Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Υδραικο Καρναβάλι 2014










Με πολύ κέφι, χαρούμενη διάθεση και μουσική το έγινε το πατροπαράδοτο καρναβάλι της Ύδρας. Η προσέλευση των μασκαρεμένων έγινε στην πλατεία Βότση του νησιού απ’ όπου τις μεσημεριανές ώρες ξεκίνησε η παρέλαση του Καρνάβαλου στα γραφικά δρομάκια και τις συνοικίες της Ύδρας.
Η χαρούμενη παρέλαση του Καρνάβαλου πέρασε την οδό Αντωνίου Λιγνού ως την κεντρική έσοδο του αρχοντικού Σαχτούρη, (Παλιό Γυμνάσιο-Λύκειο Ύδρας), κατευθύνθηκε στην Λάκκα του Χίλαρι και μέσω της οδού Αντωνίου Κριεζή, πήγε στη συνοικία του Καμινιού όπου στήθηκε γλέντι με χορό με την συνοδεία κερασμάτων κρασιού και μεζέδων.
Μετά τα Καμίνια η χαρούμενη πομπή το καρνάβαλου και των μασκαράδων ξεκίνησε για το λιμάνι του νησιού. Φτάνοντας στο λιμάνι οι καρναβαλιστές, έστησαν χορό με παραδοσιακά νησιώτικα και αλλά τραγούδια.
Στη συνέχεια η καρναβαλική πομπή, κατευθύνθηκε στην οδό Γεωργίου Σαχτούρη πέρασε έξω από το Γήπεδο (Περιβόλι του Κούσουλα) και κατέληξε στην συνοικία «Ξερή Ελιά» και στην ομώνυμη πλατεία.

Ο Δήμαρχος Ύδρας απευθύνοντας χαιρετισμό και ευχαριστίες στους συμμετέχοντες και αυτούς που συνετέλεσαν στην επιτυχία του φετινού Καρναβαλιού
Εκεί σε ολιγόλεπτο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης τόνισε ότι ζούμε σε πανέμορφο νησί που «όπως μας προσέχει» έτσι και εμείς θα πρέπει να το προσέχουμε, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στο Καρναβάλι και όλους όσους και όσες με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν να ακολουθηθεί η παράδοση του καρναβαλιού και να διοργανωθεί όλη αυτή η εκδήλωση.

Ακολούθησε γλέντι με τραγούδια και χορούς με νόστιμους μεζέδες και άφθονο κρασί, το γλέντι κράτησε έως τις πρώτες βραδινές ώρες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου