Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πολίτες του Πειραιά κατά την άφιξη του Ευ. Βενιζέλου

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πολίτες του Πειραιά κατά την άφιξη του Ευ. Βενιζέλου στην αίθουσα του ΟΛΠ στον Πειραιά. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στη θέση που διατύπωσε για την τακτική της ΝΔ. και του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας χαρακτηριστικά: «κανείς και καμία από εσάς δεν πρέπει να ανέχεται αυτό το επικοινωνιακό, δημαγωγικό παιχνίδι ανάμεσα στον άγαρμπο εκφοβισμό που επαγγέλλεται η Ν.Δ. και τον κουτοπόνηρο εφησυχασμό που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Δεν χρειάζονται τσάμπα μαγκιές, περιττές λεβεντιές, απειλές και εντάσεις» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «τα κράτη δεν εξοφλούν το χρέος τους, τα κράτη εξυπηρετούν και αναχρηματοδοτούν το χρέους τους. Για να απελευθερωθεί η Ελλάδα και να γυρίσει ισότιμη στις αγορές και στην Ευρωζώνη, δεν χρειάζεται να εξοφλήσει, πρέπει να μπορεί να εξυπηρετεί σε ετήσια βάση και να αναχρηματοδοτεί».
Αναφερόμενος στα όσα υποστηρίζει ο Αλ. Τσίπρας ότι μόνο σε περίπτωση αυτοδυναμίας μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ο Ευ. Βενιζέλος διερωτήθηκε: «αυτό τι είναι τώρα; Απειλή ή διαβεβαίωση; Απειλείς ότι σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα το εφαρμόσεις, ή μας διαβεβαιώνεις ότι επειδή δεν υπάρχει αυτοδυναμία δεν θα το εφαρμόσεις;». Αναρωτήθηκε δε τι θα σήμαινε για τη στρατηγική της διαπραγμάτευσης, αλλά και για τα θέματα δικαιωμάτων και κράτους δικαίου αν θα κυβερνούσε μόνη της η Ν.Δ.

Ο Ευ. Βενιζέλος απηύθυνε για άλλη μια φορά προσκλητήριο ενότητας της Παράταξης λέγοντας χαρακτηριστικά: «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, η κοίτη της Παράταξης είναι εδώ, η κρίσιμη ψήφος είναι εδώ. Τους περιμένουμε όλους πίσω όχι μετά τις εκλογές, τους περιμένουμε όλους εδώ, στο σπίτι τους, στις εκλογές. Γιατί αυτή η ψήφος έχει νόημα, πιάνει τόπο (…) στις 25 Ιανουαρίου η απάντηση περνάει καλώς ή κακώς μέσα από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ τρίτος πόλος, τρίτη εντολή. Εγγυητής της εθνικής προοδευτικής σταθερότητας και αυτό εξαρτάται από τα ψηφοδέλτιά μας, από τα στελέχη μας, από εσάς, από την καθεμιά και τον καθένα. Εσείς είστε η παράταξη, εσείς είστε το ΠΑΣΟΚ, εσείς δίνετε τον αγώνα».

Στην ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γ. Ανωμερίτης, οι υποψήφιοι Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης και Ν. Μπίστης και Ν. Κατσιμπάρδη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης Γ. Βερνίκος, καθώς και οι υποψήφιοι της Α’ Πειραιά: Α. Βροντάκης, Σ. Καλαμάκης, Δ. Καρύδης, Μ. Λεκάκου, Μ. Λεωνίδας, Αν. Οικονόμου, Μ. Παπαδοπούλου, Μ. Πετρέλη και Β’ Πειραιά Λ. Αθανασιάδης, Ευ. Βότσης, Αφ. Καλπάκα, Π. Καμάς, Π. Καψής, Κ. Κοσμίδου, Αλ. Κρούπη, Δ. Λιντζέρης, Γ. Μιχόπουλος και Λ. Φωτίου.

Το link της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

https://www.youtube.com/watch?v=Zwmj3bPcK14