Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης»


Ο τόπος είχε ανάγκη αυτή τη στιγμή τις εκλογές;
«Όχι. Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και ηρεμία. Οι πολίτες δεν ήθελαν πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις Η κυβέρνηση επίσπευσε την εκλογή προέδρου δημοκρατίας για να τερματιστεί η αβεβαιότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβίασε τις εκλογές και έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. ΗΝέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και θα επαναφέρει την ηρεμία στο τόπο».
Ο ΣΥΡΙΖΑ πέραν όλων των άλλων, σας κατηγορεί για μια άνευ προηγουμένου κινδυνολογία. Υπάρχει φόβος για χρεοκοπία της χώρας;
«Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί φόβο με αυτές τις αντιφατικές δηλώσεις που κάνουν τα στελέχη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί όταν λεει για μονομερείς κινήσεις, αν η τρόικα φθάσει τα πράγματα στα άκρα. Αυτές οι δηλώσεις προκαλούν φόβο στους πολίτες και αναταραχή στις αγορές».
Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική παιδεία; Τι σημαίνει η υποψηφιότητα Φορτσάκη;
«Ήταν μια σημαντική απόφαση του πρωθυπουργού ο οποίος αποφάσισε την ανανέωση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ με πρόσωπα που δεν προέρχονται από το κομματικό σύστημα. Σηματοδοτεί τη διεύρυνση του κόμματος προς το κέντρο.
Την αλλαγή σελίδας της Ν.Δ».Γιατί να σας προτιμήσει ο κόσμος;

«Οι λόγοι είναι πολλοί. H Ν.Δ.κράτησε όρθια τη χώρα , όταν πριν από δυο χρόνια απειλούνταν με κατάρρευση. Σήμερα είμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο μας στις διεθνείς αγορές. Και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό που καταφέραμε. Σε αυτή τηπροσπάθεια που κάναμε μεγάλο μερίδιο επιτυχίας έχει ο ελληνικός λαός ο οποίος έκανε σκληρές θυσίες.

Απομακρυνόμαστε από την ύφεση,όχι όμως για να επιστρέψουμε στις παθογένειες του παρελθόντος. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω, σε όσα μας οδήγησαν σε μια επώδυνη επιτήρηση από την Ευρώπη και το ΔΝΤ. Ο τόποςδεν έχει το δικαίωμα να υποπέσει στα ίδια λάθη.

Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Να φύγουμε μπροστά. Να συνεννοηθούμε τουλάχιστον στα αυτονόητα. Αυτό επιθυμεί η ελληνική κοινωνία.

Είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τις διαθρωτικές αλλαγές. Να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα, αν θέλουμε να γίνουμε πάλι μια κανονική χώρα».

Υπάρχει ή έχει προγραμματιστεί αναπτυξιακός νόμος για τουριστικές επιδοτήσεις για start up επιχειρήσεις καταλυμάτων και εστίασης;

«Εμείς θέτουμε το πλαίσιο. Βασικοί αποδέκτες των προσπαθειών του υπουργείου Τουρισμού, είναι οι νέοι επιχειρηματίες, οι νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού, ο καινοτόμοι της τεχνολογίας, οι επενδυτικοί φορείς του ιδιωτικού τομέα, οι δημόσιοι φορείς του τουρισμού, όλες οι παραγωγικές δομές του τουρισμού.

Οι πρωτοβουλίεςμας έχουν ως στόχο αυτοί οι επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν το μεγάλο ατού της Ελλάδας που λέγεται τουρισμός.

Σήμερα το μεγάλο μας στοίχημα είναι οι δυνάμεις της Καινοτομίας και του Τουρισμού να ενωθούν στην πράξη, με στόχο να ενδυναμώσουν και να εκσυγχρονίσουν το ποιοτικό τουριστικό προϊόν. Θέλουμε να διασυνδέσουμε το ρεύμα των τουριστικών startups με το κεντρικό δίκτυο των τουριστικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας ουσιαστικά μια ανεξάρτητη και ανεξάντλητη πηγή ενέργειας για την ελληνική οικονομία».

Ο παραδοσιακός τουρισμός του καλοκαιριού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε περαιτέρω αυτή τη βιομηχανία με την επίτευξη τουρισμού τεσσάρων εποχών;

«Για μας, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που θέλουμε να κερδίσουμε για τον ελληνικό τουρισμό, είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται η κινητοποίηση και των τοπικών κοινωνιών.

Ο τουρισμός μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας για την ανάκαμψη και έχει τη δυνατότητα, με τους άλλους τομείς της οικονομίας και τη δυναμική του, να τους τραβήξει μπροστά.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου το υπουργείο τουρισμού ενισχύει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία για την περαιτέρω ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός, Ο θρησκευτικός, Ο θαλάσσιος, ο περιηγητικός κ.α»

Τι έχετε να πείτε στους νέους που παρά τις σπουδές και τους κόπους τους αμείβονται είτε με πενιχρούς μισθούς είτε είναι άνεργοι;

«Καταρχήν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Δεύτερον να κάνουν υπομονή. Να πεισμώσουν. Να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης. Οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Πιστεύω στους νέους ανθρώπους. Μαζί με αυτούς θα δημιουργήσουμε τη νέα Ελλάδα».