Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ανοιξιάτικη μουσική γιορτή η συναυλία του Μουσικού Σχολείου στο Φουγάρο



















Μια ευχάριστη και ζεστή βραδιά, παρά την ανοιξιάτικη ψύχρα, χάρισαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, στη χθεσινή τους συναυλία, με τίτλο «24 καρέ», στην αυλή του «Φουγάρου».

Πάρα πολύς κόσμος παρακολούθησε τη συναυλία, σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε θερινό σινεμά και υπαίθρια λαϊκή γιορτή.
Η ορχήστρα των μαθητών, «γεμάτη» και άψογη, χάρισε όμορφες μουσικές στιγμές στους θεατές, εκτελώντας μουσικά κομμάτια από τον ελληνικό κινηματογράφο, των Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Μίμη Πλέσσα, Νίκου Μαμαγκάκη κ.ά.
Παράλληλα έγινε προβολή βίντεο από ελληνικές ταινίες αλλά και παρουσίαση φωτογραφιών από τον ελληνικό κινηματογράφο, σε μεγάλη οθόνη.

Κορυφαία στιγμή της συναυλίας, το ανέβασμα στη σκηνή του προσκεκλημένου συνθέτη Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος τραγούδησε μαζί με τα παιδιά τέσσερα τραγούδια του («Ιλισός», «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια», «Ωραία κοιμωμένη», «Αρχή του τραγουδιού») και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Φαίνεται πως η δουλειά που γίνεται στο Μουσικό Σχολείο είναι εξαιρετική και σε βάθος, προετοιμάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τους αυριανούς μουσικούς της Αργολίδας, τους αυριανούς μουσικούς του κόσμου και καλλιεργώντας ένα σχολικό κλίμα διαφορετικό και συνεργατικό από αυτό του εντατικοποιημένου και ανταγωνιστικού τυπικού σχολείου. Αρκεί οι αρμόδιοι φορείς να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, όποτε αυτό χρειάζεται.

Αυτό το σημείωμα τελειώνει με τον τρόπο που τελείωσε και η χθεσινή συναυλία, με ένα τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου, σε μια εκτέλεση που ελπίζουμε να προτιμούν οι μαθητές, από την αντίστοιχη κινηματογραφική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου