Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Σήμερα στις 8:00 Πέθανε ηλικιωμένος στο Κρανίδι δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου


Την επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία των πολιτών με την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ λόγω της διαθεσιμότητας των οδηγών ασθενοφόρων, ήρθε να επιβεβαίωση σήμερα ο θάνατος ενός ηλικιωμένου από την περιοχή του Κρανιδίου. 


Σήμερα στις 8:00 περίπουτο πρωί ο άτυχος ηλικιωμένος προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου με οξύ πνευμονικό οίδημα και δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Αργολίδας.


Αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθεί οδηγός ασθενοφόρου από το Λυγουριό να πάει να παραλάβει τον ασθενή. Μετά από μισή ώρα που έκανε ο οδηγός για να φτάσει στο Κρανίδι, ο ασθενής δυστυχώς απεβίωσε περιμένοντας την μετακομιδή του.


Από τις μεγάλες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, με τις διαθεσιμότητες των οδηγών ασθενοφόρων, δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες για τους πολίτες που έχουν ανάγκη επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας.


Όπως είχε τονίσει και σε ερώτηση στη βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλας, αρκεί να αναφέρουμε πως το ΕΚΑΒ τις μισές μέρες του μήνα λειτουργεί με μόνο ένα πλήρωμα σε ετοιμότητα τη στιγμή που, λόγω της διαθεσιμότητας, οφείλει πλέον να καλύπτει και όλες τις ανάγκες διακομιδών και μεταφορών των νοσοκομείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου