Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΕΝΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΛΕΠΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ……… Του Δημήτρη Νικητόπουλου,


επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άργους - Μυκηνών

Έγινε χτες το βράδυ η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών.
Δυστυχώς, στραβά ξεκινήσαμε… Με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου Κου Καμπόσου δεν επετράπη – παρότι του ζητήθηκε – στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να απευθύνει ένα χαιρετισμό και να δώσει τις καθιερωμένες ευχές, όπως άλλωστε έγινε σχεδόν σε όλους τους δήμους της Ελλάδας.

Εξηγούμε στον Κο Δήμαρχο το προφανές.

Εχθές το βράδυ ορκιζόμενοι να υπηρετήσουμε την πόλη, είμασταν υποχρεωμένοι να τοποθετηθούμε επ’αυτού, να μάθει ο κόσμος τι αφορά ο όρκος που δώσαμε.

Ο Κος Καμπόσος «αποφάσισε» να διατηρήσει αυτός το μονοπώλιο του λόγου επιδεικνύοντας δυστυχώς για άλλη μια φορά όχι μόνο πλήρως αντιδημοκρατική και αυταρχική νοοτροπία αλλά και στοιχειώδη έλλειψη καλών τρόπων και συμπεριφοράς.

Μπορεί ο Κος δήμαρχος να μην υπολήπτεται τους συνεργάτες του αλλά το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημότες του Δήμου Άργους – Μυκηνών, οφείλει να τους σέβεται. Τελικά να γνωρίζει ότι στο τέλος θα υποχρεωθεί να το κάνει.

Είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ με αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλεια για να συμβάλλουμε στις θετικές και δημιουργικές δράσεις για το Άργος και τους πολίτες του.

Η διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων δε μπορεί να είναι προσωπικό στοίχημα κανενός. Είναι βαριά ευθύνη όλων μας.

Αν στον Κο Καμπόσο προκαλεί δυσανεξία η Δημοκρατία, αυτό είναι σοβαρό προσωπικό του πρόβλημα που οφείλει να το διαχειριστεί ψύχραιμα και γρήγορα πριν αποβεί βλαπτικό για την πόλη και τους κατοίκους της…

Εμείς, στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ, παραμένουμε ψύχραιμοι, μετριοπαθείς και αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα.



Υ.Γ. Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο του χαιρετισμού του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κου Δημήτρη Νικητόπουλου που δεν έγινε ποτέ γιατί άλλες ήταν οι επιθυμίες του Κου Δημάρχου. Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης ας το αντιπαραβάλλει με την εκφωνηθείσα ομιλία του Κου Καμπόσου.

«Κύριε Δήμαρχε,

Αγαπητοί συνάδελφοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι,

Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη σε όλους και γόνιμη και δημιουργική θητεία στα δημοτικά πράγματα για το καλό του Δήμου Άργους – Μυκηνών και των συμπολιτών μας.

Η δημοτική μας παράταξη, ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, οι συνεργάτες μου κι εγώ, είμαστε έτοιμοι να συμπαραταχθούμε, να στηρίξουμε και να συμβάλλουμε σε κάθε μέτρο, κάθε απόφαση, κάθε πρωτοβουλία που θα υπηρετεί τους δημότες και θα προωθεί την ανάπτυξη, την πρόοδο και την προκοπή του τόπου μας.

Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Δε θα βρισκόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο για ανέξοδες σκιαμαχίες, για πολιτικαντισμούς και άγονες αντιπαραθέσεις…

Επιδιώκουμε τη συναίνεση, θα εργαστούμε συστηματικά και υπεύθυνα, με φιλοδοξία τη συλλογική προσπάθεια και την ενότητα για το καλό της πόλης και των δημοτικών μας διαμερισμάτων.

Εμείς, στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ, δεν αρνούμαστε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την επιτυχία των συλλογικών μας αποφάσεων.

Είμαστε ανυποχώρητοι –το τονίζω ιδιαίτερα- σε ζητήματα που αφορούν την πιστή τήρηση της νομιμότητας, τηςδιαφάνειας και της αξιοκρατίας στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων. Στα ζητήματα αυτά δε χωρούν συμβιβασμοί και δεν κάνουμε εκπτώσεις!!!

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς.

Έχουμε σαφείς και συγκεκριμένους κοινωνικούς στόχους.

Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί στη δύσκολη σημερινή συγκυρία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, στην ΥΓΕΙΑ, στην ΠΑΙΔΕΙΑ, στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ, στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ και προπάντων στο ηράκλειο έργο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του Άργους και της ευρύτερης περιοχής.



Για όλα αυτά θα εργαστούμε, για όλα αυτά θα αγωνιστούμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλες και όλους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου