Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Στο Παπαστράτειο Μέγαρο του Αγρινίου συνέρρευσε πλήθος πολιτών, αλλά και στελεχών του ΠΑΣΟΚ



Στο Παπαστράτειο Μέγαρο του Αγρινίου συνέρρευσε πλήθος πολιτών, αλλά και στελεχών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να παραστεί στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος περιόδευσε στο ν.Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο των προεκλογικών δραστηριοτήτων του.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού επεσήμανε τους ακατάλυτους δεσμούς της περιοχής με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη επανέφερε στο πλαίσιο της ομιλίας του το δίλημμα των επικείμενων εκλογών, το οποίο, όπως είπε, έχει ιστορικό βάθος και βάρος, αφού πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι στις 25 Ιανουαρίου κρίνεται ο εθνικός στρατηγικός προσανατολισμός. «Χαίρομαι γιατί βλέπω εδώ όλο το ΠΑΣΟΚ, όλη την παράταξη, ενωμένη, δυνατή, μαχητική, πεισματωμένη, αποφασισμένη. Βλέπω εδώ παλιούς μας βουλευτές και υπουργούς, στελέχη καταξιωμένα που έδωσαν μάχες.», ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος στο χαιρετισμό του.



«Υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε στο μηδέν και κάτω από μηδέν» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών.
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν σχολιάζοντας την εκδοχή περί έκδοσης ευρώ από το ελληνικό κράτος, που κατακλύζει την επικαιρότητα: «Η δημόσια συζήτηση έχει φτάσει πλέον σε σημείο, που είναι κωμικοτραγικό. Δηλαδή συζητάμε σοβαρά εάν η Ελλάδα μπορεί να εκδώσει πλαστογραφημένο ευρώ, δικό της ευρώ, χωρίς την υπογραφή του Ντράγκι! Συζητάμε σοβαρά εάν οι ένθερμοι αντίπαλοι του μνημονίου θα μας κρατήσουν με το ζόρι στο μνημόνιο άλλους έξι μήνες ή άλλο ένα χρόνο, χωρίς δάνειο, μόνο με τα κακά του μνημονίου, τους σκληρούς όρους και την τρόικα. Με ενθουσιασμό! Φτάσαμε τώρα εμείς να λέμε θα βγούμε και αυτοί να λένε θα μείνουμε. Δηλαδή δεν βγάζεις άκρη!»
Αναφερόμενος στις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μπαλαντέρ της κυβέρνησης δε θέλουμε να είμαστε στην κυβέρνηση και δεν πρόκειται να στηρίξουμε προγραμματικές θέσεις που θεωρούμε ότι προσβάλλουν το συμφέρον των επόμενων γενεών.»
Αποχαιρετώντας το λαό του Αγρινίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθύμισε εμφατικά: «Το ΠΑΣΟΚ που είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ με τον ήλιο του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή είναι η χρήσιμη ψήφος και αυτή τη χρήσιμη ψήφο τη θέλουμε τώρα στις 25 Ιανουαρίου όχι μετάνοιες μετά. Τώρα.»
Στην ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Αγρίνιο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρίστος Βερελής, οι πρώην βουλευτές Σπύρος Μαργέλης, Θανάσης Δημητρακόπουλος, Θεόδωρος Κολιοπάνος. Το «παρών» έδωσαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη στην Αιτωλοακαρνανία, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Βασίλειος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Άννα Ροκοφύλλου, Πηνελόπη Σιδηρά, Γρηγόρης Τζαμαλής, Παναγιώτης Τρυφιάτης, Γιώργος Χριστογιάννης καθώς και η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, Κατερίνα Σολωμού.

Το link της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ:
https://www.youtube.com/watch?v=e8SpkvGEemg