Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Φουγάρο: Τα εργαστήρια της κουζίνας ξεκινούν στις 18 Μαρτίου 2014


Τον 1ο κύκλο εργαστηρίων μαγειρικής εγκαινιάζει το Φουγάρο, με «πρωταγωνιστές» τον σεφ του Φουγάρου,Markus Walser, και τον Δημήτρη Ξανθούλη. Τα εργαστήρια ξεκινούν την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 στις 18.00 και θα γίνονται στην κουζίνα του Φουγάρο Καφέ. Απευθύνονται σε μικρά γκρουπ – μέχρι 14 άτομα – ενηλίκων.

Το «μενού» περιλαμβάνει:
ομαδική παρασκευή πιάτων που εμπνέονται από τη μεσογειακή κουζίνα, σε χαλαρή ατμόσφαιρα με ανταλλαγή συνταγών και απόψεων
κρασί από τη Νεμέα και
ομαδικό δείπνο με τα πιάτα που παρασκευάστηκαν, στο Φουγάρο Καφέ.

Ο πρώτος κύκλος των εργαστηρίων περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές:


ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ
Το τέλειο risotto
Μικρά μυστικά για το το πιο εμβληματικό πιάτο της Ιταλικής κουζίνας! Με νηστίσιμα υλικά λόγω εποχής, με επικέντρωση σε δύο συνταγές από τον Ιταλικό βορρά: ριζότο με μελάνι σουπιάς, κλασική Βενετσιάνικη συνταγή και risotto primavera με ανοιξιάτικα λαχανικά - τη μυστική συνταγή του Harris Bar, και μια μικρή σαλάτα με αγκινάρες.


ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Νηστίσιμα αλλιώς: Εναλλακτικές συνταγές για νηστίσιμα από την Μεσόγειο
Όλοι οι χριστιανικοί πληθυσμοί που κατοικούσαν στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και στην Ισπανία και την Ιταλία, καλλιέργησαν μέσα στους αιώνες, μια τεράστια μαγειρική παράδοση, με συνταγές, για τις περιόδους των μεγάλων νηστειών. Θα αναφερθούμε σε αυτές και θα παρασκευάσουμε μαζί μερικά από τα λιγότερο γνωστά νηστίσιμα πιάτα.


ΤΡΙΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
The sea food extravaganza
Νέοι τρόποι παρασκευής και συνταγές με ψάρια και θαλασσινά της περιοχής.


ΤΡΙΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Άγρια χόρτα και σπαράγγια
Τα άγρια χόρτα, ήταν για πολλούς αιώνες ένα βασικό «πιάτο» στο καθημερινό μενού των Ελλήνων. Θα περιηγηθούμε μαζί, αν ο καιρός το επιτρέπει, στους αγρούς, θα μαζέψουμε χόρτα και αν βρούμε άγρια σπαράγγια, θα τα μαγειρέψουμε διαφορετικά, με «τρόπους» από την Ασιατική και Ευρωπαϊκή κουζίνα.


ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ
Συνταγές από τη βόρεια Αφρική: Κους κους, μαγειρευτά ή σαλάτες
Οι λαοί της Βόρειας Αφρικής μεταχειρίζονται ακριβώς τα ίδια υλικά με εμάς για ένα εντελώς διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα. Θα παρασκευάσουμε μαζί, ένα πλήρες βορειαφρικανικό γεύμα.


ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ
BBQ: Διαφορετικές μαρινάδες για διαφορετικά κρέατα
Θα αποχαιρετίσουμε μαζί την Άνοιξη με ένα υπαίθριο πάρτι με ψητά στα κάρβουνα και ευρηματικές σαλάτες στον υπαίθριο χώρο του Φουγάρου. Φέρτε αν θέλετε και τους φίλους σας, μιας και το είδος του συγκεκριμένου σεμιναρίου επιτρέπει την συμμετοχή περισσότερων ατόμων....

Κόστος συμμετοχής: 25 € ανά εργαστήριο, 125€ όλος ο κύκλος των 6 εργαστηρίων - Το κόστος περιλαμβάνει υλικά, εργαστήριο και δείπνο με κρασί στο Φουγάρο Καφέ!
Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: 27520 47347 – 6940295416 – info@fougaro-cafe.gr
Κρατήσεις απαραίτητες – Θέσεις Περιορισμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου