προβληματίζει ότι η πολύ προβολή σας κάνει κακό; Εσείς τώρα τι πάθατε; Δε θέλατε να δώσετε τα εύσημα σε μένα, στο κανάλι, ότι είναι σοβαρό; Τι θέλετε να κάνετε; Ξέρω πολύ καλά τι θέλατε να κάνετε. Θέλατε να με εκθέσετε. Και εμένα δεν μπορείτε να με εκθέσετε. Και να σας πω γιατί. Διότι όταν κάνω εγώ μία τέτοια αναδρομή και δείχνω τρία χρόνια το ιστορικό της υπόθεσης, τι έχει γίνει… Γιατί το τρένο ήταν να έρθει και δεν ήρθε, οι προσπάθειες που έγιναν από την τότε κυβέρνηση, τη μετέπειτα κυβέρνηση, το μεταβατικό στάδιο με την τρόικα, τα προβλήματα που αντιμετώπισε το ελληνικό κράτος, αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα, τα πρόσωπα όμως που εμφανίζονται εκεί οι τότε βουλευτές έχουν κάνει τις προσπάθειες και ήρθε η κρίση. Το αν χάθηκαν χρήματα -το είπα και στην προηγούμενη εκπομπή- δεν παίζει κανένα ρόλο. Εγώ δεν έκανα έλεγχο για το αν χάθηκαν τα χρήματα.
Το είχαμε κάνει πριν 4-5 χρόνια αυτό, όταν το δείξαμε. Όταν λοιπόν βλέπετε την ιστορική αυτή αναδρομή αντί να στηρίξετε τους βουλευτές σε όποιο κόμμα και αν είναι… Οι βουλευτές είναι μαζί. Θέλετε να με βγάλετε εκτεθειμένο. Αυτό βλέπω εγώ. Γιατί η όλη διαδικασία που έδειξα τα αρχικά βίντεο της πρώτης μέρας βάσει του Διαύγεια εμφανίστηκαν πρόσωπα, τα οποία θα έπρεπε να μιλήσουν για αυτά. Δυστυχώς δε μίλησαν. Μίλησαν όταν έφεραν κάτω τον υπεύθυνο του ΟΣΕ, όταν ήρθε το κλιμάκιο και βρέθηκε λύση αμέσως. Γιατί υποτιμάτε λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους;
Γιατί λοιπόν δε λέτε συγχαρητήρια στον υπουργό μας, που έφερε πρώτη φορά τον κύριο Θεοφανόπουλο -αν θυμάμαι καλά- τον πρόεδρο του ΟΣΕ; Γιατί; Γιατί δε βγήκατε να υποδεχτείτε αυτό που είπε ο κύριος Μανιάτης ότι το τρένο θα έρθει στην Αργολίδα, θα πάει στις Μυκήνες… προσέξτε τι είπε… Είπε ότι θα έχει πρόσβαση το τρένο στις Μυκήνες, δηλαδή θα φτιαχτεί μια γραμμή να πηγαίνει ακόμη και Άργος, Ναύπλιο, Μυκήνες να πηγαίνει είμαστε ικανοποιημένοι. Ας μην πηγαίνει Κόρινθο. Έχετε ρωτήσει τους πολίτες εσείς που είστε ειδικοί σύμβουλοι… Δεν απευθύνομαι στον κύριο Κρίγκο. Αρκετά. Περιμένω να έρθει, δεν έρχεται. Τον έχουμε βγάλει 15 φορές. Ε, δε γίνεται άλλο… Περιμένουμε όμως… Θα έρθει. Θα τον ζητήσουμε αύριο να βγει, θα στείλω τον κάμεραμαν να πάει, να μιλήσει για αυτό το θέμα. Να μου πει τι τον πείραξε και έστειλε το εξώδικο.
Με αφορμή λοιπόν το εξώδικο λέω αυτά τα πράγματα. Φανταστείτε ότι είμαστε μια ωραία παρέα σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και τα λέμε όπως πρέπει να τα πούμε. Γιατί λοιπόν δεν υποδεχτήκατε τον κύριο Μανιάτη στα τρένα;
Γιατί δε σταθήκατε στο σημείο που είπε ο κύριος Μανιάτης, ότι το τρένο θα πάει στις Μυκήνες και στο Ναύπλιο; Με χαρά ο κύριος Κωστούρος δέχτηκε την πρόταση ότι το τρένο θα γίνει έτσι και αυτό… Χάρηκε… Δεν ξέρω αν είχε στείλει καμία επιστολή. Σίγουρα κατά το παρελθόν θα είχε στείλει επιστολή.
Παίζει ρόλο τώρα ποιος έστειλε την επιστολή;
Να σας θυμίσω και κάτι με τους ανθρώπους που σας στηρίζουν; Τον Ιούνιο, αν θυμάμαι καλά, ο κύριος Τατούλης έστειλε κι αυτός.
Έβγαλε δελτίο τύπου ότι το τρένο θα το φέρει στην Πελοπόννησο. Μπορούμε αν μην μπερδεύουμε τα πράγματα; Φτιάχτηκαν κάποιες σελίδες στο διαδίκτυο με τους Φίλους των τρένων. Όταν λοιπόν αναζήτησα αυτούς τους Φίλους των τρένων λέω… πήρα τα τηλέφωνα τους, να έρθετε να μιλήσετε.
Ποιος σου έδωσε το τηλέφωνο μου λέει… Λέω: να έρθετε να μιλήσετε και τους καλώ να έρθουν αν μιλήσουν. Τι θέλετε λοιπόν;
Να το κάνουμε όπως στην Καλαμάτα, στην Κυπαρισσία κάτω;
Που το έκαναν μουσείο και τώρα μην πω τι είναι;
Ά. Δρίτσας Θέλω να μου φέρετε σε πλάνο το βίντεο… Αυτά που δεν δείξαμε… Θα περιφρουρήσουμε λοιπόν την κατάσταση… (δίνει οδηγίες στον σκηνοθέτη για τη μετάδοση του βίντεο) Έχουμε κόψει τον ήχο;
Δε θέλω να ακουστούν αυτά που λένε οι άνθρωποι που εμφανίζονται στο ρεπορτάζ. Προβάλλεται βίντεο με αμοντάριστα πλάνα χωρίς ήχο, καταγγελιών από πολίτες όπως αναφέρει ο παρουσιαστής. Αφορούν εικόνες δρόμων, εικόνες από χαντάκια, ρέματα, ράγες τρένου…
Ά. Δρίτσας Δυστυχώς αυτό το ρεπορτάζ έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν μπορούμε να το προβάλλουμε. Δυστυχώς δεν πρόκειται να δείξουμε αυτή την… στην πρώτη φάση εκτός εάν επιθυμούν από το δήμο να ακουστούν όλες αυτές οι καταγγελίες, οι οποίες αναφέρονται σε παλιές υποσχέσεις και λόγω των πλημμυρών… Θα δείξουμε και πλημμύρες για αν δείτε την αντικειμενικότητα μας.
Εδώ είναι ο άνθρωπος που υποτίθεται θα ερχόταν από τον ΟΣΕ μαζί με το κλιμάκιο για να έρθουν μετά οι υπόλοιποι να κάνουν τη δουλειά. Δεν παίζουμε στον αέρα αυτά που είπε για την κατάσταση που επικρατούσε τόσο καιρό στην περιοχή, για όλα αυτά που έβλεπε και βλέπει σε όλο το δίκτυο… Πολύ καλά και ορθά ο υπεύθυνος του ΟΣΕ είπε ότι είναι γνώστης για το τι γίνεται… Έλα, όμως, που όταν βγαίνεις στο δρόμο την πατάς.
Για άλλο πας και άλλο σου βγαίνει. Το έχετε καταλάβει; Εμείς εκεί βρεθήκαμε για άλλο θέμα… Μας μπήκε μπροστά αυτός ο κύριος… Αν τώρα αυτός σήμερα δεν είναι της πλευράς της συγκεκριμένης, εγώ που θέλετε να το ξέρω; Εγώ που θέλετε να ξέρω ότι αλλιώς ήτανε πριν, αλλιώς τα βρήκατε τώρα ή δεν τα βρήκατε… Εγώ τι φταίω σαν μέσο ενημέρωσης δηλαδή; Όταν πλημμύρισαν, που είδα τα ρεπορτάζ εγώ, πριν ένα χρόνο και βγήκαν μπροστά και φώναζαν εκεί οι κάτοικοι, εγώ φταίω που πλημμύρισε το συγκεκριμένο σημείο; Πήγαμε δηλαδή σκοπίμως στο συγκεκριμένο σημείο; Τι έπρεπε να κάνουμε; Πήγε η κάμερα εκεί.
Και μάλιστα τότε πήγε και στον ALPHA, πήγε και στον ΑΝΤΕΝΝΑ το θέμα από εμάς. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να μας κλείσετε το μικρόφωνο; Το μικρό κανάλι και το μεγάλο κανάλι; Ωραία… Το παίξαμε σωστά όπως πρέπει αντικειμενικά να το παίξουμε. Βλέπαμε την αγωνία του δημάρχου μέσα στα νερά… Θα το δείξουμε… (ζητά από το κοντρόλ να του βρουν το βίντεο) Στη συνέχεια ο παρουσιαστής αναφέρεται σε καταγγελίες που έχουν γίνει για διάφορα θέματα.
Ά. Δρίτσας Να σας πω κάτι; Να σας τα κάνω πακέτο. 5 DVD δεν κοστίζουν τίποτα.
Όλα μαζί πακέτο. Εγώ, όμως, σας λέω και πάλι… Έχουμε εδώ την καρέκλα. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για σας τους πολιτικούς να αποκτήσετε μια τέτοια καρέκλα;
Σας έχω βάλει και το φάκελο. Δεν είστε άνευ χαρτοφυλακίου. Τολμήσατε… Και εγώ δεν κάνω τώρα αντίποινα… Τολμήσατε να τα βάλετε με την εταιρεία, με το μέσο που είκοσι χρόνια σας έχει βγάλει μπροστά .…
Ά. Δρίτσας Θα σας πω μόνο ένα να ετοιμαστείτε. Και δεν σας εκβιάζω… Απλά έρχονται πλημμύρες. Σας το έχω βγάλει το τρέιλερ από προχθές και σας λέω: έρχονται πλημμύρες.
Πρέπει να πάμε εκεί επιτόπου και να δείξουμε ακριβώς που πήγανε τα λεφτά για τον Ξυριά. Κάποτε εκεί 500.000 ευρώ ήταν για να το μεγαλώσετε… Εκεί όταν έψαχνα μέσα στο διαδίκτυο να βρω τελικά ποιος έχει την αρμοδιότητα όταν πλημμυρίζει μια περιοχή, κοιτάζω κι εγώ διάνοιξη η μία πλευρά, η άλλη πλευρά ότι βάζανε μπουλντόζες το βαθαίνανε…
Εγώ το είδα ρηχό βρε παιδί μου… Το λένε και οι άνθρωποι… Δεν ξέρω τώρα… Μήπως αυτοί είναι συγκεκριμένοι; Δεν υπάρχουν άλλοι να βγουν να βρούμε τη λύση; Δεν θέλετε να αλλάξετε κάτι; Σας αρκεί αυτό; Τι θέλετε λοιπόν να κάνετε γενικότερα με την πολιτική; Διότι καθόμαστε και κλαιγόμαστε συνεχώς ότι φταίνε μόνο οι μεγάλοι. Τι να κάνει ο πρωθυπουργός, τι να κάνει η αντιπολίτευση, τι να κάνουν αυτοί οι πάνω 24 όταν οι κάτω πρέπει να λειτουργήσουν;
Όταν βλέπετε ότι πέφτει το γεφύρι και γίνεται μελέτη 50.000 ευρώ -εάν δεν απατώμαι- 60.000 για να σηκωθεί το γεφύρι…
Έχετε πάει σε μία εταιρεία να φτιάξετε μία προκατασκευασμένη γέφυρα με σίδερο βαρέως τύπου; Θα δείτε ότι δεν θα κοστίσει 50.000 ούτε 60.000. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη. Η εκπομπή συνεχίζεται για μία ώρα ακόμη στο ίδιο ύφος για θέματα που αφορούν το δήμο. 1:47΄:12΄΄ – τέλος εκπομπής Ά. Δρίτσας Οι πολίτες τι φταίνε; Να βλέπουν τώρα ένα χρόνο να λέμε ότι γίνονται προσπάθειες να φτιάξουμε το ιστορικό κέντρο και με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε όλα αυτά τα ωραία τα 3D τα animation, όλα αυτά που βγάλατε στην τηλεόραση, αυτά που βγάλατε και δείξατε ότι θα γίνει το ιστορικό κέντρο του Άργους κατ’ αυτόν τον τρόπο… Ναι, αλλά πρέπει να τα ενώσετε με τους αρχαιολογικούς χώρους…
Ο κύριος Μανιάτης είπε τώρα ότι θα πάει το τρένο πάνω. Είναι δυνατόν να έρχονται στο Ναύπλιο τόσα πλοία και να μην μπορείτε να πάτε πάνω στις Μυκήνες, εκεί στο πρώην Ξενία; Να πάτε εκεί στο Ξενία, στο πρώην Ξενία; Που περνάς μέσα και νομίζεις ότι περνάς στο χωριό; Δε θέλω να υποτιμήσω τις Μυκήνες αλλά είναι αυτό που περιμένουν οι τουρίστες να βλέπουν;
Τώρα έρχεται ο κύριος Μανιάτης και σας λέει… Τώρα έχετε την ανάγκη, να βοηθήσετε όλοι να πάτε το τρένο επάνω. Ένα τρενάκι απλό, πάρτε ένα από το Ναύπλιο και πηγαιντοφέρτε το μέχρι ένα σημείο.
Εγώ θα σας υποδείξω; Γιατί δεν παίρνετε τους ειδικούς συμβούλους δίπλα εκεί να τους ρωτήσετε; Τι είδους συμβούλους παίρνετε; Δεν έχουν σπουδάσει οι άλλοι να τους βρείτε να τους βάλετε στα γραφεία σας να βοηθήσουν την κατάσταση; Με κάνατε και αγριεύω. Τι είναι αυτό; (διαβάζει) «Αυτή τη στιγμή ο ΟΣΕ είναι ξέφραγο αμπέλι με δύο λουκέτα»; Τι εννοούν; Ότι ακόμη και τώρα πήγε άνθρωπος εκεί και έχουν σπάσει πάλι τις πόρτες; Μήπως πρέπει να πάτε τέτοια ώρα εκεί ή φοβάστε;
Συγγνώμη, κύριε Κρίγκο… Συγνώμη κιόλας, μήπως πρέπει τώρα να πάτε να κλείσετε τις πόρτες γιατί φοβούνται εκεί οι κάτοικοι από ότι μας λένε… Αυτό είναι κοροϊδία, ε;
Υποτίθεται ότι θα τα βιδώνατε και τα είδατε εσείς ο ίδιος. Κυρίες και κύριοι κάπου εδώ θα πρέπει να ολοκληρώσουμε… Να σας πούμε ότι έπρεπε να ήταν ο κ. Σωτηρόπουλος εδώ, δεν ήρθε σήμερα διότι άρχισαν να δίνονται οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις από την πλευρά της περιφέρειας… (αναφέρεται σε άλλο θέμα) … Ά. Δρίτσας Θα ήθελα να γνωρίζω μέσα από τα δημοτικά συμβούλια που θα έρθουν αν τελικά ο κύριος Κρίγκος θα μας απαντάει με όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν για το δήμο, εάν δηλαδή είναι τελικά ο άνθρωπος που θα βγαίνει μπροστά να μιλάει, να ξέρουμε τελοσπάντων που θα βρίσκουμε τον άνθρωπο αυτόν που θα μιλάει γιατί με το να μας παίρνει το κοριτσάκι… συγγνώμη που το λέω κοριτσάκι αλλά κάπως έτσι αλλάζουν τα κοριτσάκια… Ξέρετε πολύ καλά ποιοι μπαίνουν σε αυτές τι θέσεις… Δεν σας προκαλώ… Ξεχάστε το αυτό… Για το ποιους βάζετε ειδικούς συμβούλους… Το έχουν κάνει και σε άλλες περιοχές αυτό…
Ποιος θα μας παίρνει τηλέφωνο και σε ποιο e-mail θα μας ενημερώνετε… Το γνωρίζετε… Θα μας δίνετε λοιπόν ακριβώς ποιος θα μιλάει και θα τον βγάζουμε. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε και να έχουμε μία… ποιος είναι ο επικεφαλής τελοσπάντων… Θα είναι ο δήμαρχος ή θα είναι ο αντιδήμαρχος; Ή θα είναι οι υπόλοιποι έξι αντιδήμαρχοι;
Γιατί τη μία μαλώνετε, την άλλη τα βρίσκετε.
Μας λέγατε στα πολιτιστικά είναι ο κ. Γκαβούνος.
Τώρα του βάλατε ελεγκτή.
Αν αντιδράσει δηλαδή ο κ. Γκαβούνος μπορεί και να βρεθεί στο δρόμο.
Στις εκλογές όμως ήταν πρωτοπαλίκαρο.
Μπροστά τον είχατε και τον χειροκροτούσατε όλοι.
Τώρα αλλάζει.
Τώρα είναι ο κ. Κρίγκος, ο ειδικός σύμβουλος.
Καλά κάνετε. Θα μας λέτε, όμως, ο κάθε δήμαρχος όπως από άλλους νομούς, τώρα μας βλέπουνε παντού…
Πως νομίζετε όλα τα κανάλια που βλέπετε 25 εδώ, δεν βγαίνουμε κι εμείς από εκεί;
Το γνωρίζετε ότι όλοι οι δήμοι μας στέλνουν δελτία τύπου και όπου μπορούμε καλύπτουμε; Όλοι μας ενημερώνουν. Έχουν οργανωμένα γραφεία.
Και εσείς έχετε οργανωμένο. Αλλά δεν μπορεί αν αντικαθιστά ο κ. Κρίγκος το δήμαρχο και να πηγαίνει μπροστά ενώ δεν τον περιμένουμε να έρχεται. Περίμενα εγώ ο έρημος ότι θα μπει ο Κρίγκος μπροστά;
Χάθηκε να έρθει ο δήμαρχος; Παλιός γνώριμος.
Εδώ στην καρέκλα μου καθότανε και τα έλεγε με τον κόσμο.
Είναι δυνατόν;
Ήταν και στο άλλο το κανάλι.
Και το άλλο λάθος το κανάλι; Ήταν στο DRT TV, ήταν στο TOP.
Το κλείσατε το TOP.
Ψάχνατε να βρείτε τον γιατρό αν είναι στη θέση του.
Αυτό σας μάρανε τότε. Γιατί ήταν ο Αναγνώστου στο νοσοκομείο.
Ή δεν είναι έτσι; Και λέω το κλείσατε και δεν θέλω να μου ζητάτε το DVD.
Πηγαίνετε στις αποφάσεις ΕΣΡ- TOP CHANNEL να δείτε τι γράφετε μέσα για την εκπομπή. Η εκπομπή τότε αν θυμάμαι καλά λεγόταν «Εν ψυχρώ». Τι είναι αυτά τα πράγματα; Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι καλά. Όλα, όμως, τα έχει καταγράψει η ιστορία.
Κυρίες και κύριοι να είστε καλά, καλή σας νύχτα. Εάν κάπως σας προσβάλλαμε, διορθώνουμε. Στέλνουμε τα 5 DVD μαζί με τα σημερινά και βλέπουμε στην πορεία τι ακριβώς πρόθεση έχετε. Εάν λέτε ότι το κανάλι το συγκεκριμένο δεν είναι αντικειμενικό, είστε λάθος. Το ξέρει ο κόσμος. Μας κατηγορούν ότι δε βγάζουμε την αντιπολίτευση. Και επειδή για κάποιο λόγο η αντιπολίτευση πρέπει να είναι αντιπολίτευση, στα δημοτικά συμβούλια ό,τι έχει να πει θα το λέει συγκεκριμένα. Δε θα κάνουμε διαλόγους στα δημοτικά συμβούλια δέκα ώρες και μετά στο τέλος… ψηφίζετε; Ε, ναι… Ο ένας πάει στην τουαλέτα και ο άλλος πάει άντε γεια… Καλή σας νύχτα!
Να είστε καλά! Την άλλη εβδομάδα τα λέμε. Αν συμβεί κάτι άλλο, θα βγούμε στο αυριανό δελτίο. Γεια σας… Το ΕΣΡ έχει επιληφθεί της υποθέσεως κατόπιν καταγγελίας του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου. Κατά την 15η , 16η και 17η .10.2014 προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό εκπομπές με τον τίτλο «Με τον Άγγελο», καθώς και δελτία ειδήσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν προβλήθηκε το λογότυπο του τηλεοπτικού σταθμού, κατά παράλειψη νομίμου υποχρεώσεως.. Οι εκπομπές ήταν ενημερωτικές και ασχολήθηκαν με τοπικά ζητήματα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκπομπής ο τηλεπαρουσιαστής αναφέρθηκε στον Αντιδήμαρχο Δημήτριο Κρίγκο, με τις φράσεις: «γιατί τώρα μεγάλωσε, δεν είναι ο πορτιέρης, δεν είναι ο προστάτης της νομαρχίας πλέον… Γιατί κάποτε ήταν έξω από τη νομαρχία ο κύριος αυτός μαζί με κάποιους άλλους» και «δεν μπορείτε εσείς γιατί αυτή τη στιγμή έχετε μια καρέκλα, που πρώτα ήσασταν όρθιος στη νομαρχία όταν ήταν ο κύριος Σωτηρόπουλος και κλείνατε τις πόρτες στον καθένα που έμπαινε μέσα και κοιτάζατε μόνο να μεταφέρετε τα χαρτιά στο εσωτερικό του γραφείου». Αναμφιβόλως ο εν λόγω Αντιδήμαρχος δεν έτυχε από τον τηλεπαρουσιαστή αξιοπρεπούς συμπεριφοράς παρά την εκ του Νόμου υποχρέωση όπως τα πρόσωπα που αναφέρονται στις εκπομπές πρέπει να απολαμβάνουν δίκαιης, ορθής και αξιοπρεπούς συμπεριφοράς. Ήταν σαφής η διάθεση του τηλεπαρουσιαστή να υποβαθμίσει την προσωπικότητα του Αντιδημάρχου, με τις φράσεις: «δεν είναι ο πορτιέρης… κάποτε ήταν έξω από τη Νομαρχία ο κύριος αυτός… έκλεινε τις πόρτες στον καθένα που έμπαινε… μετέφερε τα χαρτιά στο εσωτερικό του γραφείο».
Για τις εν λόγω εκτροπές, ενδείκνυται όπως επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό η διοικητική κύρωση της συστάσεως. 26 Για τους λόγους αυτούς
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης Επιβάλλει στην εταιρεία με την επωνυμία ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ Α.Ε., ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού με το διακριτικό τίτλο MAX TV Νομού Αργολίδας,
τη διοικητική κύρωση της συστάσεως όπως: α) κατά την μετάδοση του προγράμματός του προβάλλεται διαρκώς το λογότυπό του και β) όπως τα πρόσωπα που αναφέρονται στις εκπομπές απολαμβάνουν δίκαιης, ορθής και αξιοπρεπούς συμπεριφοράς, με απειλή επιβολής αυστηροτέρων κυρώσεων.
Κρίθηκε και αποφασίστηκε κατά την 2α Μαρτίου 2015.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Ρ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ
Αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ
κατά την 11η Μαΐου 2015.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΓΑΛΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου