Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πριν τα Χριστούγεννα τα πρώτα «λουκέτα» σε οργανισμούς του Δημοσίου


Με την κατάργηση δώδεκα δημόσιων οργανισμών πριν τις γιορτές των ανοίγει ο νέος κύκλος «λουκέτων» στο Δημόσιο, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Με την κατάργηση δώδεκα οργανισμών του Δημοσίου πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ανοίγει ο νέος κύκλος «λουκέτων» στο Δημόσιο, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ανάμεσα στους Οργανισμούς είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με περίπου 130 εργαζόμενους, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι μικρότεροι.

«Επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχε θέσει η Τρόικα, είπε ο υπουργός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, για να προσθέσει πως μέχρι το τέλος του 2013 θα γίνουν 4.000 απολύσεις.

«Οι 2.500 απολύσεις θα προέλθουν από την ΕΡΤ, περίπου 1.000 από πειθαρχικές υποθέσεις και υποθέσεις ιατρικών περιστατικών. Υπάρχουν αυτές και είναι καταγεγραμμένες μία προς μία και αναγνωρίζονται ως απομακρύνσεις από την τρόικα», διευκρίνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του έτους, όπως για παράδειγμα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως στα σχέδια του υπουργείου είναι η κατάθεση ενός νομοσχεδίου, μέχρι τα Χριστούγεννα, για το κλείσιμο μικρών νομικών προσώπων ιδιωτικών δικαίου. Στο εν λόγω νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται 12 οργανισμοί, με τον υπουργό να επιβεβαιώνει πως θα κλείσει σίγουρα το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, καθώς δεν έχει πια αντικείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου