Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ- ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΗ.ΜΕΡΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΝΑΥΠΛΙΟ. ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΡΟΒΙΓΚΑ

Σοροβίγκας Γιάννης του Δημητρίου και της Αγγελικής
Γεννήθηκα στο Ναύπλιο στις 12/10/1963.
Σπούδασα στα ΚΑΤΕΕ Κοζάνης στο τμήμα Βιομηχανικής Εγκατάστασης & Παραγωγής.
Ασχολούμαι με τον Τουρισμό από το 1985 σαν ιδιοκτήτης Γραφείου Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Γραφείου Γενικού Τουρισμού.
Διετέλεσα Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητήριου Αργολίδας το διάστημα 2011 έως το 2013.
Διατελώ άμισθος σύμβουλος του Δ.Ν. στον Τουριστικό τομέα από το 2013.
Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αργολίδας από 2009 έως και σήμερα.

Διετέλεσα Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων στο 4ο Δημοτικό σχολείο την περίοδο 2011 έως 2013.
Διατελώ Μέλος της Διοίκησης & Εκπρόσωπος Τύπου του Πανναυπλιακού από το 2013.Κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Διοίκησης του Πανναυπλιακού τοποθετήθηκα Υπεύθυνος στον ευαίσθητο τομέα της Ακαδημίας του Πανναυπλιακού.

ΔΗΛΩΣΗ
Το Ναύπλιο, ένας Δήμος με συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω της ομορφιάς, της γεωγραφικής του θέσης και της ιστορίας του, έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για το μέλλον. Αναμφίβολα, η συγκυρία της οικονομικής ύφεσης αλλάζει τις προτεραιότητες και θέτει εμπόδια τα οποία, όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούμε να υπερβούμε. Οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί μέσω του προγράμματος για την τουριστική ανάπτυξη που υλοποιεί ο Δήμος Ναυπλιέων. Ένα πρόγραμμα το οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν. Αρκεί να υπάρχει θέληση, σοβαρότητα και μεθοδικότητα, αρκεί να μην υποκύπτουμε σε λογικές μιζέριας και μεμψιμοιρίας.

Η εμπειρία μου στον τουρισμό ως επαγγελματίας στον χώρο και η ενασχόλησή μου ως άμισθος σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων σε θέματα τουρισμού, με οδηγούν με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αναρίθμητες δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής. Γιατί αυτό συμβαίνει ήδη: με τον έγκαιρο προγραμματισμό δράσεων για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας και με το αναπτυξιακό έργο του Λιμανιού, κατορθώνουμε και ενισχύουμε την επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου. Παράλληλα, με τη χάραξη μιας συγκροτημένης και αποτελεσματικής στρατηγικής σε βάθος χρόνου μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι, παρά το περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας που βρισκόμαστε, θα αντιμετωπίσουμε κάθε μελλοντική δυσκολία στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. Βασικό μας ζητούμενο ήταν και είναι ο προγραμματισμός δράσεων πρακτικά εφαρμόσιμων που θα αποσκοπούν στην προσέλκυση αυξημένων ροών επισκεπτών και η διάχυση των οικονομικών οφελών στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, πάντοτε σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής.
Όλα αυτά είναι ένα μόνο παράδειγμα του τρόπου που λειτούργησε η Δημοτική Αρχή Κωστούρου στο σύντομο μα περιεκτικό διάστημα που ανέλαβε καθήκοντα. Το μέλλον προμηνύεται ακόμη πιο ελπιδοφόρο και μας καλεί όλους να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για την ανάπτυξη του τόπου και των ανθρώπων του, για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα Δήμο αντίστοιχο της ιστορίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου