Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Όσφρηση Εθνικών Εκλογών




Γράφει ο Αλέξανδρος Αν. Τσούμπας

Η Ελλάς ανήκει στις χώρες εκείνες στις οποίες ο χρόνος διενεργείας των Εθνικών εκλογών, αν και καθορίζεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο να λαμβάνουν χώραν ανά τετραετία, εις την πραγματικότητα η προκήρυξη εκλογών εναπόκειται στην κρίση του εκάστοτε πρωθυπουργού, της τετραετίας λογιζομένης ως ορίου. Αυτού του φαινομένου είμεθα, κατά καιρούς όλοι μάρτυρες, νέοι και παλαιότεροι. 


Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν πάντα ρευστή κυρίως λόγω αφ’ ενός μεν της εις το παρελθόν κομματοποιήσεως του Έλληνα ψηφοφόρου και ενασχολήσεώς του με τα κοινά, από το επίπεδο του καφενείου του χωριού μέχρι τα σαλόνια του Ψυχικού, αφ΄ ετέρου λόγω της ανικανότητας ή ταυτόν της αδυναμίας των πολιτικών να διαχειρισθούν επερχόμενες κρίσεις και τρίτον διότι οι πολιτικές συγκυρίες «βόλευαν» τον εκάστοτε πρωθυπουργό να επανέλθει, μετά από πρόωρες εκλογές στον θώκον του, ή να απαλλαγεί των περαιτέρω ευθυνών του έναντι των Ελλήνων πολιτών.

Σήμερα η ρευστότητα είναι ακόμη μεγαλυτέρα, παρά την αποστροφήν εμπλοκής με την πολιτικήν κυρίως των νέων δια τους γνωστούς λόγους οι οποίοι κυρίαρχα αναφέρονται στην απαξίωση του πολιτικού προσωπικού. Η ρευστότητα δικαιολογείται στην βάση: (α) της ανυπαρξίας ικανών ηγετών, (β) του κατακερματισμού των κομμάτων λόγω του (α) ανωτέρω παρά το γεγονός ότι οι αυτό-απομακρυνόμενοι από τα κόμματα εξουσίας (και άλλα) επικαλούνται την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική του κόμματός των, (γ) της απαξιώσεως της πολιτικής από τους πολίτες ως προανεφέρθη και για άλλους δευτερευούσης σημασίας λόγους.

Ενώπιον αυτής της ρευστότητος ο νυν πρωθυπουργός σταθμίζοντας τα ψηφοθηρικά οφέλη που θα προκύψουν από (α) το μοίρασμα του λεγομένου «πλεονάσματος», (β) την παρουσία στην πολιτική σκηνή του κόμματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», το οποίο όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο εμβολίζει όλα τα άλλα κόμματα πλην αυτών της Ν.Δ., της Χ.Α., και του ΚΚΕ, και επομένως εμβολίζει τον κύριο αντίπαλό του τον ΣΥΡΙΖΑ, (γ) την επικείμενη έξοδο στις «αγορές», (δ) τα εύσημα που αναμένει να του αποδοθούν κατά την επίσκεψη στην χώρα μας της καγκελαρίου κ. Μέρκελ, (ε) το μη πολωτικό κλίμα των Ευρωεκλογών, αλλά και (α) την συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων που προγραμματίζει να πάρει στο άμεσο προσεχές μέλλον και (β) την λόγω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως έχουν σήμερα τα πράγματα, αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες τον Φεβρουάριο του έτους 2015, θα κηρύξει εθνικές εκλογές οι οποίες θα λάβουν χώραν ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές ήτοι την 25ην Μαΐου 2014. Ασφαλώς το θέμα «Μπαλτάκου» και οι μέσω της Χ.Α. επόμενες αποκαλύψεις τις οποίες οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες δια στόματος Κασιδιάρη προαναγγέλλουν θα τον βλάψει αλλά δεν θα τον πλήξει τόσον ώστε να μην επωφεληθεί της υπέρ αυτού παρούσης καταστάσεως της προγραμματισθείσης από τον ίδιο, το επιτελείο του και τους «φίλους» του.



Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου