Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Συμπλοκή αστυνομικών με δραπέτες των αλβανικών φυλακών


Συμπλοκή ανάμεσα σε αστυνομικούς της Καστοριάς και άνδρες των ΕΚΑΜ και 3 ένοπλους αλβανούς κακοποιούς, έγινε λίγο μετά τις 7 το βράδυ μεταξύ των χωριών Πευκόφυτου και Χρυσής στο Γράμμο, σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας.
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε μετά από συμπλοκή κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα ο ένας από τους ισοβίτες που είχαν πρόσφατα αποδράσει από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Ντρένοβα στην Κοριτσά της Αλβανίας. Ονομάζεται Τομά Κεζίν, 31 ετών και είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία. Εντοπίστηκε να κινείται μαζί με δύο ακόμα άτομα στην ορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Χρυσή και Πεύκο στους πρόποδες του Γράμμου. Προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδίωξαν δίχως αποτέλεσμα. Συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ. Οι άλλοι δύο ύποπτοι κατάφεραν προσωρινά να διαφύγουν κινούμενοι προς το εσωτερικό της χώρας και έως αργά το βράδυ της Τετάρτης βρισκόταν σε εξέλιξη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή τους.



Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχαν αναπτυχθεί αστυνομικά μπλόκα και ενέδρες στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραπετών της φυλακής Ντρένοβα καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν καταφέρει να εισέλθουν σε Ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στο σημείο της συμπλοκής υπήρχε ενέδρα από τέσσερις συνοριακούς φρουρούς, οι οποίοι εντόπισαν τους ενόπλους και τους κάλεσαν να παραδοθούν. Εκείνοι απάντησαν, ανοίγοντας πυρ κατά των αστυνομικών, ενώ διασπάστηκαν κινούμενοι οι δύο προς το εσωτερικό της χώρας και ο τρίτος προς τα σύνορα με την Αλβανία. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο τελευταίος πέταξε το Καλάσνικοφ και άρχισε να τρέχει ωστόσο, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Συνολικά από τις Αλβανικές φυλακές είχαν καταφέρει να αποδράσουν 7 ισοβίτες εκ των οποίων 4 είχαν συλληφθεί από τις Αλβανικές διωκτικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου