Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην Κρύα Βρύση.



 Με ένα διαφορετικό τρόπο δράσης, ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην Κρύα Βρύση.

Στις 10:30 το πρωί στην πλατεία του χωριού, βρεθήκαμε όλοι μαζί, πεζοπόροι, ορειβάτες, ποδηλάτες, ιππείς και αρκετοί φίλοι. Εξαιρετική ήταν η υποδοχή, η φιλοξενία, η συμμετοχή, αλλά και η βοήθεια που μας έδωσαν τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Φίλων Κρύας Βρύσης «Ο Κτενιάς» και όλων τον ανθρώπων του χωριού, τους ευχαριστούμε θερμά. Στην πλατεία του χωριού μας περίμενε παραδοσιακό πρωινό, με τσάι του βουνού ζεστό με μέλι και μπουγάτσα.

Στις 11:00 ξεκίνησαν οι διαδρομές με τους Ιππείς να φεύγουν πρώτοι. Οι ήχοι από τα πέταλα των αλόγων ακούστηκαν ξανά, μετά από πολλά χρόνια, στην Κρύα Βρύση καθώς περνούσαν τους μικρούς δρόμους και τα καλντερίμια του χωριού. Στην συνέχεια ξεκίνησαν οι ποδηλάτες, για να ακολουθήσουν μια διαφορετική διαδρομή στις ομορφιές της περιοχής. Η πεζοπορία ξεκίνησε από την πλατεία του χωριού και ακολουθώντας κυκλική πορεία στις όμορφες πλαγίες της Κρύας Βρύσης, τερματίζοντας μετά από μιάμιση ώρα στο σημείο εκκίνησης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και όλοι ευχαριστήθηκαν μια μοναδική βόλτα στον όμορφο τόπο της περιοχής.



Ακόμη να ευχαριστήσω ονομαστικά και τους: Λαθούρη Δημήτρη, πρόεδρο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Φίλων Κρύας Βρύσης «Ο Κτενιάς» για την πολύτιμη βοήθεια του. Τον Νικολόπουλο Γιώργο για την ηχητική κάλυψη και την βοήθεια του αλλά και την σύζυγο του Μαρία για την πολύ γλυκιά και νόστιμη μπουγάτσα που μας πρόσφερε. Την Ρέμπελου Βασιλική για τα παραδοσιακά τυροπιτάρια με δυόσμο που μας ετοίμασε και τον Κώστα Νικολόπουλο που τα τηγάνισε. Τον Κορομπόκη Αλέξη για την επιμέλεια στην ψησταριά μαζί με τον Λαθούρη Δημήτρη. Την Ρέμπελου Μπαλντά Μαρία για τις νόστιμες σαλάτες. Τον Ρέμπελο Γιάννη για την προετοιμασία και την καθαριότητα των χώρων. Τον Καπετάνιο Παναγιώτη πρόεδρο του Ελληνικού και την σύζυγο του Ελένη για την πεντανόστιμη μηλόπιτα που μας προσέφερε. Τον Σουλιώτη Γιάννη και Παραρά Παναγιώτη για την πολύτιμη βοήθεια τους. Τον Ρέμπελο Χάρη για την βοήθεια του στα μονοπάτια της περιοχής. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν.
Συμμετέχοντες Ιππείς : Δανόπουλος Τάκης, Πούλος Αντρέας, Παπακωνσταντίνου Γιάννης, Μπακούρης Χρήστος, Τσιρίκος Άρης.

Συμμετέχοντες Ποδηλάτες : Κιντής Τάσος, Δρούγκας Νίκος, Τότσικας Βασίλης, Φλώρος Σπύρος, Λειβαδίτης Γιάννης, Θανάσιας Βασίλης. Τεχνική υποστήριξη ο Κιντής Άγγελος.

Όλοι μαζί μετά το πέρας των διαδρομών, έφαγαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με κέφι και ενθουσιασμό.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πάρης Βασιλάκος έκοψε την πίτα και όλοι ευχηθήκαμε το 2014 να είναι μια χρονιά με περισσότερες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου