Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Ούτε ρήξη - Ούτε υποταγή


Για καθαρή, ισχυρή και αδιαμφισβήτητη εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο από τα Προπύλαια ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι "η Ελλάδα γυρίζει σελίδα".
"Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τον φαύλο κύκλο της λιτότητας, ακυρώνει τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής, καθιστά την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό μας πλαίσιο", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι από αύριο ξεκινά σκληρή δουλειά και αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός δεν δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ "λευκή επιταγή αλλά εντολή έθνικης αναγέννησης και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής".
Εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενωτικός διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του θα σχηματίσει κυβέρνηση όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. "Θα αγωνιστούμε όλες και όλοι μαζί για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε νέες σταθερές και δίκαιες βάσεις...Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των ολιγαρχιών, η Ελλάδα της αντιδημοκρατικής εκτροπής, η Ελλάδα της υφαρπαγής και της συγκάλυψης. Και αν κάποιος νίκησε σήμερα είναι η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας, της γνώσης, της δημιουργίας, του πολιτισμού".
"Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες"
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους διαβεβαίωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες μέσα και έξω από τη χώρα. "Ούτε αμοιβαία καταστροφική ρήξη θα υπάρξει ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεχτή", ξεκαθάρισε.
Όπως εξήγησε, η νέα ελληνική κυβέρνηση "θα είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευτεί για πρώτη φορά με τους εταίρους μια δίκαιη, αμοιβαία επωφελή και βιώσιμη λύση για να βγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης, για να επιστρέψει η Ευρώπη στη σταθερότητα, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή".
"Σε αυτόν τον ειλικρινή διάλογο, σε αυτήν την ουσιαστική διαπραγμάτευση η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις, με το δικό της 4ετές σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής. Χωρίς νέα ελλείμματα, αλλά και χωρίς εξωπραγματικά, ανέφικτα πλεονάσματα.
Με τις δικές της προτάσεις για το χρέος, τις επενδύσεις και την παραγωγή ανασυγκρότηση της χώρας", πρόσθεσε. Δεσμεύτηκε τέλος ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από την επόμενη κιόλας μέρα "η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης, η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας, η απόδοση δικαιοσύνης, η ρήξη με κατεστημένα και παθογένειες δεκαετιών, η ρήξη με το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς, η προώθηση σαρωτικών μεταρρυθμίσεων παντού".