Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας στη Ν.Κίο


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας με χαρά σας ανακοινώνει ότι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Μαρία Δ. Ευθυμίου θα βρίσκεται στο νομό μας από την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, έως και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, για να παραδώσει στο ευρύ κοινό Δώδεκα Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας. 

Η κ. Μαρία Δ. Ευθυμίου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1955. Σπούδασε Ιστορία στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Πρώτου και Δεύτερου Κύκλου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Κατά τα έτη 1977 -1979 εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, στο Ναύπλιο. Από το 1981 είναι μέλος του ΔΕΠ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, όπου διδάσκει Ελληνική Ιστορία της περιόδου της Τουρκοκρατίας, καθώς και Παγκόσμια Ιστορία. Ως προσφορά του εν λόγω τμήματος προς το ευρύτερο κοινό, από επταετίας διδάσκει κύκλους ιστορίας σε Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Κέντρα Απεξάρτησης και Φυλακές της χώρας. Μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά περί τα 15.000 άτομα.
Σε αναγνώριση της πολυσχιδούς δραστηριότητάς της και της συνολικής προσφοράς της βραβεύτηκε σε μια λαμπρή τελετή την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας.
Η κ. Μαρία Δ. Ευθυμίου θα παραδίδει τα μαθήματα στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 5.30 - 9.00μμ. και κάθε Κυριακή από 10.00 πμ. - 1.30 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου