Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Το μήνυμα του πιλότου που συγκίνησε τους κατοίκους του Ναυπλίου

Χόκεϋ επί Χόρτου και Χόκεϋ Σάλας Το άθλημα του Χόκεϋ..Και έτσι έγινε ρεζίλι ..To 'Αργος



Το άθλημα του Χόκεϋ, όπως κάθε άλλο ομαδικό άθλημα προάγει τη συντοφικότητα, την ενότητα, τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη, αλλά και τη θέληση των παικτών να αγωνιστούν ο ένας για τον άλλο. Παράλληλα διατηρεί τους αθλητές σωματικά και νοητικά υγιείς και αναδεικνύει τα έμφυτα εσωτερικά χαρίσματα του καθενός.Η Ελληνική Ομοσπονδία Χόκεϋ προωθεί την ανάπτυξη του Ολυμπιακού αθλήματος του Χόκεϋ επί Χόρτου (Field Hockey), αλλά και το ραγδαία αναπτυσσόμενο Χόκεϋ Σάλας (Indoor Hockey), το οποίο παίζεται τους χειμερινούς μήνες.
Ελληνική Ομοσπονδία Χόκεϋ
Με μια ματιά
Η Ελληνική Ομοσπονδία Χόκεϋ (ΕΛ.Ο.Χ) ιδρύθηκε το 1994, έχει έδρα την Αθήνα και αναγνωρίστηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το 1996.
Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϋ (FIH) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χόκεϋ (EHF).
Γήπεδο του Χόκεϋ επί χόρτου αποκτήθηκε το 2002 στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, που είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταγεγραμμένοι στο δυναμικό της ομοσπονδίας 29 σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα με 3.000 αθλητές εκ των οποίων οι 600 είναι ενεργοί.
Διοργανώνονται ανελλιπώς από το 1997 πρωταθλήματα Ανδρών/Γυναικών, Εφήβων, Παίδων/Κορασίδων και Παμπαίδων/Παγκορασίδων.
Η τοποθεσία ιστού της ΕΛ.Ο.Χ, είναι το ενιαίο σημείο πρόσβασης για όλα τα επίπεδα ενημέρωσης των αθλητών, μελών και φίλων του αθλήματος που επιθυμούν επίσημη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για το ολυμπιακό άθλημα του Χόκεϋ.

Η Καλαμάτα επικράτησε με 2-1 του Παναργειακού και ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση.

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης «απέδρασε» η Δόξα Μανωλάδας από την Ελευσίνα, καθώς επικράτησε 1-0 του Πανελευσινιακού και βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου.
Στην Καλαμάτα, η «Μαύρη Θύελλα» πέτυχε σημαντική νίκη 2-1 απέναντι στον Παναργειακό, με τις δυο ομάδες να ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση, ενώ ο Παναρκαδικός επικράτησε άνετα 3-1 της Αχαϊκής.
Η Καλαμάτα επικράτησε με 2-1 του Παναργειακού και ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση.
Τα δύο γκολ του Δημητριάδη στο 4′ και το 18′ έδωσαν τη νίκη στους Μεσσήνιους ενώ για τον Παναργειακό μείωσε ο Μπότσι στο 65′. Η Δόξα Μανωλάδας μετά τη νίκη της στην Ελευσίνα ανέβηκε στη κορυφή της βαθμολογίας . Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της Γ' Εθνικής:

Μετά το πολύ πετυχημένο ανέβασμα της "ΧΑΙΝΤΙ"

Μετά το πολύ πετυχημένο ανέβασμα της "ΧΑΙΝΤΙ" ο Χρήστος Τριπόδης και η παιδική σκηνή του θεάτρου Αποθήκη παρουσιάζει "Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ" στο ΆΡΓΟΣ την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και ώρες 12:00 το μεσημέρι και 17:00 το απόγευμα.

Επεισόδια με ΜΑΤ που φυλάνε Σαμαρά-Ναύπλιο

Πορεία για την δεξίωση προς τιμήν Σαμαρά-Ναύπλιο

Γιουχάισμα στον Σαμαρά στο Ναύπλιο


Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου...
Ο ένας, μέσα στο Βουλευτικό χειροκροτούσε με θαυμασμό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που ο Δήμος Ναυπλίου ανακήρυξε επίτιμο δημότη της πόλης. Ο άλλος, λίγα μέτρα πιο πέρα, μπροστά από τις διμοιρίες των ΜΑΤ τον γιουχάιζε και τον μούτζωνε...
Η αίθουσα του Βουλευτικού ήταν γεμάτη όσο ποτέ άλλοτε. Οι αρχές της περιοχής, πολιτικοί και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, κομματικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχαν πλημμυρίσει την αίθουσα και με συγκίνηση έβλεπαν τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο να του παραδίδει την περγαμηνή αλλά και το Χρυσό Κλειδί της πόλης. Ένιωσαν ιδιαίτερη ικανοποίηση όταν άκουσαν πως ο τιμώμενος έχει βοηθήσει ως Πρωθυπουργός για την επίλυση θεμάτων που αφορούν την πόλη καταγωγής της συζύγου του...
Ο ίδιος ευχαρίστησε το Δήμο για την τιμητική αναγνώριση προς το πρόσωπό του, αναφέρθηκε στην επίλυση του Αναβάλου και μίλησε για τη συνεισφορά του Ναυπλίου στην Επανάσταση του '21.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Οι ανισότητες στο μισθολόγιο του Δημόσιου «προνομιούχοι» δημόσιοι υπάλληλοι, Έως και 2.000 ευρώ παραπάνω στις αποδοχές «προνομιούχων»


Έως και 2.000 ευρω, μεικτά, μηνιαίως, πέραν του μισθού τους λαμβάνουν ως άμοιβη κάποιοι «προνομιούχοι» δημόσιοι υπάλληλοι, με την αιτία, να φέρεται να είναι η πλημμελής εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και η ύπαρξη της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς η οποία εκτινάσσει μισθούς, όσο και μισθολογικές ανισότητες στο δημόσιο τομέα.
Τα παραπάνω συμπεράσματα καταγράφονται σε μελέτη για το μισθολόγιο που παρουσιάζει η «Καθημερινή της Κυριακής». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, τα συγκεκριμένα συμπεράσματα είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί, καθώς καταδεικνύεται με τον πλέον σαφή τρόπο ότι υπάρχουν μισθοί δύο ταχυτήτων για υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι σήμερα καταβάλλονται ετησίως συνολικά περίπου 203,69 εκατομμύρια ευρώ ως προσωπική διαφορά σε 66.000 δημοσίους υπαλλήλους. Περισσότερα από τα μισά -112,77 εκατομμύρια ευρώ- καταβάλλονται σε υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι βρίσκονται στη λεγόμενη «υψηλή κλίμακα» και έχουν μεικτή προσωπική διαφορά που κυμαίνεται μηνιαίως από 500 έως 1.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. & Ε.Ε. ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 04-11-2014 Συμφωνία κυβέρνησης-τρόικα για «ψαλίδι» στις αποδοχές 66.000 υπαλλήλων


 


Ποιοι & πόσο θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται
Στο κρεβάτι του Προκρούστη φαίνεται πως μπαίνουν για ακόμη μια φορά οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, τρόικα και κυβέρνηση συμφώνησαν να κοπεί από τον Ιούλιο μέρος ή ολόκληρο το ποσό της προσωπικής διαφοράς των δημοσίων υπαλλήλων που οι αποδοχές τους υπερβαίνουν από 80 έως και 690 ευρώ το μήνα τις οροφές του ενιαίου μισθολογίου και να καθιερωθεί νέο κλιμάκιο με αμοιβές ιδιωτικού τομέα αποκλειστικά για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, καταβάλλονται ετησίως περίπου 200 εκατ. ευρώ ως προσωπική διαφορά σε 66.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, συμφωνήθηκε, επίσης, να μειωθούν τα κονδύλια των έξτρα αμοιβών-επιδομάτων, για αποζημιώσεις για συμμετοχή σε συμβούλια, για εκτός έδρας, οδοιπορικά, υπερωρίες και οι αποδοχές σε όλες τις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που παρά τις γενικές μειώσεις, με αποφάσεις των διοικήσεών τους διατήρησαν τις αμοιβές τους εκτός των ορίων του ενιαίου μισθολογίου.

Την ίδια στιγμή, στην πρώτη του σελίδα ο «Ελεύθερος Τύπος» σημειώνει ότι έκλεισε η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα για μισθολόγιο στο δημόσιο που θα ρίχνει τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κατόχων απολυτηρίου λυκείου (ΔΕ) στα 680 ευρώ κια στα 950 ευρώ για πτυχιούχους.

Σοβαροί κίνδυνοι από το στέγνωμα ρούχων μέσα στο σπίτι

Μήπως ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που βρίσκουν καλή ιδέα να στεγνώνουν τα ρούχα τους, το χειμώνα, μέσα στο σπίτι; Αν ναι, μάλλον θα πρέπει να σταματήσετε, καθώς μία ομάδα Βρετανών ερευνητών προειδοποιεί ότι η μέθοδος αυτή κρύβει σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία μας.

Κανένας δεν πίστεψε στις ιδέες για τελεφερίκ του Δ. Καμπόσου !!! στο Άργος


 Ο άρχοντας της πόλης όμως έβλεπε πολύ μπροστά και αν τον είχαν ακολουθήσει τότε, ο Πολίτης. ... τα αγάλματα με τις προτομές σήμερα θα είχαμε στην αρχαιότερη πόλη συνδυασμό τελεφερίκ και χόκεϊ επί πάγου. Και τα μεγάλα κανάλια της Αθήνας (digea) δεν θα τον εκβίαζαν και δεν θα δυσφήμιζαν την αρχαιότερη πόλη. Ίσως θα πρέπει να εκμεταλλευτή  αυτή την ευκαιρία και αντί για χόκεϊ επί χόρτου , να υλοποιήσει τους αρχικούς σχεδιασμούς του και να συνδυάσει το τελεφερίκ με το χόκεϊ μήπως και δούμε άσπρη μέρα! !! 

Η κομπίνα : Πώς αγρότες έπαιρναν επιδοτήσεις με «μαϊμού» χωράφια και ψεύτικες παραγγελίες


Yπόθεση απάτης κατά του Δημοσίου κατάφερε να εξακριβώσει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας που σχετίζεται με εμπλοκή αγροτών -παραγωγών, αλλά και προμηθευτών οι οποίοι εισέπρατταν παράνομα επιδοτήσεις από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) για αρκετά χρόνια.

Κομπίνα με ομάδες χόκεϊ επί ... χωμάτινου.. «μαϊμού» χωράφια ... στο Αργος


Η Στέρνα στην Αργολίδα είναι οικισμός σε υψόμετρο 180 μ. κοντά στο χωριό Λυρκεία και στην απογραφή του 2001 βρέθηκε να έχει 182 κατοίκους. Βέβαια, παρότι μικρός οικισμός είχε και ομάδα χόκεϊ επί χόρτου! Γιατί όχι, αν κρίνουμε ότι η Αργολίδα όπως αποκαλύπτεται είναι…«χοκεομάνα»!!!5χ5 ???
Βεβαίως, μπορεί τα τεκταινόμενα με τα πρωταθλήματα χόκεϊ στα οποία μετέχουν οι μαθητές του Αργους και της ευρύτερης περιοχής να δίνουν λαβή για σκωπτικά σχόλια, όμως πίσω από την πληθώρα αθλητικών σωματείων σε… παράξενα (για την Ελλάδα) αθλήματα, κρύβεται η επιχείρηση που έχουν στήσει κάποιοι με στόχο να πριμοδοτούνται οι «πρωταθλητές» μαθητές με επιπλέον μόρια στις εξετάσεις. Και να βελτιώνουν τη σχολή στην οποία εισάγονται τελικά.

Οι κολοτούμπες και... οι κολοτούμπες! ΜΕ ΔΙ@ΥΓΕΙΑ ο Γιαννης Ανδρής … εφ' όλης της ύλης! Τετάρτη 2 & 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ !!!


Οι πολιτικές, αυτοδιοικητικές, συνδικαλιστικές και δημοσιογραφικές κολοτούμπες είναι ίδιον του καιρού μας, όπου κυριαρχεί η μετριότητα, ο τυχοδιωκτισμός, η αρπαχτή, το ψεύδος και η υποκρισία.
Εν τέλει στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις και απαιτείς να σε αποδεχτουν έτσι..
Το να διαψεύδεις ακόμη και γεγονότα δεν είναι ίδιο ανθρώπου που σέβεται τον εαυτό του και την πορεία του ,επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική και μάλιστα όταν σε λίγο θα αναγκαστείς να ταυτιστείς με ότι διαψεύδεις, είναι πιρουέτα.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΕΚ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ζητάνε επαναφορά των μισθών για όλους τους Αντιδημάρχους και θέσεις για ειδικούς συμβούλους-συνεργάτες


Στην πρόσκληση για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής ένωσης Δήμων αναφέρονται τα εξής:Σας καλούμε στις 3 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30, στην Τρίπολη, στο Παλιό Δημαρχείο του Δήμου Τρίπολης (Δ/νση: Εθνικής Αντίστασης 43), στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου προκειμένου να συζητήσουμε καινα λάβουμε αποφάσεις για τα πιο κάτω θέματα:
Α. Διοικητικά θέματα
Επαναφορά της αποζημίωσης των αιρετών για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων, της αντιμισθίας στο σύνολο των Αντιδημάρχων, της επαναφοράς θέσεων Ειδικών Συμβούλων – Συνεργατών και Ειδικού Γραμματέα Δημάρχου που καταργήθηκαν με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Διοικητική και Τεχνική υποστήριξη των Δήμων, στα πλαίσια των διατάξεων των άρθρων 94 και 95 του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης)
Εισηγητής: κ. Αναστασόπουλος Ευστάθιος, Αντιπρόεδρος ΠΕΔ –Δήμαρχος Μεσσήνης

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ Β. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ!!!

Ο καταδικασμένος για απάτες σε σχέση με διορισμούς στο Δημόσιο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι ο πολιτικός που εμπλέκεται στην υπόθεση της νέας «εταιρείας δολοφόνων» που ξεσκέπασε η Ελληνική Αστυνομία.
Ο πρώην βουλευτής Αργολίδας είχε καταδικαστεί, πρωτοδίκως, σε δεύτερο βαθμό και τελικά με επικύρωση και από τον Αρειο Πάγο, σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, για υπόθεση είσπραξης μεγάλων ποσών από γονείς που προσπαθούσαν να διορίσουν τα παιδιά τους στο Δημόσιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ Αλλαγή διπλώματος οδήγησης, αλλιώς πρόστιμο -Ποιους αφορά, μέχρι πότε πρέπει να γίνει η αντικατάσταση .

Mε πρόστιμα απειλούνται οι οδηγοί συγκεκριμένης κατηγορίας μοτοποδηλάτων αν δεν αλλάξουν τα διπλώματά τους μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2015.
Συγκεκριμένα, μέχρι τις 18-1-2015 πρέπει να αλλάξουν τα διπλώματά τους οι κάτοχοι διπλωμάτων οδήγησης μοτοποδηλάτου που χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι προαναφερθέντες πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών για να τα αντικαταστήσουν με νέο έντυπο, με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσής του.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατά τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειάς τους, είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ.
 Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν μαζί τους είναι τα εξής:
Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση
Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου


Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Άργους -Μυκηνών!!!!





Παρασκευή 28/11 θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ στο Δήμο Άργους-Μυκηνων. Αναλυτικά η πρόσκληση:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άργος 26-11-2014
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 41365
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΣ: α)τον κ. Δήμαρχο
β)τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην αίθουσα
Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα 28 Νοεμβρίου 2014, ημέρα
Παρασκευή και ώρα 20:00 σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Σώματος,
σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, για να συσκεφθούμε
και αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα:
1. Περί εκτελέσεως του υποέργου (4): «Υλοποίηση του κυρίως έργου των
παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα κτίρια» της πράξης
(373738) «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡΓΟΥΣ».

Φωτογραφήσαμε το F16 που τρόμαξε το Ναύπλιο





Ο φωτογραφικός φακός του «Αναγνώστη Πελοποννήσου» έπιασε το κατάλληλο πλάνο με το Πολεμικό αεροσκάφος F16, που έκανε πρόβες πάνω από την πόλη για την επίδειξη που θα γίνει την Κυριακή.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Δαλαμαναρα: Κινδυνος απο κλαρες πανω απο τον κεντρικο δρομο

Μια που ξεκίνησε η… καθαριότητα, χθες, στη Δαλαμανάρα, θα θέλαμε να συνεισφέρουμε στην ενημέρωση των συνεργείων του Δήμου Άργους -Μυκηνών, ώστε εκτός από αυλές να καθαριστούν και να γίνουν ασφαλείς και οι δρόμοι. Έτσι, κατ’αρχάς, θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως έχει έρθει, εδώ και δύο εβδομάδες, η έγκριση από τον ΟΣΕ για να κλαδευτούν τα επικίνδυνα κλαριά που κρέμονται πάνω από τον κεντρικό δρόμο, στην περιοχή του παλιού Σταθμού. Η πρώτη και η δεύτερη φωτογραφία είναι χαρακτηριστικές.
Επίσης, να επισημάνουμε άλλα τρία σημεία όπου πρέπει να απομακρυνθούν κομμένα κλαδιά και δέντρα

Ο πρ. βουλευτης Βαγγ. Παπανικολαου «εγκεφαλος» σε εταιρεια… δολοφονων


Ένας πρώην βουλευτής της ΝΔ και άλλα δέκα άτομα φέρονται σύμφωνα με έρευνα της Εισαγγελίας να εμπλέκονται σε σπείρα που εκμεταλλευόταν εύπορους ηλικιωμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, πρόκειται για τον Ευάγγελο Παπανικολάου, πρώην βουλευτή Αργολίδας που είχε καταδικαστεί για απάτες το 2013.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση), διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση, διακεκριμένη πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και ψευδορκία μάρτυρα.

Ο πρώην βουλευτής φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της «σπείρας» ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος επικύρωσε το 2013 εφετειακή απόφαση με την οποία καταδικάστηκε ο τέως βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Ευάγγελος Παπανικολάου του Ηλία σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια καθώς εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, τις Τράπεζες, κ.λπ.

Ο κ. Παπανικολάου σχετικά με την προηγούμενη καταδίκη του παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι λόγω της μακράς βουλευτικής ιδιότητάς του και την άσκηση δικηγορίας στην Αθήνα είχε υψηλές γνωριμίες.

Λόγω των γνωριμιών αυτών έλεγε ψευδώς ο επίμαχος βουλευτής ότι μπορούσε να διορίσει τα παιδιά των ενδιαφερόμενων πολιτών στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, σε Τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς. Μάλιστα μπορούσε να τα διορίσει σε θέσεις που εκείνοι επιθυμούσαν και μάλιστα μέσω του ΑΣΕΠ και χωρίς να συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό.

Η δικογραφία πάντως για την εν λόγω εταιρεία δολοφόνων αναφέρει ότι η σπείρα εντόπιζε μοναχικούς ανθρώπους που ήταν εύποροι και να έφταχναν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά το θάνατο του.

newpost.gr

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΙΔΩΝ

44ος ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Β ΣΙΔΕΡΗ ΣΤΟΝ Π ΠΕΒΕΡΕΤΟ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΜΝΗ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΚΕ Αργολίδας: "ΣΥΡΙΖΑ: Διεύρυνση με «μνημονιακούς» και απεργοσπάστες"


Αυτές τις μέρες που κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται» για το ποιος απ’ τους δύο θα βάλει «τέλος στα μνημόνια και θα οδηγήσει το λαό και τη χώρα στη νέα εποχή» και αναζητούν οι μεν τους 180 και οι δε τους 121, οφείλει κανείς να παρακολουθήσει την πολιτική κατεύθυνση των «διευρύνσεων».

Και οφείλει κανείς να το κάνει κυρίως ως προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφ' ενός γιατί τη σκληρή ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης τη βιώνει ο λαός κυριολεκτικά στο πετσί του και αφ' ετέρου γιατί όλη η δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο -τρία χρόνια έχει παραδιευρύνει και το ίδιο το φάσμα της διεύρυνσης (!) των συμμαχιών του…

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Για την Ημερα Αναπηριας MAXTV τηλεοπτικο σποτ

Ηλεία: Πάγωσαν όταν είδαν το ψάρι που πωλούσε ο ιχθυοπώλης! Η φωτογραφία που σαρώνει στο διαδίκτυο


Ανησυχητικές διαστάσεις τείνει να λάβει η εμφάνιση των λαγοκέφαλων (ή λαγόψαρων) στα νερά της Ηλείας καθώς χθες (24-11-2014), ένα ακόμα από τα πλέον επικίνδυνα για τον άνθρωπο ψάρια, «τσίμπησε» το δόλωμα του ερασιτέχνη αλιέα κ. Παναγιώτη Χατζηγιάννη στα ανοιχτά των Λεχαινών!

Ο λαγοκέφαλος έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές θάλασσες, ανήκει στους οργανισμούς οι οποίοι προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, έχει νευροτοξίνες και είναι επικίνδυνος για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Το εν λόγω είδος έχει εξαπλωθεί στην Κρήτη και το ΝΑ Αιγαίο πέλαγος, ενώ αν και μέχρι πρόσφατα υπήρχαν μόνο αναφορές για την παρουσία του στο νότιο Ιόνιο πέλαγος η αλίευση του δεύτερου ψαριού στην Ηλεία μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Ο κ. Χατζηγιάννης ψάρευε με συρτή και έπιασε το λαγοκέφαλο, βάρους δύο κιλών, τον οποίο στη συνέχεια πήγε στο ιχθυοπωλείου του κ. Ανδρέα Κόλλια, στα Λεχαινά όπου και εκτέθηκε σε περίοπτη θέση ως… αλίευμα προς αποφυγή! Δεκάδες ήταν οι κάτοικοι των Λεχαινών που έσπευσαν να «γνωρίσουν» το ψάρι για το οποίο έχουν ακούσει και έχουν διαβάσει τόσα πολλά από τον Τύπο, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά!Πηγή: patrisnews.com

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση του Ναυπλίου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστεί από την Παρασκευή 28 έως και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου η επέτειος της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον τουρκικό ζυγό. Κατά την διάρκεια του εορτασμού F16 θα ίπτανται του αργολικού ουρανού ενώ την Κυριακή θα τιμηθεί με το χρυσό κλειδί της πόλης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την προσφορά του στην πόλη του Ναυπλίου.

Πως θα κάνετε «βήμα προς βήμα» την αίτηση για τις 100 δόσεις


Άνοιξε, ήδη από αργά χθες το απόγευμα, η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS προκειμένου οι οφειλέτες του Δημοσίου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν με τους κωδικούς TAXISnet στη σχετική εφαρμογή και να επιλέξουν τον τύπο ρύθμισης που επιθυμούν να ενταχθούν.

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή των 100 δόσεων έχει φτιαχτεί με έναν πολύ λειτουργικό και ευέλικτο τρόπο. Έτσι, ο οφειλέτης θα μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο ποια ρύθμιση τον εξυπηρετεί, τι ποσό δόσης του αντιστοιχεί -ανάλογα με τις δόσεις που θα επιλέξει- αλλά και ποιο είναι ανά περίπτωση το όφελος από τη διαγραφή προσαυξήσεων.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΟΑΕΕ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΟΑΕΕ

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΛΗΡΕΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΟΥ.

Η ποινική δίωξη επαγγελματιών κάθε ειδικότητας για τη μη καταβολή των εισφορών ασφάλισης των ιδίων ασκείται απαραδέκτως, με ανεπίτρεπτη αναλογική εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 1 § 1 του Α.Ν. 86/1967, η οποία δεν καταλαμβάνει την συγκεκριμένη πράξη (μη καταβολή εισφορών αυτού του είδους), ήτοι κατά παράβαση της βασικής αρχής του ποινικού δικαίου «Καμία ποινή χωρίς νόμο», που ενσωματώνεται στα άρθρα 5 § 3 και 7 § 1 του Συντάγματος και, βεβαίως, στο άρθρο 1 του Π.Κ. Ειδικότερα:

Ποιος μοίραζε μίζες από το 2007 για να βγεις πρωθυπουργός κύριε Παπανδρέου;

Ποιος μοίραζε μίζες από το 2007 για να βγεις πρωθυπουργός κύριε Παπανδρέου;
http://youtu.be/-lfsiIsnefc Από την Σοφία
Είναι ο πρώτος που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας που κυβερνούσε χωρίς να πέσει μία, μα μία πιστολιά!
Με χρέος στο 120% του ΑΕΠ.
Με έλλειμμα που το διόγκωσε τεχνητά
Με τα spreads στις 138 μ.β.
Αφού πρώτα αρνήθηκε να συναινέσει στο να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση.
Αφού βγήκε στους δρόμους για να πολεμήσει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση.
Αφού χαρακτήρισε τη χώρα » ΤΙΤΑΝΙΚΟ» και τους Έλληνες διεφθαρμένους
Έβαλε στο τραπέζι το πιστόλι και το έστρεψε εναντίον του λαού.
Πριν τον δικάσει και τον καταδικάσει η Δικαιοσύνη, τον έχει καταδικάσει ο ελληνικός λαός.
Είναι ο εθνικός ολετήρας, ο Γιώργος ή Γιωργάκης Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο νέος εφιάλτης της Πατρίδας
Δεν ΞΕΧΝΩ
Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΕΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 24 11 2014 ( VIDEO )

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Μεσω offshore το νεο παλατι του Κωνσταντινου στον Αγιο Αιμιλιανο!


Στον Αγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι, δίπλα ακριβώς από τη βίλα του χρηματιστή Νίκου Δεβλέτογλου, ο οποίος έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη στην υπόθεση Siemens, παρατηρείται μια μικρή αναστάτωση. Η μεγάλη σιδερένια πύλη της γειτονικής πολυτελέστατης κατοικίας με την αραβική αρχιτεκτονική παραμένει αρκετή ώρα ανοιχτή, γεγονός σπάνιο για την εποχή. Στο στενό δρομάκι που οδηγεί στη θάλασσα και συνορεύει με την αριστερή πλευρά της βίλας βρίσκονται σταθμευμένα τρία αυτοκίνητα που ανήκουν στο προσωπικό του σπιτιού. Είναι ίσως το μοναδικό οίκημα στην αποκαλούμενη και Ελληνική Ριβιέρα που σφύζει από ζωή. Εργάτες μπαίνουν και βγαίνουν, οδηγοί φορτηγών με στοιβαγμένα επιμελώς στις καρότσες τους έπιπλα και άλλα αντικείμενα ξεφορτώνουν και συνεργείο κηπουρών από την Αθήνα έχει αναλάβει για τον καλλωπισμό των κήπων, μια και κάποιες διορθωτικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην αρχιτεκτονική του τοπίου επιβάλλονται, σύμφωνα πάντα με τις εντολές των νέων ιδιοκτητών του ακινήτου.

ΣΠΟΤ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

O Μουσταϊρας πουλάει πορτοκάλια στην έκθεση στο Κουτσοπόδι. Βοηθείστε!!!

Έκθεση Κουτσοποδίου: Για να βρεις κυρά μου γούστα πάμε τσάρκα με τη σούστα...


«Το αποφάσισα πριν από 3 χρόνια όταν συμμετείχα σε μία εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου


Η ίδια έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο κανάλι «Ε» και στην εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» και αποκάλυψε τους λόγους που την κράτησαν μακριά από την τηλεόραση:

«Αποτοξινώνομαι από την τηλεόραση. Μου λείπει κατά διαστήματα αλλά είχα στερηθεί μικρά καθημερινά πράγματα λόγω της πολύ δουλειάς. Μία ωραία εκδρομή, έναν καφέ με τις φίλες μου.. Είχα χαθεί με τις φίλες μου», είπε η Μαρία Σταματέρη.
Ποια λάθη θεωρεί οτι έκανε και πότε αποφάσισε να αποχωρήσει από την τηλεόραση; «Το αποφάσισα πριν από 3 χρόνια όταν συμμετείχα σε μία εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Η Τατιάνα είναι πολύ καλή σε αυτό που κάνει, πολύ καλή επαγγελματίας αλλά εγώ ένοιωθα άβολα.»
Τέλος η Μαρία Σταματέρη μίλησε και για τον πρώην σύζυγός της, τον Σταμάτη Μαλέλη και το πώς νοιώθει για αυτόν: «Όταν με έναν άνθρωπο έχεις ζήσει από τα φοιτητικά σου χρόνια και υπάρχει και ένα παιδί, τότε με τον άλλον είσαι συγγενής και περισσότερο από συγγενής. Και σήμερα να συνέβαινε κάτι στον Σταμάτη θα ήμουν εκεί.»

Ελισάβετ Δήμα-Πετροπούλου .Ήταν μεγάλη μου τιμή που τον γνώρισα σήμερα.

Θάνος Μικρούτσικος & όλα τα είδη της μουσικής. Έχει γράψει όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του κινείται στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με εκατοντάδες τραγούδια σε στίχους ελλήνων και ξένων ποιητών.Είναι μοναδικός.Ήταν μεγάλη μου τιμή που τον γνώρισα σήμερα.

Επαναληπτικές εκλογές σε τρεις δήμους


Επαναληπτικές κάλπες στήνουν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου τρεις δήμοι, προκειμένου οι ψηφοφόροι να επιλέξουν δημοτικές αρχές.
Οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε Καισαριανή, Μάνδρα-Ειδυλλία και Τροιζηνία-Μέθανα.
Οι δημότες Καισαριανής θα κληθούν να επιλέξουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ) με επικεφαλής τον Γ. Κοντόσταυλο, ο οποίος αναδείχτηκε δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων του Μαΐου, και τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Η. Σταμέλο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχα λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β' γύρου για μόλις μία ψήφο. Η παράταξη είχε από την αρχή ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α' γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

Δύο Κυριακές θα χρειαστούν οι δημότες Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων για να επιλέξουν νέες δημοτικές αρχές, καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται.

Και στις δύο περιπτώσεις κατατέθηκαν ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το μέγεθος των ψηφοδελτίων. Ο β' γύρος των εκλογών ορίστηκε για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.

Ένα υπέροχο πρωινό πέρασαν οι μικροί μαθητές του re stART στον χώρο του Σκαγιοπούλειου Κέντρου.

                               
Το Σάββατο, είχε μία ξεχωριστή εμπειρία το παιδικό τμήμα ζωγραφικής του εργαστηρίου ελεύθερης δημιουργικότητας │ re stART. Οι εκπαιδευτικοί του re stART ξεκίνησαν με το καθιερωμένο ζέσταμα των μικρών μας φίλων και συνέχισαν με μία ξενάγηση ειδικά διαμορφωμένη για παιδιά σε σημαντικά έργα τέχνης που εκτίθενται στο RE-culture. Τα παιδιά αφού μαγεύτηκαν από τα χρώματα, τις εικόνες και τις ιστορίες των έργων ασχολήθηκαν δημιουργικά αποτυπώνοντας την δική τους φανταστική ιστορία στο χαρτί. Οι εκπαιδευτικοί Simone Hasler, Τατιάνα Δήμου και Κλεομένης Κωστόπουλος κατάλαβαν ότι οι μικροί δημιουργοί αξιοποίησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εμπειρία αυτή. Αποφάσισαν λοιπόν, να μεταφέρουν το παιδικό ατελιέ τους για όσα Σάββατα απομένουν, στους εκθεσιακούς χώρους του RE-culture.

«Σίγουρα είναι πολύ ωφέλιμο να δουλεύουν τα παιδιά με τέτοια σπουδαία ερεθίσματα. Μακάρι να υπήρχε αυτή η δυνατότητα ολόκληρο τον χρόνο…» μας λέει ο επικεφαλής του re stART, Κλεομένης Κωστόπουλος.

ΙΝΟΚΥΣΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝ ΠΕΛΣΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΜΕΑ ΑΪΒΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ CAFE BAR 3sixty KAI THN ΑΪΒΑΛΗΣ W...

Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ»

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΟΒΑΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Περιμένουμε μεγάλους σεισμούς 23 Νοέμβρη & 6 Δεκέμβρη!

“Αναμενόμενο” χαρακτήρισε το σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης ο ερευνητής και σεισμολόγος Ηλίας Τσιάπας. Μάλιστα η ομάδα του γνωστού σεισμολόγου, όπως ο ίδιος ανέφερε, είχε προβλέψει τους δύο σεισμούς από τις αρχές του μήνα με το ακριβές μέγεθος του σεισμού, αλλά και την ημερομηνία της πραγματοποίησής του, με μία μικρή απόκλιση ενός 24ωρου.
Έπειτα από επικοινωνία του parapolitika.gr με τον γνωστό ερευνητή ο κος Τσιάπας αναφέρει πως “στις 23 Νοεμβρίου αναμένεται ακόμη μία μεγάλη σεισμική δόνηση στην Ελλάδα, από 5,1 έως και 5,6 Ρίχτερ. Φυσικά υπάρχουν και πιθανότητες εκτόνωσης, γεγονός που θα μάθουμε όπως και το ρήγμα το οποίο θα ενεργοποιηθεί τρεις μέρες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία”.

Μάλιστα ο κος Τσιάπας, αναφέρει πως “ο επόμενος σεισμός που είναι πιθανό να σημειωθεί στη χώρα είναι λίγες μέρες μετά στις 6 Δεκεμβρίου και να είναι κλίμακας 6,2 Ρίχτερ”.

ΣΟΚ σε όλο τον πλανήτη: Φωτογραφία της νεκρής πριγκίπισσας Νταϊάνα δόθηκε στη δημοσιότητα

Το 1997 η Πριγκίπισσα Νταϊάνα μαζί με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο κέντρο του Παρισιού. Η πολυτελής λιμουζίνα τους συγκρούστηκε στον τοίχο μιας σήραγγας στην «πόλη του Φωτός» στις 31 Αυγούστου. Το ζευγάρι είχε φύγει από το ξενοδοχείο Ritz κακήν κακώς, μετά το ανελέητο κυνηγητό φωτορεπόρτερ με μηχανή. Σήμερα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα σοκαριστικό στιγμιότυπο από το ατύχημα, το οποίο απεικονίζει την Πριγκίπισσα σοβαρά τραυματισμένη μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών του αυτοκινήτου. Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε το truthquake.com:

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 0-1

Σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Γήπεδο Κρανιδίου, λόγω της μετάθεσης της 6ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Football League, η ,ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ηττήθηκε με σκορ 0-1 από τον Παναργειακό.
Για την ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ αγωνίστηκαν οι
Ερμιονίδα : Πονηρός, Παπανικολάου, Ιασωνίδης, Σαμαράς, Τούτοριτς, Κιοσσές, Σβόγιτς, Ομο, Μπουσινακης, Γυφτοκώστας, Παβίσεβιτς.

Αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο Ραχιώτης, Σκεντεραι, Κολόκας, Τσακόν
AUTHOR: Kosmas Georgiou

Θανατηφορο τροχαιο κοντα στου Αρδαμη


Τραγικό τροχαίο με θύμα έναν 60χρονο συνέβη στις 21:00 περίπου, σήμερα, κοντά στου Αρδάμη, στον παλιό δρόμο Άργους – Τρίπολης. Το ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος Αναστάσιος Κουρόγιωργας εξετράπη της πορείας του και έπεσε μέσα στο ποτάμι, που από πάνω του περνάει ο δρόμος. Δυστυχώς, ο άτυχος οδηγός ανεσύρθη νεκρός.
Και μια φοβερή και ανατριχιαστική σύμπτωση: Ο άτυχος οδηγός είχε χάσει, πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, τον γιο του σε τροχαίο, σ’ αυτό τον δρόμο!

ρεπορτάζ: Γιώργος Ν. Μουσταΐρα

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η Ερμιονίδα έκλεισε φιλικό με τον Ερμή Κιβερίου

Όπως γράψαμε το πρωί, η Ερμιονίδα προγραμμάτισε φιλικό με τον Παναργειακό για το Σάββατο 22 Νοεμβρίου. Τελικά θα παίξει και δεύτερο φιλικό, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Ερμή Κιβερίου, ώστε να αγωνιστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ρομπέρτο Μπολάνο. 

«Μετά το φιλικό αγώνα του Σαββάτου της Ερμιονίδας με τον Παναργειακό, η Ένωση θα αντιμετωπίσει σε δεύτερο φιλικό τον Ερμή Κιβερίου, στο Δημοτικό Γήπεδο Κρανιδίου την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, στις 15.00», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ερμιονίδας.

Σε Λίγο θα Φυγει και ο Καμπόσος ...Εφυγε και αλλος παικτης απο τον Παναργειακο!

Ακόμα ένας που δεν τα πήγαινε καλά με τον προπονητή και έφυγε από την ομάδα. Δεύτερη αποχώρηση σε διάστημα τεσσάρων ημερών και πιθανόν να φύγει και τρίτος!


Περισσότερα στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ στα ΣΠΟΡ
Παρελθόν από τον Παναργειακό αποτελεί ο μεσοεπιθετικός Αινείας Καλογέρης. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής δεν υπολογιζόταν για βασικός από τον προπονητή των Λύκων Τίμο Καβακά και έφυγε από την ομάδα.

Είναι η δεύτερη αποχώρηση ποδοσφαιριστή από τον Παναργειακό σε διάστημα τεσσάρων ημερών ενώ πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πρόκειται να φύγει και άλλος.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ποιο είναι το φυσικό αντικαταθλιπτικό που οι φαρμακοβιομηχανίες δεν θέλουν να ξέρετε;


Tα οικονομικά προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε λόγω της κρίσης, οι υποχρεώσεις και η πίεση της καθημερινότητας έχουν ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.
Μία τελευταία λύση αποτελούν τα αντικαταθλιπτικά, με τις γνωστές τους παρενέργειες. Μπορούμε όμως να δοκιμάσουμε έναν φυσικό τρόπο για να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας και να μην είμαστε μόνιμα λυπημένοι.

Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές έρευνες, δύο χούφτες κάσιους λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που δρα μια συνταγογραφούμενη δόση αντικαταθλιπτικού Prozac. Τα κάσιους περιέχουν μεγάλη ποσότητα ενός αμινοξέος, της L-τρυπτοφάνης, μίας ουσίας που μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον οργανισμό μας.
Άλλα σημαντικά οφέλη των καρπών κάσιους είναι: μείωση αρτηριακής πίεσης, πρόληψη καρκίνου, υγιή οστά και νεύρα, γρήγορη πέψη, αποτροπή χολολιθίασης, υγιής καρδιά, ευχάριστος ύπνος, υγιή ούλα και δόντια, καθώς και το ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Συμβουλή: Ένα μειονέκτημα είναι ότι τα κάσιους κρύβουν στον καρπό τους πολλά λιπαρά. Μια χούφτα (30 γρ.) κάσιους αποδίδει 165 θερμίδες. Αν θέλετε, λοιπόν, να αδυνατίσετε, δεν είναι το καλύτερο σνακ, αλλά τα οφέλη είναι πολλά για την πνευματική μας υγεία.
Προσοχή: Το παραπάνω άρθρο δεν προτείνει να διακόψετε την αντικαταθλιπτική σας αγωγή και να ξεκινήσετε τα κάσιους.

Πηγή: news247.gr

Επίσκεψη Γ. Ανδριανού σε Κύπρο - Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός πραγματοποίησε στις 17 Νοεμβρίου και στις 18 Νοεμβρίου, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου.Κατά την τελετή υπογραφής, ο κ. Ανδριανός στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων τα εξής:«Να ξεκινήσω από την αναφορά της Προέδρου του ΚΟΑ δρ. Κλέα Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα για την επίσκεψή μου και την κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα. Και να πω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα, όμως η συγκίνηση είναι πάντα η ίδια και σε σημαδεύει για πάντα. Αυτοί οι ήρωες, οι περισσότεροι παιδιά και νέοι άνθρωποι, προσέφεραν την ζωή και τον μαρτυρικό τους θάνατο στην πατρίδα. Και η καλύτερη, η πιο αρμόζουσα απόδοση τιμής στη μνήμη των ηρώων μας, είναι εμείς να συνεχίσουμε τον δικό τους αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, την οριστική λύση του Κυπριακού με τον τερματισμό της κατοχής και την απελευθέρωση και επανένωση της Μεγαλονήσου. Ο αγώνας είναι κοινός και προχωράμε με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση.Επίσης, το πρωί είχα συνάντηση με τον κ. Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού δρ. Καδή με τον οποίο είχαμε χθες και σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε την μέχρι σήμερα συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας στα θέματα αμοιβαίας αρμοδιότητάς μας, καθώς και τις προοπτικές για την περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές, τόσο στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, όσο και στην παιδεία και τους υπόλοιπους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με σημείο αιχμής πάντα το εθνικό θέμα της Κύπρου.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Την 24η-11-2014 ημέρα Δευτέρα, η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θα προβεί σε διακοπή υδροδότησης της πόλης του Ναυπλίου.
Ο λόγος είναι γιατί την ανωτέρω ημερομηνία θα εκτελεσθούν εργασίες σύνδεσης του νεοκατασκευασθέντος κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Δεξαμενής Ακροναυπλίας, με τον υφιστάμενο αγωγό, επί της χερσαίας ζώνης λιμένος, στο σημείο παραπλεύρως του Αντλιοστασίου Καλκούνου, (παραλιακή οδός Ναυπλίου – Ν.Κίου) .
Από την εν προκειμένω διακοπή υδροδότησης θα επηρεασθούν όλες οι περιοχές που υδροδοτούνται από την Δεξαμενή Ακροναυπλίας, ήτοι :
(πόλη Ναυπλίου – Αρια – Αγ. Κυριακή) .
Ο χρόνος διακοπής της υδροδότησης θα διαρκέσει από τις πρωινές έως τις μεσημεριανές ώρες .
Ο Προϊστάμενος Τ.Υ.

Χρήστος Μαστορίκος





Προκήρυξη ΑΣΕΠ 1Ε/2014: Αιτήσεις μέχρι 24 Δεκεμβρίου


Εκδόθηκε η 1Ε/2014 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 17/18.11.2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά την πλήρωση με τις διαδικασίες του άρθρου 19 του Ν.2190/1994, δέκα εννέα (19) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη Δ.Ε.Η. Α.Ε.. Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα). Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ» (έντυπο του ΑΣΕΠ με την ένδειξη Ε.Ε.) στη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων-Διαγωνισμών ΑΣΕΠ-Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει με την πάροδο της 24ης Δεκεμβρίου 2014, ημέρας Τετάρτης. Η αίτηση με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή σε φάκελο μεγέθους Α4 ή στον ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST, ο οποίος διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, στην ακόλουθη διεύθυνση. ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 1Ε/2014, Κατηγορία : Ε.Ε.Π., Τ.Θ. 14 308, Αθήνα Τ.Κ. 115 10 Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τις 19 θέσεις ΕΕΠ στη ΔΕΗ Α.Ε.

Γεφυρι Ακοβας: Ταρακουνησαμε τα… νερα μετα το θεμα που αναδειξαμε!


Μετά την ανάδειξη του θέματος από το MAXtv και τον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ και την εκπομπή “Διαύγεια με τον Άγγελο” με προσκεκλημένο του Άγγελου Δρίτσα τον Γιώργο Μουσταΐρα, συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα 21/11/2014, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος αναφορικά με την εξέλιξη των ενεργειών για την αποκατάσταση της καταστραφείσας από τις περυσινές πλημμύρες γέφυρας της Άκοβας, εν όψει και του προγραμματισμένου για τις 30 Νοεμβρίου συλλαλητηρίου των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τόνισε ότι προφανώς δεν αντιτίθεται στις κινητοποιήσεις των πολιτών (αυτό δα του έλειπε και ποιός τον ρώτησε άλλωστε), εξέφρασε όμως το παράπονό του και την δυσαρέσκειά του(προφανώς δεν… έφαγε το μεσημέρι) γιατί οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων αυτών ούτε ζήτησαν πρωτύτερη ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών, ούτε τον προσκάλεσαν για να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους στις κινητοποιήσεις αυτές. Αντιθέτως παρουσίασαν το όλο θέμα σαν να μην έχει γίνει απολύτως τίποτε προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της εν λόγω γέφυρας ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι ηΠεριφέρεια Πελοποννήσου και ο Πέτρος Τατούλης προσωπικά στάθηκε αλληλέγγυος στο αίτημα των πολιτών εξάρχής, αντιλαμβανόμενος την οικονομική αδυναμία του Δήμου Άργους Μυκηνών να υλοποιήσει το έργο αυτό.

Χωρίς άδεια 4.000 - 5000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας!...


Με αγωνία αναμένουν εδώ και μήνες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας την ψήφιση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΟΜΕΔΙ που αφορούν στον κλάδο. Πρόκειται για αλλαγές με τις οποίες απλοποιείται σαφώς το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Το συγκεκριμένο θέμα παραμένει ακόμη ολάνοικτο παρά τις... προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν για την τακτοποίησή του. Παρότι η κινητή τηλεφωνία λειτουργεί στη χώρα μας για περισσότερο από 20 χρόνια περίπου το 1/3 του συνόλου των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς άδεια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας από τις συνολικά 11.500 κεραίες που είναι τοποθετημένες σε όλη τη χώρα περίπου 4.000 παραμένουν ακόμη χωρίς να έχουν λάβει άδεια. Την ίδια στιγμή τα πρόστιμα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών συνεχίζουν να πέφτουν με αμείωτο ρυθμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διατάξεις που έχουν ενταχθεί στο νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου ΥΠΟΜΕ...