Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Σε ιδιώτη-εργολάβο τμήμα της καθαριότητας στην Ερμιονίδα το καλοκαίρι; Δημοτικό Συμβούλιο στο Κρανίδι


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, Αναστάσιος Λάμπρου, σε ανοιχτή πρόσκληση για την 6η συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου που θα γίνει στις 10 Μαρτίου 2014, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λυκείου Κρανιδίου, απευθύνεται στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στις παρατάξεις που θα κατέβουν στις επικείμενες εκλογές και ζητάει τη στήριξη και την έγκριση «της εισήγησης της υπηρεσίας καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου μας, για να ανατεθεί τμήμα του τομέα καθαριότητας, σε ιδιώτη εργολάβο, καθώς επίσης να εξουσιοδοτήσουμε την οικονομική επιτροπή να καταρτίσει τους όρους της άνω προκήρυξης–εργολαβίας»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπρου «θεωρώ ότι μετά το δελτίο τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την έκδοση ΚΥΑ για την μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου μας στον ΧΥΤΑ της Φυλής, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αρνητική ψήφο. Αν και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών του αποτελούν κύρια προτεραιότητά μας, απαιτείται ν΄ ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας, να συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ και να εκφράσουμε θετική γνώμη επί της εισηγήσεως της υπηρεσίας καθαριότητας»

Ολόκληρο το κείμενο-ανοιχτή πρόσκληση του κ. Λάμπρου καθώς και η πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τα θέματα της συνεδρίασης:

Θέμα: « Ανοικτή πρόσκληση για την 6η συνεδρίαση 2014 του Δ.Σ – Απαιτείται συναίνεση του Σώματος για να εγκριθεί η ανάθεση τμήματος του τομέα καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας σε ιδιώτη εργολάβο κατά την καλοκαιρινή περίοδο»

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 10/3/2014 συγκαλώ με πρόσκληση που θα σας αποστείλω την 6η συνεδρίαση 2014 του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 7.00 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λυκείου Κρανιδίου, με πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση της εισήγησης της υπηρεσίας καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου μας, για να ανατεθεί τμήμα του τομέα καθαριότητας, σε ιδιώτη εργολάβο, καθώς επίσης να εξουσιοδοτήσουμε την οικονομική επιτροπή να καταρτίσει τους όρους της άνω προκήρυξης – εργολαβίας.

Η παρούσα απόφαση απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (14 θετικούς ψήφους). Καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να παραστούν και να έχουμε έτσι την απαραίτητη καταστατική απαρτία καθώς επίσης να εγκρίνουν την εισήγηση της υπηρεσίας, η οποία είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο τομέα καθαριότητας του Δήμου μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ την εισήγηση της υπηρεσίας καθαριότητας αλλά και την εισήγηση της διοίκησης του Δήμου την καταψήφισαν 2 μέλη του Δ.Σ εκπρόσωποι της μειοψηφίας ο Δ.Σ κ.Δ. Σφυρής και ο Δ. Σ κ. Α. Δημαράκης με το σκεπτικό (ότι δεν υπήρχε αναφορά για τον προορισμό της διαχείρισης των απορριμμάτων).

Θεωρώ μετά το δελτίο τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την έκδοση ΚΥΑ για την μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου μας στον ΧΥΤΑ της Φυλής, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αρνητική ψήφο. Αν και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών του αποτελούν κύρια προτεραιότητά μας, απαιτείται ν΄ ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας, να συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ και να εκφράσουμε θετική γνώμη επί της εισηγήσεως της υπηρεσίας καθαριότητας.

Κάνω έκκληση προς όλους, να υπερβούμε τις άγονες αντιπαραθέσεις και ν΄ αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να διαπιστώσουμε ότι ο Δήμος μας είναι τουριστικός, και το μόνιμο και εποχιακό προσωπικό που διαθέτει δεν μπορεί ν ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου, για πάρα πολλά χρόνια τόσο ο Δήμος Ερμιονίδας όσο και οι πρώην Δήμοι Κρανιδίου – Ερμιόνης χρησιμοποιούσαν ιδιώτη εργολάβο κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Ζητώ απ΄ όλους ν΄ ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μου, να δείξουν υπευθυνότητα, συνέπεια προς όφελος του τόπου και της τοπικής κοινωνίας και χρειάζεται όλοι να συμβάλλουμε έτσι ώστε η μεταβατική περίοδο του καλοκαιριού (μεταξύ εκλογών και ανάληψη νέων καθηκόντων ) να μην δημιουργήσει δισεπίλυτα προβλήματα στους δημότες και στους πολλούς επισκέπτες της περιοχής μας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ



Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Ν. 3852/10 στις 10/3/2014 ημέρα Δευτέρα ώρα 19:00 για συνεδρίαση για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Λήψη νέας απόφασης σχετικά με διαγωνισμό για την ανάθεση εργασιών τμήματος του τομέα καθαριότητας στο Δήμο Ερμιονίδας.
Σχετικά με αίτημα του κ. Χαράλαμπου Γερενάλη.
Σχετικά με ανάκληση της απόφασης α. α 250/2013 και λήψη νέας κανονιστικής απόφασης.
Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
Λήψη νέας απόφασης για έγκριση και παραλαβή της μελέτης «σύνταξη τυπικών σχεδίων και προδιαγραφών για την προκήρυξη του έργου: «καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο λιμένα Πορτοχελίου» μελετητής κ. Κουτσουρελάκης Ιάσωνας.
Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων» αρ. μελέτης 9/2014.
Έγκριση και παραλαβή μελέτης «Αντικατάσταση στέγης οικίας Κων/νου Δημότση- Έλληνα – (Δωρεά )» 10/2014.
Έγκριση και παραλαβή μελέτης «Επούλωση λάκκων 2014» 8/2014.
Σχετικά με εργασίες σε αθλητικούς χώρους (αίτημα συμβούλων αντιπολίτευσης).
Επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων για το έτος 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου