Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Χαιρετισμός του Γ.Ανδριανού στην βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Επίδαυρο





Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, στο Πνευματικό κέντρο Λυγουριού πραγματοποιήθηκε μια σπουδαία και συγκινητική εκδήλωση που σκοπό είχε να τιμηθούν οι επιτυχόντες μαθητές του Δήμου στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο ιστορικός – συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος ο οποίος μίλησε σε μία κατάμεστη αίθουσα για την Πολυμάθεια και την Μόρφωση. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού κ. Ανδριανός Ιωάννης.

"Θέλω πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ τα παιδιά που τιμάμε σήμερα για τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στις σπουδές και γενικότερα την σταδιοδρομία σας. Να συγχαρώ επίσης τους δασκάλους και τις οικογένειές σας που σας συμπαραστάθηκαν και σας συμπαρίστανται στις προσπάθειές σας και καμαρώνουν για τις επιτυχίες σας, όπως καμαρώνουμε όλοι μας.Και βεβαίως, να συγχαρώ τον Δήμο γιατί με την εκδήλωση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι η τοπική μας κοινωνία αναγνωρίζει την τεράστια σημασία της αριστείας.

Δεν θέλω να μακρηγορήσω, κυρίως γιατί απόψε έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την σκέψη και τον μεστό λόγο του Σαράντου Καργάκου. Ο Σαράντος Καργάκος είναι από τους λίγους εκείνους διανοούμενους που επιμένουν να υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι η εργαλειακή θεώρηση της εκπαίδευσης, που αφορά την συσσώρευση πληροφοριών και την απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων, από μόνη της δεν επαρκεί για να καλύψει τις βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου και των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου