Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Στέφανος Π. Μαργέλος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα».



Ο Δήμος Ναυπλιέων φέρει το βάρος μιας σπουδαίας κληρονομιάς, πολιτικής και ιστορικής, αλλά και την ευθύνη να φανεί αντάξιος της πλούσιας Ιστορίας της χώρας. Εμείς, όλοι οι πολίτες του, θα πρέπει να βλέπουμε τους εαυτούς μας ως υπόχρεους συνεχιστές και όχι απλώς διεκπεραιωτές: με τις αποφάσεις μας έχουμε τη δυνατότητα (και την υποχρέωση) να αναπτύξουμε τον τόπο πάνω στα ισχυρά θεμέλια της ιστορίας μας.

Σήμερα, με την προσωπική προσπάθεια του Δημάρχου, Δημήτρη Κωστούρου, προωθούνται έργα ευρύτερης ανάπτυξης (λιμάνι Ναυπλίου, εκβάθυνση, μαρίνα, διαμορφώσεις σε μεγάλη κλίμακα στο Ιστορικό Ναύπλιο, Παραλιακό Μέτωπο Εισόδου πόλης κοκ), σύγχρονες υπο-δομές που θα επαναπροσδιορίσουν και θα αναβαθμίσουν το Δήμο μας. Παράλληλα δε με τα ήδη προγραμματισμένα έργα, υπάρχει μια σειρά από προτεραιότητες που πρέπει να δρομολογηθούν σε άμεσο χρόνο.

Ανάμεσά τους βρίσκονται ανάγκες αστικού σχεδιασμού του ευρύτερου Καλλικρατικού δήμου, με ανάπτυξη υπηρεσιών που θα προάγουν το επίπεδο διαβίωσης του πολίτη και με την επίλυση πολεοδομικών προκλήσεων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι θα πρέπει να βρούμε, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια, λύσεις για τυφλά μη οικοδομήσιμα οικόπεδα, με παραχωρημένους δρόμους, εντός των Καλλικρατικών οικισμών του Δήμου, τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από τους πολίτες παρότι επιβαρύνονται φορολογικά γι” αυτά. Επιπλέον οφείλουμε να εμβαθύνουμε το σχεδιασμό μας για την ανάδειξη του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής σε σχέση με τα μοναδικά, σε καλλιτεχνική και αρχαιολογική αξία, μνημεία της γης μας. Να αξιοποιήσουμε τη θέση και το μελλοντικό χαρακτήρα του λιμανιού για την μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη (αγροτική, εμπορική, τουριστική) και για την μετατροπή του Δήμου σε πόλο έλξης και προορισμού.

Καθίσταται έτσι σαφές ότι στα προσεχή χρόνια ο Δήμος Ναυπλιέων θα χρειαστεί κάθε δυνατή ενίσχυση σε επιστημονικό τεχνικό επίπεδο για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή και προσαρμογή των εξαιρετικά σημαντικών αυτών έργων. Η δουλειά έχει ξεκινήσει από τον Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι ξέρει να αξιοποιεί τα υπάρχοντα μέσα, χωρίς να αναλώνεται σε στείρες, μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις που δεν ανταποκρίνονται στη ρεαλιστική πραγματικότητα και στην οικονομική συγκυρία της εποχής η οποία απαιτεί έργα και όχι πολιτικά λόγια.

Εκτιμώντας την ειλικρινή αυτή προσπάθεια, συστρατεύομαι στο πλευρό του Δημήτριου Κωστούρου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο συνδυασμό του «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα», για να βοηθήσω κι εγώ με τις ειδικές τεχνικές γνώσεις μου στην ανάπτυξη του τόπου. Στο πλευρό ενός ανθρώπου που τον διακρίνει το αγωνιστικό πνεύμα, κάτι που είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά αφού τον πρωτοσυνάντησα κατά τα παιδικά μας χρόνια, στα θρανία του Δημοτικού Σχολείου…

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Επώνυμο : ΜΑΡΓΕΛΟΣ

Όνομα : ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Όνομα πατέρα : ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ

Όνομα μητέρας : ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Χρονολογία γέννησης : 15 MΑΡΤΙΟΥ 1967 ( 15 / 03 / 67 )

Τόπος κατοικίας : ΝΑΥΠΛΙΟ – ΝΙΚΗΤΑΡΑ 12 Τ.Κ. 21100

Επάγγελμα : ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ – ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκα το 1967 και μεγάλωσα στο Ναύπλιο . Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στην Πρόνοια όπου και τελείωσα στο 3Ο Δημοτικό Σχολείο Πρόνοιας Ναυπλίου. Το απολυτήριό μου το πήρα από το 1ο Λύκειο Ναυπλίου (Γυμνάσιο – Λύκειο) και σπούδασα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό αποκτώντας πιο ολοκληρωμένη και άρτια εκπαίδευση τον τομέα των σπουδών μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου