Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟ:Δικαστικός… απατεώνας έπαιρνε χρήματα για δήθεν φιλανθρωπίες



Συνελήφθη 48χρονος απατεώνας που παρουσιαζόταν ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός και εξαπατούσε οικονομικά εύρωστα άτομα αποσπώντας τους χρήματα για δήθεν φιλανθρωπίες, έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψή του στο Μεταξουργείο.
Ο 48χρονος ημεδαπός συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ναυπλίου, ενώ συνολικά εξιχνιάστηκαν 14 υποθέσεις απάτης ή απόπειρας απάτης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς που είχε ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης για ανάλογα αδικήματα, τηλεφωνούσε στα θύματά του και ζητούσε χρηματικά ποσά για δήθεν οικονομική ενίσχυση ασθενών που έχρηζαν άμεσης ιατρικής περίθαλψης ή μεταφοράς στο εξωτερικό.

Μάλιστα, για να είναι πιο πειστικός, χρησιμοποιούσε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ιδιαίτερα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ και καταστήματα που συνεργάζονται με εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, στα οποία ζητούσε από τα θύματα του να καταθέσουν χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς που διατηρεί με τα στοιχεία του, μέσω τηλεφωνικών επιταγών και εμβασμάτων αντίστοιχα.

Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε, ότι ο 48χρονος από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου του 2013 έως και την 3.1.2014 και ενώ είχε αποφυλακιστεί από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, είχε διαπράξει 14 περιπτώσεις απάτης και απόπειρες σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, όπως την Αττική, την Θεσσαλονίκη, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Ευρυτανία και τις Κυκλάδες.




Από την δράση του αυτή, απέσπασε συνολικά χρηματικό ποσό, το οποίο ξεπερνάει τις -20.000- ευρώ.




Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με την οποία και οδηγήθηκε στον ανακριτή Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου