Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τι να φάτε μετά τη γαλοπούλα και τους κουραμπιέδες για να μην παχύνετε!!

Ακούγεται σαν όνειρο, όμως μπορούμε να αντισταθμίσουμε τον αντίκτυπο των βλαβερών λιπαρών που περιλαμβάνει το γιορτινό τραπέζι!
Είναι αδύνατο να αντισταθούμε στα χριστουγεννιάτικα γλυκά και αλμυρά εδέσματα και το χειρότερο είναι ότι πολλές φορές νιώθουμε τύψεις γι” αυτό…
Μια χούφτα μούρα είναι ο ιδανικός επίλογος σε ένα λουκούλειο γεύμα, καθώς είναι ιδανικά για να εξαλείψουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας αλλά και για να μας… προφυλάξουν από την άνοδο του δείκτη της ζυγαριάς!

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά είδη μούρων –βατόμουρα, κράνμπερι, goji berry κ.α. Όλα είναι εξίσου υγιεινά και πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
Στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσετε το bilberry (Vaccinium myrtillus), το οποίο μοιάζει αρκετά με το μύρτιλλο (blueberry) είναι όμως πιο άγριο και πιο όξινο.

Το συγκεκριμένο είδος μούρων αποδείχθηκε πως επιδρά θετικά στην αρτηριακή πίεση και προστατεύει από τη γενικευμένη φλεγμονή, σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας και δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS ONE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου