Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση “Ρεαλισμός και τέχνη «Food reason» με «ελληνικό μέτρο»’



Με μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκε η εκδήλωση “Ρεαλισμός και τέχνη – «Food reason» με «ελληνικό μέτρο»” που φιλοξενήθηκε στο Alkyon Resort Hotel & Spa.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου, 15 Φεβρουαρίου με μια μικρή έκθεση τοπικών αγροτροφίμων όπου δεκατέσσερις επιλεγμένοι παραγωγοί αγροτροφίμων της Κορινθίας παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό (όσπρια, ζυμαρικά, σάλτσες, μαρμελάδες, μέλι, ελαιόλαδο, σταφίδα, πετιμέζι, ξίδι, κρασί, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, αρτοσκευάσματα). Στο μεσημεριανό, συμμετέχοντες και προσκεκλημένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακό γεύμα που επιμελήθηκε ο chef του ξενοδοχείου κος Σαμουήλ Κατσίνης με τα εξαιρετικά αγροτρόφιμα της έκθεσης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κύριος Γεώργιος Πολίτης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Alkyon Resort Ηotel & SPA ο οποίος ανέφερε ότι ένοιωσε την ανάγκη να ενστερνιστεί το όραμα βιωσιμότητας των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων αγροτροφίμων στην ευλογημένη γη της Κορινθίας και με ιδιαίτερη χαρά θα σταθεί αρωγός φιλοξενίας σε κάθε αξιόλογη προσπάθεια.

Βασικοί άξονες της συνεδρίασης που ακολούθησε, αποτέλεσαν η 1η ανοιχτή εκδήλωση της κοινότητας «Food reason» με «Ελληνικό μέτρο» και η ενημέρωση για το πρόγραμμα ‘Ελληνικό πρωινό’ του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η κοινότητα «Food reason» με «Ελληνικό μέτρο» οραματίζεται την επιβίωση και διάκριση των τοπικών οικογενειακού χαρακτήρα επιχειρήσεων αγροτροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας στην Ελλάδα. Το όραμα βιωσιμότητας αυτής της μορφής επιχειρηματικότητας μοιράζονται οι πρωτοπόροι παραγωγοί, οι συντελεστές στη μεταποιητική και εμπορική επιχειρηματικότητα στην αλυσίδα αξίας και οι τελικοί καταναλωτές των αγροτροφίμων.

‘Το ελληνικό πρωινό, επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας και έχει ως στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς’, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος. Γιώργος Πίττας, μέλος της διοίκησης του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και εμπνευστής της ιδέας του ελληνικού πρωινού. Στην ομιλία της η κα. Αγνή Χριστίδου, Γενική Διευθύντρια του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) τόνισε ότι ‘στόχος για το 2014 είναι να φθάσουμε τα 500 ξενοδοχεία και στο τέλος του 2016 τα 1000’.

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν η κυρία Αθηνά Σχινά, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης, Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κος. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ο κος. Κώστας Ελέζης, Karpos Company, ο κος. Γεώργιος Παπανικολάου, καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Συνεργάτης Peer-to-Peer (P2P) Alternatives Foundation στην Ελλάδα, ο κος. Ιωάννης Σαριδάκης, Διεύθυνση Τυποποίησης ΕΛΟΤ, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης με θέμα ‘Η κοινότητα «food reason» με «ελληνικό μέτρο»’ είχαν οι κ.κ. Λάμπρος Πυργιώτης, Ελληνικό Παντοπωλείο not just greek salad Ι.Κ.Ε. και Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το συνέδριο πλαισιώθηκε από γευσιγνωσία τοπικών κρασιών με την καθοδήγηση του οινογνώστη κου. Γιάννη Παπαδάκη, ενώ τον χώρο της έκθεσης και του συνεδρίου κοσμούσαν έργα της γνωστής ζωγράφου Μαρίας Κτιστοπούλου από την συλλογή της “Παραφερνάλια” που αποτυπώνουν με ρεαλισμό την ελληνική αγροτική παραγωγή.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε την Κυριακή με την παράθεση του ‘Ελληνικού πρωινού’ που περιλάμβανε παραδοσιακές πίτες, γλυκό τραχανά, ρυζόγαλο, σταφίδες, μέλι, αλείμματα, κρέμες, μαρμελάδες και πολλά ακόμα προϊόντα της Κορινθίας.

Στην έκθεση τοπικών αγροτροφίμων συμμετείχαν:
FASOLIAFENEOU.GR, όσπρια, ΓΚΟΥΡΑ
ΤΕΡΠΝΟΝ Γεύσεις Ευτυχίας, ζυμαρικά, ΚΟΡΙΝΘΟΣ
LADOLEA, βιολογικό ελαιόλαδο, ΜΕΛΙΣΣΙ
ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ Βιοκαλλιέργειες, σάλτσες, μαρμελάδες, ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝΑ
Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, βιολογικά προϊόντα από σταφύλι – ξίδι, πετιμέζι, ΝΕΜΕΑ
ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, ΚΑΛΙΑΝΟΙ
GOLDEN BLACK, βιολογική κορινθιακή σταφίδα, ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ
ΜΕΛΙΤΙΜΟΝ, μέλι, ΒΡΑΧΑΤΙ
ΔΡΥΠΕΣ, βιολογικά φρέσκα φρούτα, μαρμελάδες, ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝΑ
ΚΑΛΛΙΔΟΡΠΙΟΝ, βιολογικά γλυκά, μαρμελάδες, χυμοί, αρτοσκευάσματα, ΠΟΥΛΙΤΣΑ
ΚΤΗΜΑ ΓΚΙΟΥΛΗ, βιολογικό κρασί, ΚΛΗΜΕΝΤΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, βιολογικό κρασί, σταφίδα, ελαιόλαδο, ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ, κρασί, ΛΑΛΙΩΤΗ
LENAS GOURMET, κρέμες φυστικιού, αμυγδάλου και φουντουκιού, ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ

Το Alkyon Hotel Resort & Spa

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Alkyon Resort Hotel & Spa 5*, βρίσκεται στο Βραχάτι Κορινθίας. Χτισμένο σε μια έκταση 23.000 τ.μ. μέσα σε κατάφυτους κήπους, αποτελεί μια όαση γαλήνης και πολυτέλειας για τους επισκέπτες του, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πολυτελούς διαμονής, υγείας και ευεξίας, εστίασης, οργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων.
Το βραβευμένο πολυτελές κέντρο υγείας & ευεξίας ‘Spa Center’ του ξενοδοχείου προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση σε όσους επιθυμούν υψηλές υπηρεσίες χαλάρωσης, ομορφιάς, αντιγήρανσης, αναζωογόνησης και ευεξίας. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν: Εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, θερμαινόμενο Jacuzzi 6 θέσεων, Turkish bath, Hamam, 2 Saunas, Spa jet, Γυμναστήριο, Κομμωτήριο, Τμήμα αντιγήρανσης, 5 ατομικές καμπίνες θεραπειών, Spa Suite, Αρωματικό λουτρό υδρομασάζ & Spa Boutique.
Επιπλέον, το Alkyon Resort Hotel & Spa διαθέτει μοναδικούς χώρους συνεδρίων, παρουσιάσεων, εταιρικών συναντήσεων, σεμιναρίων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και δεξιώσεων. Οι κομψές αίθουσες μπορούν να φιλοξενήσουν από μια μικρή συνάντηση των 10 ατόμων μέχρι μια εκδήλωση 1100 ατόμων. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, οι άριστες υπηρεσίες υποστήριξης και το έμπειρο προσωπικό διασφαλίζουν με φροντίδα την επιτυχία κάθε εκδήλωσης.
Η προνομιακή του θέση του Alkyon Resort Hotel & Spa, σε απόσταση μόλις μιας ώρας από την Αθήνα και 80 μέτρων από την θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου, το καθιστά πρώτο στην προτίμηση των επισκεπτών για τις μικρές ή τις μεγάλες αποδράσεις τους, όλες τις εποχές του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου