Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΑΡΜ για την υδροδότηση του Δήμου



Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., εκπληρώνοντας τον σκοπό της για την υδροδότηση του Δήμου μας με επαρκές νερό,

σε ποσότητα και ποιότητα, υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο Π.Ε.Π. Πελοποννήσου (Ε.Σ.Π.Α.), με τίτλο «Υδροδότηση Δήμου Άργους-Μυκηνών από τις πηγές της Λέρνης», προϋπολογισμού 15.664.534,00 €, η οποία εγκρίθηκε με την υπ΄αρ.πρωτ. 383/24.01.14 απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Κου Πέτρου Τατούλη.

Η πρόταση της χρηματοδότησης συντάχθηκε από τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. αξιοποιώντας την εμπειρία τους, τις γνώσεις τους στη σύγχρονη τεχνολογία καθώς και όλες τις υφιστάμενες μελέτες και στοιχεία που προέκυψαν από τις προσπάθειες των προηγουμένων Καποδιστριακών Δήμων (Μυκηναίων, Κουτσοποδίου).

Με το έργο της πρότασης, στοχεύουμε:

Στην ολοκλήρωση της υδροδότησης από τις πηγές της Λέρνης και της Αμυμώνης του Καλλικρατικού Δήμου Άργους-Μυκηνών (εκτός των περιοχών που διαθέτουν δικές τους πηγές), καθώς και της Δημοτικής ΕνότηταςΜιδέας του Δήμου Ναυπλιέων, με την κατασκευή αγωγών μήκους 60 χιλιομέτρων περίπου,

Στον πλήρη εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού (Η/Μ) εξοπλισμού ολοκλήρου του υδροδοτικού συστήματος και

Στην ορθολογική διαχείριση των πηγών Λέρνης και Αμυμώνης, καθώς και στην πρόληψη των διαρροών του νερού στους αγωγούς μεταφοράς, με σύστημα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού.

Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται να γίνει σε χρονικό διάστημα δεκαοκτώ (18) μηνών, από την έναρξη των εργασιών.



Σαν Διοικητικό Συμβούλιο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα στελέχη των υπηρεσιών, αφ΄ενός μεν της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., αφ’ ετέρου δε της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου για την αμέριστη προσπάθειά τους φέρνοντας εις πέρας ένα θέμα αυτού του μεγέθους, τόσο ως προς τον προϋπολογισμό όσο και ως προς την σημαντικότητα του.

Με το έργο αυτό, ευελπιστούμε στην οριστική επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος του Δήμου μας, που ταλανίζει χρόνια τώρα τους δημότες της και συγκεκριμένα, περιοχές όπως Μπόρσα, Φίχτια, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Πρόσυμνα, Λίμνες και Κουτσοπόδι θα υδροδοτηθούν για πρώτη φορά με νερό από τις πηγές της Λέρνης.

Ιδιαιτέρως σημαντική στο όλο αυτόεγχείρημα είναι η ακούραστη παρουσία του Περιφερειάρχη, Κου Πέτρου Τατούλη, που με το ενδιαφέρον του και την προσπάθεια του χρηματοδοτεί ένα τόσο μεγάλο έργο σε αυτή τη δύσκολη εποχή.



Ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ.



Νικόλαος Κανέλλος Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου