Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Τατούλης: Το έργο μας εγγύηση για το μέλλον





















Σήμερα ήρθε η ώρα του απολογισμού. Ήρθε η ώρα να κοιτάξω στα μάτια εσάς, τους πολίτες της Πελοποννήσου και να παρουσιάσω τα πεπραγμένα της προηγούμενης τριετίας». Με αυτά τα λόγια και με ένα θερμό χειροκρότημα από το κοινό που ήταν πολυπληθές μέσα και έξω από το αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ξεκίνησε τον απολογισμό του για την τριετία που βρίσκεται στην αιρετή Περιφέρεια και για το έργο που υλοποιήθηκε και που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη πενταετία με την ψήφο του Πελοποννησιακού λαού.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε πως «εμείς υλοποιούμε όσα υποσχόμαστε. Το έργο μας είναι εγγύηση για το αύριο» και έκανε αναλυτική αναφορά στα έργα υποδομών που υλοποιούνται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με ειδική μνεία στα οδικά έργα, αλλά και στα έργα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, το αεροδρόμιο, η τουριστική προβολή, οι επενδύσεις, οι συνεργασίες με άλλους εταίρους και άλλες χώρες, τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προγράμματα.
«Ολοκληρώσαμε έργα που παρέμεναν ημιτελή για χρόνια, νέα έργα ξεκίνησαν, καταφέραμε να λύσουμε το πρόβλημα των απορριμμάτων και να βάλουμε τέλος στη μαφία των σκουπιδιών, αυξήσαμε τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων μας, δημιουργήσαμε ένα νέο brand nameγια τον τουρισμός μας , «τη Μυθική Πελοπόννησο» και κυρίως αλλάξαμε τη νοοτροπία που υπήρχε στο παρελθόν.














Ο κ. Τατούλης επεσήμανε πως υπάρχει διαφάνεια στην διαχείριση της Περιφέρειας και δεν δέχεται την κριτική, ούτε τους αλεξιπτωτιστές και όσους ήρθαν για να πάρουν από την Πελοπόννησο και να φύγουν την άλλη κιόλας μέρα.
«Εμείς παλεύουμε για την Πελοπόννησο, που θα είναι ανεξάρτητη από εξαρτήσεις και προσωπικές ιδιοτέλειες, που θα είναι αυτάρκης σε αγαθά και ικανούς ανθρώπους, που θα είναι ανθρωποκεντρική αλλά και αλληλέγγυα, ευρωπαϊκή , ισότιμη και περήφανη, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, για να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.
Επίσης έκανε λόγο για μείωση των δαπανών, για αύξηση στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ενώ ανέφερε πως «αναλάβαμε ευθύνες μεγαλύτερες από όσες μας αναλογούν, αφού το καράβι χρειάζεται καπετάνιο στη φουρτούνα . Αντισταθήκαμε στην κρίση με όλες μας τις δυνάμεις και όσο περισσότερο μπορούσαμε» τόνισε ο κ. Τατούλης ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για κάποιους που διάλεξαν να κατέβουν νωρίς από το «τρένο» (εννοώντας τους 4 πρώην συνεργάτες του που ακολούθησαν διαφορετική πορεία).
Ο κ. Τατούλης τέλος μίλησε για τον σχεδιασμό τους για την επόμενη πενταετία που ήδη τρέχει, με στόχο την Πελοπόννησο του 2021. «Θέλουμε το 2012 που θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία του Έθνους μας, να το πράξουμε με υποδομές που θα φτάνουν το 1.5 δις ευρώ, με μία Πελοπόννησο που θα έχει αλλάξει για πάντα» δήλωσε ο κ. Τατούλης ολοκληρώνοντας τον απολογισμό του και κλείνοντας την εκδήλωση καλώντας τους συνεργάτες του στο πλευρό του. Συνεργάτες που στάθηκαν δίπλα του πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες…
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρόντες ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Κώστας Κόλλιας, η πρώην βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη,η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Νατάσα Ράγιου, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης καθώς και πολλοί δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου