Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς: Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ - Είναι σχιζοφρενική κατάσταση


«Αλλά λέει για το ευρώ στο εξωτερικό και αλλά στους έλληνες πολίτες στο εσωτερικό», είπε για τον Αλ.Τσίπρα ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς για τον οποίο είπε ότι είναι «κατ εξοχήν αντιευρωπαϊκη δύναμη» στην συζήτηση που είχε με τους ξένους ανταποκριτές που βρίσκονται στην χώρα μας λόγω της έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Αυτά είναι αμοιβαίως αποκλεισμένα στοιχεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια "σχιζοφρενικη" προσέγγιση. Αλλά λέει για το ευρώ στο εξωτερικό και αλλά στους έλληνες πολίτες στο εσωτερικό».

Για την Χρυσή Αυγή είπε ότι «είναι εξτρεμιστική οργάνωση με νεοναζιστικη ιδεολογία που δεν σέβεται τον άνθρωπο. Για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου δεν πρέπει να γίνεις σαν αυτόν. Η ηγεσία της είναι στη φυλακή με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, τη σεβόμαστε και κάνει τη δουλειά της».


Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις ευρωεκλογές θα πανε πολύ καλά όλες οι φίλοευρωπαϊκές δυνάμεις. «Και το κόμμα μου θα παει πολύ καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Για οικονομία τέλος και την προοπτική διευθέτησης του ελληνικού χρέους είπε ότι «περιμένουμε όσα έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 να εφαρμοστούν. Η συζήτηση αυτή θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλιο και αφού οριστικοποιηθούν τα στοιχεία από τη Eurostat».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου