Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ψηφιακή TV στην Πελοπόννησο από την Digea 4.300 ευρώ τον μήνα για τα περιφερειακά κανάλια και για το σύνολο των σημείων εκπομπής.


Περί τις 3.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένεται η ψηφιακή μετάβαση (switch off) στην Πελοπόννησο, κατά την οποία 19 κέντρα εκπομπής θα σταματήσουν την αναλογική μετάδοση και θα ξεκινήσουν την ψηφιακή. Τι σημαίνει αυτό για τους κατοίκους της Πελοποννήσου; Κατ' αρχάς ότι πρέπει να διαθέτουν ψηφιακούς δέκτες τηλεόρασης για την πρόσληψη του σήματος, ή έστω ψηφιακό αποκωδικοποιητή. Σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να επανασυντονίσουν τις τηλεοράσεις τους, προκειμένου να λαμβάνουν το νέο σήμα.

Το νέο σήμα ποιων καναλιών; Κατ' αρχήν όλων των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, όπως Mega, ANT-1, Star κ.λπ. Θα λαμβάνουν επίσης το σήμα από άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό περιφερειακών καναλιών, τα οποία θα πρέπει να έχουν λάβει σχετική άδεια από το ΕΣΡ για ψηφιακή εκπομπή. Ποια και πόσα κανάλια είναι αυτά, είναι ακόμα άγνωστο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν σε μεγαλύτερη εμβέλεια, καλύπτοντας όλη την Πελοπόννησο, από τα 19 κέντρα εκπομπής.

Την υπηρεσία ψηφιακής εκπομπής του σήματος θα παρέχει η Digea (εταιρεία που ανήκει στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια), ως «πάροχος δικτύου», έναντι αμοιβής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τα 4.300 ευρώ τον μήνα για τα περιφερειακά κανάλια και για το σύνολο των σημείων εκπομπής.

Α.Γ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου