Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Έγγραφο της «Αλλαγής Πορείας» προς το Λιμεναρχείο για τα ιπτάμενα δελφίνια 


Με έγγραφο προς το Λιμεναρχείο Πόρου, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Αλλαγή Πορείας», ζητά από τον Λιμενάρχη κ. Ι. Αθηναίο να κοινοποιήσει, στοιχεία των περιπτώσεων των καθυστερήσεων και ματαιώσεων δρομολογίων για το 2013 και σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει αρμοδίως το Λιμεναρχείο Πόρου.
 Το έγγραφο έχει ως εξής: Θέμα: Καθυστερήσεις και ματαιώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων 
κ. Λιμενάρχη,
Τους τελευταίους μήνες οι περιπτώσεις πολύωρων καθυστερήσεων και ματαιώσεων δρομολογίων ιπτάμενων και συμβατικών πλοίων προς και από το λιμάνι του Πόρου παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη συχνότητα και σοβαρότητα. Σε πολλές από τις περιπτώσεις αυτές (π.χ. Σάββατο 28.12.2013 από Πειραιά), οι επιβάτες περιμένουν επί ώρες στο λιμάνι αναχώρησης χωρίς καμία πληροφόρηση και σε πολλές άλλες (π.χ. 16.12.2013 από Πειραιά και 30.12.2013 από Πόρο) τα δρομολόγια ματαιώνονται εξ ολοκλήρου και οι επιβάτες μεταφέρονται οδικώς στον προορισμό τους, όπου φτάνουν με τεράστια καθυστέρηση (π.χ. πέντε ή περισσότερων ωρών). Εξίσου συνηθισμένες και ακόμα πιο ανησυχητικές, είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες σημειώνεται βλάβη στις μηχανές των υδροπτερύγων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με αποτέλεσμα να προκαλούνται απαράδεκτες καθυστερήσεις στην άφιξη των δρομολογίων και κυρίως να τίθενται σε κίνδυνο η ασφάλεια και οι ζωές των επιβατών, όπως συνέβη κατά το πρόσφατο συμβάν με την προσάραξη του υδροπτερύγου στα Τσελεβίνια στις18.12.2013.

Μια ημέρα πριν από το εν λόγω συμβάν (17.12.2013), η παράταξή μας είχε προτείνει στο ΔΣ την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την αποζημίωση των επιβατών και την αποτροπή συνέχισης της απαράδεκτης αυτής κατάστασης – ειδικά δε για την αποτροπή πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος, με δεδομένη την προφανή ανεπαρκή κατάσταση των μηχανών των υδροπτερύγων. Με δεδομένο ότι η πρότασή μας αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τη δημοτική αρχή, η οποία επιδεικνύει αδικαιολόγητη αδράνεια για το θέμα, η παράταξή μας προτίθεται να αναλάβει μονομερώς τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου