Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Όλα όσα είχε πει ο Γιώργος Γαβρήλος επαληθεύτηκαν


Η άνοδος της ανεργίας στο 28% και η «Βουλγαροποίηση» της Ελληνικής αγοράς εργασίας είναι μια πραγματικότητα που φέρνει στο νου μας τα όσα είχε δηλώσει ο διακεκριμένος εργατολόγος Γιώργος Γαβρήλος σε σχετική έρευνα της «Ενημέρωσης Πελοποννήσου», στα τέλη Ιανουαρίου του 2013.
Παραθέτουμε ένα κομμάτι από τις δηλώσεις του γιατί, τα γεγονότα που έρχονται απαιτούν να θυμίσουμε ότι υπάρχουν ακόμη, λίγα δυστυχώς πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν τη δύναμη να λένε αλήθειες που πονάνε.
Είχε πει το, ακόμη μέχρι τότε, στέλεχος του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ:«… Το δεύτερο Μνημόνιο σε συνδυασμό με το τρίτο, έχουν καταφέρει με την εφαρμογή τους, να «αποδομήσουν» τους στοιχειώδης κανόνες του εργατικού δικαίου, καθώς και το «δίχτυ προστασίας», που υπήρχε για τους εργαζομένους. Είναι ξεκάθαρο, πως με συνοπτικές διαδικασίες, εξανεμίζονται δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι τα είχαν κατακτήσει με σκληρούς αγώνες, τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Αυτό που συμβαίνει στα «εργασιακά χρονικά» της χώρας μας είναι πρωτόγνωρο. Δυστυχώς η «Βουλγαροποίηση» της Ελληνικής αγοράς εργασίας είναι «προ των πυλών …»
Δυστυχώς επαληθεύτηκε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου