Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Το Άγιο Φως στην Ύδρα

Το Άγιο Φως στην Ύδρα – Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στις εκκλησίες του νησιού με το Φως από τους Άγιους Τόπους

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με θαλάσσιο ταξί προερχόμενο από το Μετόχι (την απέναντι Πελοποννησιακή ακτή), αφίχθη στην Ύδρα το Άγιο Φώς που νωρίτερα είχε έρθει αεροπορικώς στην Αθήνα από τους Άγιους Τόπους...Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με θαλάσσιο ταξί προερχόμενο από το Μετόχι (την απέναντι Πελοποννησιακή ακτή), αφίχθη στην Ύδρα το Άγιο Φώς που νωρίτερα είχε έρθει αεροπορικώς στην Αθήνα από τους Άγιους Τόπους.












Το Άγιος Φως παραδόθηκε από το τον Πρόεδρο της ΚΕΔΥ κ. Α. Σωτηρόπουλο, εκπρόσωπο του Α. Τ. Ύδρας και του Λιμεναρχείου Ύδρας, στον Δήμαρχο Ύδρας κ. Ά. Κοτρώνη και τον 

Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δ. Κατσικάρη που το μετέφεραν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό «Κοιμήσεως Θεοτόκου» όπου και το παρέλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος – Πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ακίνδυνος Δαρδανός. Στη συνέχεια μετά το «Δεύτε Λάβετε Φως» το Άγιο Φως παραδόθηκε στους πιστούς που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού και ανέμεναν την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός στο λιμάνι του νησιού, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Ά. Κοτρώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δ. Κατσικάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, η Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Λ. Λούλου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΥ κ. . Σωτηρόπουλος, οι Αρχές του Τόπου (Αστυνομία και Λιμεναρχείο) και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου