Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Στην Κεφαλλονιά κατευθύνονται δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού



Μέσα στις επόμενες δύο ώρες αναμένεται να φτάσουν στην Κεφαλλονιά, δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού, προκειμένου να βοηθήσουν στην κάλυψη των αναγκών των σεισμοπαθών.

Αυτήν την ώρα, βρίσκονται εν πλω, το πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς» και το αρματαγωγό«Χίος». Το πρώτο μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ενώ συνοδεύεται από ομάδα ιατρών του πολεμικού ναυτικού, υποστηριζόμενη από το σύστημα τηλε-ιατρικής «Φίλιππος», που υλοποιείται μέσω των δορυφορικών επικοινωνιών του πλοίου.

Το «Προμηθεύς» διαθέτει μία πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό-μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Το «Χίος» θα χρησιμοποιηθεί ως «ξενώνας», καθώς διαθέτει δυνατότητα για παροχή καταλύματος σε περίπου 250 άτομα ενώ μεταφέρει και είδη πρώτης ανάγκης.

Η αποστολή των δύο πλοίων γίνεται με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλουμετά από αίτημα του δημάρχου Κεφαλλονιάς, Αλέξανδρου Παρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου