Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Κωμωδία στην Επίδαυρο τον… Ιανουάριο

Εκεί που πραγματικά θεωρούσαμε ότι ο Δήμαρχος Κώστας Γκάτζιος και η δημοτική του αρχή είχε ξεχάσει τις πάμπολλες προεκλογικές δεσμεύσεις της για ανάπτυξη στον Δήμο Επιδαύρου, καταλάβαμε ότι επιθυμούσε να επιμηκύνει τη τουριστική περίοδο παίζοντας μια πολύ όμορφη κωμωδία μέσα στον Ιανουάριο. Δεν είχε όμως την ανταπόκριση που περίμενε!
Η αλλαγή του προέδρου για ουσιαστικά ένα τρίμηνο, έως τον Απρίλιο, είναι τουλάχιστον μια αστεία ενέργεια που αποδεικνύει το πώς σκέφτεται η δημοτική αρχή τους θεσμούς και τις αξίες τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και των ίδιων των προσώπων που αποτελούν το δημοτικό συμβούλιο.
Ο κώδικας δίνει την δυνατότητα στην μέση της δημοτικής θητείας ο Δήμαρχος να αλλάξει εάν επιθυμεί τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Κάτι τέτοιο πέρσι δεν έγινε, καθώς 
υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία η προηγούμενη πρόεδρος. Δεν θέτουμε θέμα προσώπων, αφού αυτό είναι υπόθεση της πλειοψηφίας, ούτε έχουμε πρόβλημα με τον συγκεκριμένο νέο Πρόεδρο. Το αντίθετο μάλιστα. Θέτουμε ζήτημα διαδικασίας διότι ξεφτιλίζεται ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου και όσοι τον υπηρετούμε με τέτοια προεκλογικά τερτίπια για να μπορέσει η δημοτική παράταξη του κ. Γκάτζιου να συγκρατήσει τις δυνάμεις της λόγω των επερχόμενων εκλογών.
Ο λαός πλέον δεν συγκινείται από τέτοια φτηνιάρικα κόλπα! Μετρούν άλλα πράγματα στην σημερινή κοινωνία τα οποία ούτε κατά διάνοια δεν αγγίζεται κύριοι! Και φυσικά το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, στο υπόλοιπο μικρό διάστημα που του απομένει, έχει να αποφασίσει για πολύ πιο σοβαρά θέματα που αφορούν τους πολίτες και το Δήμο μας.
Σαν να μην έφτανε αυτό το όμορφο θέατρο, ό νεοεκλεγείς πρόεδρος, στον οποίο παρά ταύτα ευχόμαστε να εκτελέσει καλά τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν προχώρησε με ένα ατόπημα και μάλιστα στην πρώτη του παρουσία. Χωρίς να υπάρχει θέμα στην ημερήσια διάταξη, ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για αλλαγή αναπληρωματικού μέλους της οικονομικής επιτροπής. Αυτό επισημάνθηκε από σύμβουλο της μειοψηφίας αλλά επειδή ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή είναι υπεράνω νόμων δεν το έλαβε υπόψη. Τυπικό μεν, ουσιαστικό δε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται.
Είχαμε όμως και μια άλλη αλλαγή. Μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Σχινά, ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο ο ορισμός του κ. Καραγιάννη Δημητρίου στη θέση του κ. Σχινά. Σχολιάζοντας την αλλαγή αυτή θα θυμίσουμε ότι ο κ. Καραγιάννης ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΠ την διετία 2011-2012 την οποία παρέλαβε με περίπου 280.000 € υποχρεώσεις, συν τα τρέχοντα δάνεια και την παρέδωσε στις 31-12-2012 με υποχρεώσειςπερίπου 680.000 € συν τα τρέχοντα δάνεια αλλά και με διπλάσιο τιμολόγιο στους καταναλωτές του πρώην Δήμου Ασκληπιείου. Έκτοτε, δηλαδή σχεδόν όλο το 2013, δεν είδαμε τον κ. Καραγιάννη στα δημοτικά συμβούλια, για δικούς του λόγους φυσικά.Ξαναήρθε όμωςστις 14-01-2014 αναβαθμισμένος για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Τίμησε λοιπόν ο Δήμαρχος αφενόςέναν άνθρωπο που δεν παρουσιαζόταν στα δημοτικά συμβούλια και αφετέρου είναι μόνιμος κάτοικος Ναυπλίου, πράγμα που το απαγορεύει ο Κώδικας, για τη θέση του αντιδημάρχου. Συμπέρασμα. Ο Δήμαρχος επιβραβεύει του απόντες!! Τι κάνουν οι εκλογές και η προσπάθεια να τους έχουμε όλους μαζί μας!!!Δικαίωμά του φυσικά να κάνει όλα αυτά, αλλά δικαίωμά μας να το σχολιάζουμε και να ενημερώνουμε τους δημότες μας για ότι συμβαίνει στο Δήμο μας.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Λυγουριό, 20-01-2014
ΧΡΟΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Επιδαύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου