Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Χόκεϋ επί Χόρτου και Χόκεϋ Σάλας Το άθλημα του Χόκεϋ..Και έτσι έγινε ρεζίλι ..To 'Αργος



Το άθλημα του Χόκεϋ, όπως κάθε άλλο ομαδικό άθλημα προάγει τη συντοφικότητα, την ενότητα, τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη, αλλά και τη θέληση των παικτών να αγωνιστούν ο ένας για τον άλλο. Παράλληλα διατηρεί τους αθλητές σωματικά και νοητικά υγιείς και αναδεικνύει τα έμφυτα εσωτερικά χαρίσματα του καθενός.Η Ελληνική Ομοσπονδία Χόκεϋ προωθεί την ανάπτυξη του Ολυμπιακού αθλήματος του Χόκεϋ επί Χόρτου (Field Hockey), αλλά και το ραγδαία αναπτυσσόμενο Χόκεϋ Σάλας (Indoor Hockey), το οποίο παίζεται τους χειμερινούς μήνες.
Ελληνική Ομοσπονδία Χόκεϋ
Με μια ματιά
Η Ελληνική Ομοσπονδία Χόκεϋ (ΕΛ.Ο.Χ) ιδρύθηκε το 1994, έχει έδρα την Αθήνα και αναγνωρίστηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το 1996.
Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϋ (FIH) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χόκεϋ (EHF).
Γήπεδο του Χόκεϋ επί χόρτου αποκτήθηκε το 2002 στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, που είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταγεγραμμένοι στο δυναμικό της ομοσπονδίας 29 σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα με 3.000 αθλητές εκ των οποίων οι 600 είναι ενεργοί.
Διοργανώνονται ανελλιπώς από το 1997 πρωταθλήματα Ανδρών/Γυναικών, Εφήβων, Παίδων/Κορασίδων και Παμπαίδων/Παγκορασίδων.
Η τοποθεσία ιστού της ΕΛ.Ο.Χ, είναι το ενιαίο σημείο πρόσβασης για όλα τα επίπεδα ενημέρωσης των αθλητών, μελών και φίλων του αθλήματος που επιθυμούν επίσημη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για το ολυμπιακό άθλημα του Χόκεϋ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου