Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Σημαντικά τα αποτελέσματα της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στη Λακωνία


Συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα, προσήχθησαν τριάντα εννέα (39) και έγινε έλεγχος σε εκατόν εβδομήντα (170)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα έξι (176) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα μία (41) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις κλοπών, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (27.3.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ και άλλες περιοχές της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα (170) άτομα, εκ των οποίων εκατόν σαράντα τρία (143) ήταν ημεδαποί και είκοσι επτά (27) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εβδομήντα έξι (176) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα εννέα (39) άτομα, από τα οποία είκοσι επτά (27) ήταν ημεδαποί και δώδεκα (12) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα.


Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Επτά (7) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Οκτώ (8) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, δύο (2) υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες στο Δαφνί και στο Λάγιο Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 18 και 32 ετών, αντίστοιχα.



Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα τρεις (33) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οκτώ (8) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου