Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αποσύρεται προς αναμόρφωση η ρύθμιση για την κατάργηση της ψήφου των μεταναστών


Εν μέσω έντονων αντιδράσεων και διαφωνιών από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σύμφωνα με πληροφορίες θα αποσύρει τελικά την επίμαχη ρύθμιση για τη ψήφο των μεταναστών. Η τροπολογία η ψήφιση της οποίας έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη Βουλή, περιλαμβάνει τη ρύθμιση για την ψήφο των μεταναστών και την αλλαγή στις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μετά τις «βόμβες» του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά για τη ψήφο των μεταναστών καθώς και τις αντιδράσεις του πρώην υπουργού Εσωτερικών και νυν τομέαρχη Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Ντόλιου και πλήθους βουλευτών, ο Γιάννης Μιχελάκης θα αποσύρει τελικά τη συγκεκριμένη ρύθμιση, και θα την επαναφέρει τροποποιημένη με βάση τις αλλαγές που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να περιληφθούν στη συγκεκριμένη τροπολογία μόνον «οι νομικά απολύτως αναγκαίες αλλαγές ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης των εκλογών από το ΣτΕ». Σε διαφορετική περίπτωση η Χαριλάου Τρικούπη είχε καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται νατην ψηφίσει.

Τι σημαίνει όμως «νομικά απολύτως αναγκαίες αλλαγές»:

Πρώτον, να δοθεί η δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθε στους ομογενείς, δηλαδή Πόντιους και Βορειοηπειρώτες

Δεύτερον, να δοθεί η ίδια δυνατότητα τους επί μακρόν διαμένοντες μετανάστες στη χώρα μας και σε αυτούς της 2ης γενιάς.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι στις περιπτώσεις αυτές δεν θα υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας της ψήφου και, άρα, της όποιας ακύρωσης των εκλογών από το ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου